Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie

Duitse minister wil géén GMO

door op Feb.23, 2014, onder Politiek
Mobiel

Interview met landbouw minister Christian Schmidt

christian-schmidt2

Christian Schmidt

Vraag: Wanneer hoorde u dat u de nieuwe minister van Landbouw zou worden, en wat was uw eerste reactie

Schmidt: Dit weekend heb ik vernomen dat ze mij voor deze functie hebben uitgekozen en ik verheug me bijzonder op deze baan. Het gebruik van de landbouw en de leefbaarheid van het platteland is voor mij een zaak van groot belang evenals de voeding in Duitsland en de rest van de wereld.

Vraag: Hoe denkt u als oud defensie-analist met de stallucht om te gaan.

Schmidt: Ik ben van het platteland afkomstig en heb als CSU parlementariër altijd een open oog en oor gehad voor zaken die de burgers in mijn kiesdistrict aangaan. Dit omvatte natuurlijk zaken zoals het melkquotum, landbouwhervorming, het bezoeken van boerderijen enz.  Ik heb dus heel wat koeienstallen van binnen gezien en geroken en ben dus absoluut niet vreemd met de landbouw. Trouwens als zoon van een landbouw makelaar ben ik opgegroeid in deze sector.

Vraag: Wat is de grootste uitdaging voor het landbouwbeleid dat u gaat voeren?

Schmidt: Veel mensen weten tegenwoordig niet meer waar hun voedsel vandaan komt en hoe het wordt geproduceerd. Mijn doel is ervoor te zorgen dat de consument weer affiniteit krijgt met de landbouw. Wie weet waar zijn voedsel vandaan komt en hoeveel werk en onderzoek er in gestoken wordt bekijkt de zaken met een andere blik. De waardering van de consument hiervoor wil ik graag bevorderen.

Vraag: Welke rol moet biomassa volgens u spelen in de energievoorziening?

Schmidt: Als we willen dat de energieverandering slaagt dan moeten we zorgen dat deze op een solide basis met verschillende pijlers wordt gezet. Biogas kan worden opgeslagen en kan dus bijdragen aan een stabiele energievoorziening als de zon niet schijnt of de wind niet waait. Bovendien kunnen de reststoffen worden gebruikt als duurzame mest. We moeten er wel voor waken dat biomassa geen concurrent wordt voor de voedselproductie

Vraag: Hoe gaat u om met de toelating van genetisch gemanipuleerd maïs in de Europese Unie?

Schmidt: Het regeerakkoord is hier héél duidelijk in. Wij erkennen de weerstand van de meerderheid van de bevolking ten opzichte van genetisch gemanipuleerde gewassen. Mijn voorganger, Hans Peter Friedrich heeft zich hierover duidelijk uitgesproken en ook ik zie niet in door wie, waarom en waarvoor deze technologie door ons gebruikt zou gaan worden.

Gregor Mayntz heeft de vragen gesteld.

Bron: RP-Online.de

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl