Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Na 1 maart 2014 geen huiszoekingsbevel neer nodig

FredTeeven

Fred Teeven

Het is hem eindelijk gelukt, onze strenge maar o zo rechtvaardige Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. Na zijn eindeloze geknaag aan de fundamenten van democratie en mensenrechten heeft hij nu de botte bijl ter hand genomen. Twee van de pijlers van de rechtsorde, de wettige gelijkheid van ieder mens en de – in ons land al sinds 1815 bestaande – grondwettelijke bescherming van de woning tegen willekeurige binnentreding en doorzoeking, zijn ingaande 1 maart 2014 compleet weggehakt.
Degenen die nu met de dooddoener aan willen komen dat “uw rechtsorde niet de onze is” moeten  voor ze die kreet slaken kort stilstaan bij het feit dat de rechtsorde die wij hadden misschien verre van volmaakt was, maar ook het enige dat ons allemaal beschermde tegen willekeurige opsluiting, marteling, verdwijning en alle andere vormen van rechtsverkrachting die fascistoïde dictaturen kenmerken. De willekeur die voor veel politieke vluchtelingen in de eerste plaats de reden was om hun vaderland te ontvluchten.

Nu verbaast dit alles ons niet echt van Foute Fred Teeven. We weten al lang wat deze man drijft. Dat hij zijn wetsvoorstel door de Tweede Kamer heeft weten te manoeuvreren hoeft ons ook niet te schokken. De fracties daarvan, ook die van de zelfverklaarde “weldenkende” partijen, proberen elkaar al jaren de loef af te steken met populistisch gelonk naar het Wilders-electoraat en zijn nu – met het oog op de komende verkiezingen –     extra gevoelig voor de waan van de dag.

Wetsvoorstel goedgekeurd door 2e en 1e Kamer

Politie invalWel schokkend is het dat de Eerste Kamer, dat laatste bolwerk van het gezonde verstand in de politiek, Teevens monstruositeit heeft goedgekeurd. Om daarmee van het wetsontwerp in de praktijk een wet te maken. Hoewel er volgens de Grondwet nog een aantal stappen te gaan zijn voordat een wetsontwerp ook staatsrechtelijk Wet is, zijn dat al sinds decennia theoretische wassen neuzen.Degenen die hun hoop nog stellen op het Europees Gerechtshof of de Mensenrechtencommissie moeten zich realiseren dat Fred in het verleden de uitspraken van die instanties consequent genegeerd heeft als ze niet in zijn straatje pasten. Ook dat negeren heeft altijd de instemming (of tenminste de stilzwijgende toestemming) van zijn partij, de coalitie- en de gedoogpartners gekregen.

Wat houdt deze wet in?

Maar wat houdt dit wetsvoorstel nu eigenlijk in? Kort gezegd komt het hier op neer: Wanneer de politie, de IND, de marechaussee of welke andere officiële opsporingsinstantie ook, het vermoeden heeft dat op een adres illegale vreemdelingen aanwezig zijn vervalt de noodzaak tot het tonen van een last tot binnentreden, een arrestatiebevel en/of een huiszoekingsbevel. De opsporingsbeambte mag, puur op zijn vermoeden, de deur van een woning forceren, de woning doorzoeken (inclusief afgesloten bergplaatsen als kasten en laden, en inclusief persoonlijke correspondentie). De op het adres aanwezige personen mogen gefouilleerd worden en de inhoud van tassen en kleding doorzocht. Dat geldt ook voor de data in bv. mobiele telefoon

Lees hele artikel op: Duivelsadvocaatje.wordpress.com


 • ruelander

  De burgers stemmen voor de regering die ze dan krijgen. Dat is democtratie. De regeerders doen vervolgens dat wat in hun elitaire machtsdenken hun het beste past. Dat er in dat denken ernstige tekortkomingen zitten hebben ze niet in de gaten. Stemmen op Wilders is natuurlijk helmaal geen optie, dan is het hek helemaal van de dam want hij is in wezen deel van het probleem want hij zorgt voor de populistische afleiding wanneer de burgers nu juist zouden moeten opletten waar de politiek eigenlijk mee bezig is.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • ruelander

  Dan is Nederland een particuliere gevangenis, een illusionaire gouden kooi, met de naam : VRIJ

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • ruelander

  Maar Maurits, we kunnen toch gokken? Is dat geen interessante nieuwe politiek? Kiezen we niet voor onmenselijke beleid maar voor Gokken! Moet je daar PVV-er voor zijn voor gokpolitiek?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • ruelander

  Wat een kut reactie …. ; )

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • ruelander

  duidelijk een beetje Wild van Wilders

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • ruelander

  Zet hem op Nick, laat het gezonde verstand en de menselijkheid regeren. Dankjewel.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marco G.

  T is toch wat he Johan,je hebt volkomen gelijk…je mag helemaal niks meer. Ook andere mensen lastig vallen niet…
  Ps… al weer terug van je korte “vakantie”?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Pief

  Mag ik vragen waar gij naar verhuist bent?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • AnonPiemol

  Zo. Nu nog de wapenwet ontarmen en ‘t gaat helemaal op Amerika lijken 🙂 Canada maar doen dan? Voor wat ik hoor en zie zijn men daar nog vrij redelijk

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl