Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Overheid pleegt contractbreuk en noemt het ‘herprioritering’

ouderen3Het is al heel vaak uitgelegd. De staat zal nooit voor zekerheid kunnen zorgen omdat de staat altijd onder haar contracten denkt uit te kunnen komen. Wat in het dagelijkse verkeer contractbreuk zou heten is als de overheid het doet te kwalificeren als nieuw beleid, accentverschuiving, intensivering, herprioritering of welke mooie woorden men al niet kan verzinnen.

AOW pensioen € 5,- per maand

 Het meest schrijnende is dat de sociale zekerheid, een heel belangrijk element in iemands leven, afhankelijk is van de luimen der staat. Hoe zou u zich voelen als uw AOW pensioen in de toekomst feitelijk verlaagd werd naar 5 euro per maand? Dat zou toch nooit gebeuren? Wel, wordt wakker medeburger, het gebeurt nu al.

Voorbeeld:

Iemand komt in een AWBZ inrichting, verpleeghuis. Zo’n instelling die het over inco’s heeft als ze het over volwassenen luiers heeft. Die maar al te vaak de grootste inco’s plaatst met als voordeel dat de oudjes niet zo snel beginnen door te lekken. Op een gegeven moment werkt dat niet langer en trekt de urine omhoog, richting de oksels. Gelukkig is de capillaire werking van de meeste kleding beperkt en komt de nattigheid niet al te ver boven navelniveau.

Na zes maanden gereduceerd tarief begint in zo’n inrichting de inkomensafhankelijke teller te lopen. En mag je soms wel 1500 euro betalen voor dit voorrecht. In een normale situatie zou er gezonde concurrentie zijn tussen de instellingen en zou de bewoner een inrichting uitkiezen waar men voldoende frequent een toiletgang kan uitvoeren. Die wat menselijker is en waar wat meer persoonlijke aandacht is. Helaas is die concurrentie maar zeer beperkt aanwezig.

De SVB heeft haar zaakjes op orde. En blinkt niet uit in medemenselijkheid, zie hieronder een deel van de brief die iemand mocht ontvangen:

dag-aow-1

De persoon in kwestie krijgt naast de inhouding nog een factuur van het CAK van 500 euro per maand omdat er nog een ander pensioen is dat geplukt kan worden….. Merk ook op dat de SVB bedragen mag inhouden zonder toestemming van de betrokkene. Als een wetgever een wet maakt is het AOW pensioen dus opeens niet meer ter eigen beschikking maar plukt de staat dat gewoon leeg. De SVB komt altijd tegemoet aan het verzoek van het CAK. Het lijkt me dat de SVB altijd moet luisteren naar degene van wie zogenaamd het pensioen in dit land is. Maar dat is dus niet zo. Je pensioen is kennelijk niet aan jou.

Gelukkig is er nog een greintje medemenselijkheid bij het SVB aanwezig. De betrokken persoon mag 5 euro van zijn pensioen houden! Iedere maand wederom!

dag-aow-2

Moraal: Sociale zekerheid is een fictie

De moraal van dit en enige voorgaande stukken: Er is geen eigendomsrecht in Nederland en de sociale zekerheid is niet meer dan een fictie. Voor de uitkeringen en pensioenen ben je overgeleverd aan de luimen der staat. De kwaliteit van de “diensten” die je krijgt is vaak zeer slecht. Door de hoge belastingtarieven kan je niet langer zelf de verzekeringen afsluiten die je wenst, zeker niet als je in loondienst bent. Dan ben je 100 procent afhankelijk van de door de staat getroffen en beloofde regelingen. Met al hun gebreken. Je bent minder afhankelijk als je een eigen vermogen kan opbouwen maar zoals gesteld ben je door de belastingheffingen niet langer eigenaar van je eigen spaarcenten en koopwoning maar slechts houder voor de duur dat je de rente (belasting) daarover kan betalen. En voor zolang de staat beslist dat de tarieven niet verhoogd worden.

Soppen in een luier

Weiger je te bukken dan stopt de staat je in een kooitje, ben je braaf dan mag je aan het einde van je leven zitten te soppen in een inco en ben je alles kwijt wat je aan zekerheid dacht te hebben opgebouwd.

Bron: WelkeToekomst.wordpress.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl