Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Bericht van een bezorgde moeder

Esmarel

Esmarel

Toen een vriendinnetje van mij, net voor de geboorte van ons zoontje, mij vroeg of we hem zouden gaan vaccineren was mijn eerste reactie: “Ja, tuurlijk, is dat niet verplicht dan?” Ze legde uit dat steeds meer ouders ervoor kozen om hun kind niet of minder te vaccineren en dat het inderdaad niet verplicht is. ”Goh”, dacht ik, ”daar wil ik het fijne wel van weten.” Ik ben internet gaan afstruinen op zoek naar informatie. Ik kwam er al snel achter dat er eigenlijk niemand echt duidelijk advies gaf.  Er was veel informatie te vinden maar het antwoord op de vraag: welke vaccinaties geef ik mijn zoontje, kreeg ik natuurlijk niet.

RIVM

Alleen het Rijksvaccinatieprogramma van het RIVM gaf een duidelijk  advies: gewoon prikken, dat is het beste want hij kan zoveel ziektes krijgen! Ook de Vereniging Kritisch Prikken geeft niet echt advies maar alleen voorlichting en wijst je op de mogelijkheid om niet te vaccineren. Dit was voor mij niet voldoende, ik wilde een antwoord op de vraag: Mijn kind wel of niet vaccineren en zo ja, welke dan? En wat zijn de risico’s?

Een gezond kind kan alle ziektes makkelijk aan

Mother's loveUiteindelijk belandde ik bij een antroposofisch arts. Zij vertelde er uitgebreid over dat een gezond kind alle ziektes, waarvoor onze baby’s en kinderen worden ingeënt, makkelijk aan kan en er geen complicaties zullen ontstaan. Alleen bij DTP (difterie, tetanus en polio) is daar wat twijfel over. Daarnaast is het aan te raden, als een jongen de bof en een meisje rode hond voor hun puberteit nog niet hebben gehad, om die inenting daarvoor alsnog te geven vanwege vruchtbaarheidsproblemen die kunnen ontstaan.  Ook werd aangeraden pas te beginnen met inenten na het eerste levensjaar zodat je je kind voldoende tijd geeft om zijn eigen immuunsysteem op te bouwen.

Daar had ik wat aan! Bovendien had ik een erg goed gevoel bij deze integere arts. Heel aannemelijk dat het immuunsysteem van een gezond kind het halve werk is. Ik ben met deze informatie in mijn zak nog eens gaan googlen en inderdaad: meerdere verhalen van artsen en ouders bevestigden deze aannames.

Aangezien ons zoontje met bijna 9 pond op de wereld kwam en het verder geweldig deed was de keuze makkelijk gemaakt. Pas op 1 jarige leeftijd krijgt hij alleen DTP. Zonder de K van Kinkhoest, want daarvan is bekend dat die extra veel bijwerkingen heeft en bovendien niet werkt. Het consultatiebureau in Amsterdam had geen losse DTP vaccins dus die hebben we bij de huisarts moeten bestellen en zelf moeten betalen. Toen ik hoorde dat dat hetzelfde vaccin is dat wordt gebruikt voor volwassen als zij gaan reizen schrok ik wel even. Daar begon mijn eerste twijfel en werd mijn oermoeder gevoel aangesproken: ”dat kan toch niet goed zijn, een kind van 1 dezelfde dosis als een volwassene?”

Tegen beter weten in…

Tegen gevoel en beter weten in lieten we onze net 1 geworden dreumes zo’n spuit toe dienen. Hij deed het goed hoor, was heel stoer en huilde niet eens. Toch bekroop mij een onbestemd gevoel dat ik steeds verdrong met de gedachte: ”dit is beter dan het krijgen van polio of tetanus.” Ik had ondertussen alle horrorverhalen van het Rijksvaccinatieprogramma wel gelezen natuurlijk.

Koortsstuipen

En toen… je raadt het misschien al… werd ons zoontje ziek. Ziek voor het eerst in zijn leven (op een verkoudheidje en een griepje na). Nu werd hij verontrustend ziek, hij kreeg hoge koorts met koortsstuipen. Een koortsstuip is een soort kortsluiting in de hersenen en lijkt op een epileptische aanval. Niet erg prettig is zacht uitgedrukt. De ambulance verscheen voor de deur en we mochten een nachtje in het ziekenhuis blijven, eigenlijk vooral om de ouders gerust te stellen want koortsstuipen zijn indien niet te lang of vaak achterelkaar herhaald niet gevaarlijk.
Ondanks deze nare ervaring en mijn gevoel dat tegensputterde hebben we stom genoeg twee maanden later toch ook zijn tweede DTP shot laten inspuiten. Het commentaar van de reguliere artsen speelden daarbij mee: “de koortsstuipen komen waarschijnlijk niet van de vaccins, het is gewoon aanleg”.

Zoonlief bleef koortsstuipen krijgen, elke keer als hij koorts kreeg en was nu ook steeds om de paar weken ziek. Het zat me absoluut niet lekker en ik besloot daarom een klassiek homeopaat in de buurt te zoeken. Ik had al meerdere goede ervaringen met klassiek homeopaten dus dat wilde ik wel een kans geven.

Wat een verademing! Er zat iemand voor me die met veel respect en kennis praatte en mijn gevoel zei met hart en hoofd: ja dit klopt. “Een koortsstuip is een complicatie van koorts en zie je alleen bij kinderen met een verminderde weerstand,” vertelde ze, “de koortsstuipen moeten dus wel van het vaccin komen. Aanleg komt er alleen uit als het getriggerd wordt.’’

Aangezien mijn kind elke dag voldoende frisse lucht, rust en beweging krijgt en voornamelijk (biologisch) gezond voedsel naar binnen werkt en voor de vaccinaties nooit ziek was, moeten die koortsstuipen dus wel van het vaccin zijn gekomen. Mijn gevoel werd bevestigd.

Mijn kinderen geen vaccins meer

Celian en zijn zusje

Celian en zijn zusje

Toen ik via haar de site www.vaccinvrij.nl te lezen kreeg en daardoor op een heleboel andere sites terecht kwam, ging er een wereld voor me open. Direct helemaal zeker was ik niet want mijn verstand wilde ook overtuigd worden: feiten! Door nog veel meer onderzoek, gesprekken, lezingen en boeken, kwam ik erachter dat de waarheid over vaccins angstvallig verborgen wordt gehouden. Je moet dan ook sterk in je schoenen staan om door de vele verdedigende pro-vaccinartikelen heen te kijken. Oordeel zelf en kijk verder dan je neus lang is. Ik kan nu in ieder geval makkelijk tot de volgende conclusies komen: er is niet bewezen dat vaccins effectief zijn en de giftige stoffen die erin zitten richten aantoonbaar neurologische schade aan; voor mijn kinderen geen vaccins!

Meer informatie:

Bron: Vaccinatieraad.nl


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl