Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Overheid pleegt contractbreuk en noemt het ‘herprioritering’

ouderen3Het is al heel vaak uitgelegd. De staat zal nooit voor zekerheid kunnen zorgen omdat de staat altijd onder haar contracten denkt uit te kunnen komen. Wat in het dagelijkse verkeer contractbreuk zou heten is als de overheid het doet te kwalificeren als nieuw beleid, accentverschuiving, intensivering, herprioritering of welke mooie woorden men al niet kan verzinnen.

AOW pensioen € 5,- per maand

 Het meest schrijnende is dat de sociale zekerheid, een heel belangrijk element in iemands leven, afhankelijk is van de luimen der staat. Hoe zou u zich voelen als uw AOW pensioen in de toekomst feitelijk verlaagd werd naar 5 euro per maand? Dat zou toch nooit gebeuren? Wel, wordt wakker medeburger, het gebeurt nu al.

Voorbeeld:

Iemand komt in een AWBZ inrichting, verpleeghuis. Zo’n instelling die het over inco’s heeft als ze het over volwassenen luiers heeft. Die maar al te vaak de grootste inco’s plaatst met als voordeel dat de oudjes niet zo snel beginnen door te lekken. Op een gegeven moment werkt dat niet langer en trekt de urine omhoog, richting de oksels. Gelukkig is de capillaire werking van de meeste kleding beperkt en komt de nattigheid niet al te ver boven navelniveau.

Na zes maanden gereduceerd tarief begint in zo’n inrichting de inkomensafhankelijke teller te lopen. En mag je soms wel 1500 euro betalen voor dit voorrecht. In een normale situatie zou er gezonde concurrentie zijn tussen de instellingen en zou de bewoner een inrichting uitkiezen waar men voldoende frequent een toiletgang kan uitvoeren. Die wat menselijker is en waar wat meer persoonlijke aandacht is. Helaas is die concurrentie maar zeer beperkt aanwezig.

De SVB heeft haar zaakjes op orde. En blinkt niet uit in medemenselijkheid, zie hieronder een deel van de brief die iemand mocht ontvangen:

dag-aow-1

De persoon in kwestie krijgt naast de inhouding nog een factuur van het CAK van 500 euro per maand omdat er nog een ander pensioen is dat geplukt kan worden….. Merk ook op dat de SVB bedragen mag inhouden zonder toestemming van de betrokkene. Als een wetgever een wet maakt is het AOW pensioen dus opeens niet meer ter eigen beschikking maar plukt de staat dat gewoon leeg. De SVB komt altijd tegemoet aan het verzoek van het CAK. Het lijkt me dat de SVB altijd moet luisteren naar degene van wie zogenaamd het pensioen in dit land is. Maar dat is dus niet zo. Je pensioen is kennelijk niet aan jou.

Gelukkig is er nog een greintje medemenselijkheid bij het SVB aanwezig. De betrokken persoon mag 5 euro van zijn pensioen houden! Iedere maand wederom!

dag-aow-2

Moraal: Sociale zekerheid is een fictie

De moraal van dit en enige voorgaande stukken: Er is geen eigendomsrecht in Nederland en de sociale zekerheid is niet meer dan een fictie. Voor de uitkeringen en pensioenen ben je overgeleverd aan de luimen der staat. De kwaliteit van de “diensten” die je krijgt is vaak zeer slecht. Door de hoge belastingtarieven kan je niet langer zelf de verzekeringen afsluiten die je wenst, zeker niet als je in loondienst bent. Dan ben je 100 procent afhankelijk van de door de staat getroffen en beloofde regelingen. Met al hun gebreken. Je bent minder afhankelijk als je een eigen vermogen kan opbouwen maar zoals gesteld ben je door de belastingheffingen niet langer eigenaar van je eigen spaarcenten en koopwoning maar slechts houder voor de duur dat je de rente (belasting) daarover kan betalen. En voor zolang de staat beslist dat de tarieven niet verhoogd worden.

Soppen in een luier

Weiger je te bukken dan stopt de staat je in een kooitje, ben je braaf dan mag je aan het einde van je leven zitten te soppen in een inco en ben je alles kwijt wat je aan zekerheid dacht te hebben opgebouwd.

Bron: WelkeToekomst.wordpress.com


 • biker henk

  De miljarden die door de verschillende departementen over de balk worden gesmeten moeten toch ergens vandaan komen? En die ouwetjes gaan niet meer naar Den Haag om te protesteren tegen dit afbraakbeleid van de Roverheid.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Femke

  Nou vijf hele euros houd deze persoon over daar kan je nog niet eens een pakje sigaretten voor kopen.

  Als je dan lees dat als je vertrek naar je geboorte land je 600 euro tot je dood mee krijgt per maand terwijl de meeste hier alleen maar op een uitkering hebben geteerd.
  Gewoon een schande dit belijd maar ze hebben wel geld voor die dieven in Griekenland

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • een amsterdammer

  `Je kan in nederland beter een buitenlander zijn dan een nederlander die 51 jaar heeft gewerkt met zijn ouders om dat land op te bouwen, die gewerkte nederlander mag je leeg roven

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Herr von Sohland

  De hoogste eigen bijdrage suggereert dat deze persoon een kapitaal heeft staan op een spaarrekening. Daarmee wil ik dit geenszins goedpraten, maar het wel in het juiste perspectief plaatsen. Bovendien wordt in het artikel gerept over dat dit nooit zou zijn gebeurd in een “normale situatie met gezonde concurrentie” De schrijver gaat daarmee even totaal voorbij aan het feit dat we deze hele trieste situatie in de zorg te danken hebben JUIST aan de privatisering die door de onvolprezen Els Borst in gang is gezet.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Herr von Sohland

  O. En ik wil graag alle PVV-ers die hier reageren en alle vals verontwaardigde rechtschmenschen er op wijzen dat dit alles door jullie domme stemgedrag in de afgelopen 30 jaar bewerkstelligd is.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Robin-Frans Winkel

  Klopt. http://www.socialistphalanx.com

  Het is inderdaad de schuld van de AOW’ers. Niet optreden toen abortus en vooral voorbehoedsmiddelen in hun jeugd in zwang raakten.

  Abortus is erger dan de Holocaust, EN NIET ALLEEN DE HOLOCAUST!!! Zo is abortus óók erger dan de Holodomor(doodhongeren van de Oekraïne) en de brandbommen op Hamburg en Dresden. Mao Ze Dong trad krachtig op tegen abortus, net als Pol Pot. Ik ben niet sarcastisch.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Franke Visser

  De reacties zijn begrijpelijk, maar lijken gespeend van enige kennis van zaken. Menen die in de AWBZ ‘zitten’ hebben immers een gegarandeerd zak- en kleedgeld van ongeveer 300 euro. De 5 euro inkomen lijkt me dan ook uit de lucht gegrepen en een onvolledig beeld geven. Toen ik net startte met min opleiding psychiatrische verpleegkunde was het totaalvermogen van de bewoners van die afdeling(7 personen) meer dan een miljoen gulden, geel opgebouwd uit de bijstand. Ook toe was de zorg al relatief duur, maar ging het geld naar de haaien die pas langskwamen bij het overlijden. Ik ben dan ook zeer voor een eigen bijdrage(vooropgesteld dat hier zorgvuldig mee omgegaan wort). En nee, Herr von Sohland, ik ben geen PVVer, integendeel; en ik schrijf onder eigen naam!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Herr von Sohland

  Het is mijn eigen naam Visser.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • robert vos

  als je vermogen hebt in box3, kan de eigen bijdrage hoger uitvallen dan je netto inkomen. (door de 8% extra bijtelling) je hebt dan helemaal geen 300 euro zak- en kleedgeld. dat heb je alleen als je vermogen vrijmaakt uit box3. maar het kan zomaar zijn dat je deze vermogensbestanddelen helemaal niet te gelde kan maken(bv onvervreembaar vruchtgebruik)
  dan kan je niet eens meer een kopje koffie kopen in het verpleeghuis waar je zit. Nu zullen bij velen(ook bij ons) de kinderen dat wel betalen.
  maar het is bizar dat je meer eigen bijdrage zou moeten betalen, dan dat er netto in komt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl