Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Slechte grap

eu commissieEerst werd gedacht dat Reuters een slechte grap wilde uithalen met een artikel genaamd: “Europese beleidsmakers overwegen spaargelden te gebruiken om financieringsruimte te bieden”, maar na enkele uren zonder reactie moest erkend worden dat het helaas waar is.

Helaas, want alles waarvoor gewaarschuwd  werd met de opmerking “Er kan alleen op een pijnlijke manier uit de crisis gekomen worden” en alles wat de spaarders en burgers van Cyprus hebben moeten doormaken, lijkt op het punt te staan in alle Europese lidstaten doorgevoerd te gaan worden.

Onvrijwillig

Om kort te gaan kunnen de woorden van Reuters als volgt worden samengevat: “De spaartegoeden van 500 miljoen Europese burgers kunnen worden ingezet om lange termijn investeringen te financieren en zodoende de economie te stimuleren. Op deze wijze kan het financieringsgat gedicht worden die de banken sinds de financiële crisis hebben laten ontstaan”, aldus een EU document. Wat er niet bij wordt verteld is, dat het spaargeld op een puur onvrijwillige basis zal worden aangewend en kan dus het best omschreven worden als een confiscatie.

Explosief

De bron van deze ‘knaller’ is een document dat Reuters heeft ingezien waarin wordt beschreven hoe de Europese Commissie op zoek is naar manieren om de 28 Europese lidstaten minder afhankelijk te maken van bankfinancieringen voor bedrijven, infrasstruturele projecten en andere investeringen. Europa erkent hier dus mee dat de ECB van Mario Draghi niet in staat is geweest om de al vijf jaar verstopte monetaire leidingen te ontstoppen. Het commissie verslag geeft eindelijk toe dat de economische en financiële crisis het vermogen van de banken om fondsen vrij te maken voor de reële economie heeft geschaad. Dit geldt in het bijzonder voor de lange termijn investeringen.

Du,s afgezien van dit alles kan gesteld worden dat de financiële situatie in Europa, in ieder geval wat betreft de Europese Commissie is geregeld!

Bron: ZeroHedge.com


 • Marg00tje

  Prima stuk…..Haal als je geld hebt het van de bank af. Laat ook je salaris er niet meer op staan. We gaan het zomaar niet weggeven aan een stelletje schurken van de EU

  Ik hoop dat dit het einde EU is…….

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Rudy Brinkman

  Link naar het originele artikel zou wel handig zijn. Ik denk dat jullie dit Reuters artikel bedoelen? http://www.reuters.com/article/2014/02/12/us-eu-banks-savings-idUSBREA1B1ZI20140212

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Adrianus Bakels

  De personen die dit verzinnen horen achter de tralies te zitten met hun idioterie.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Guest

  Inderdaad, de link is nu ook in het artikel geplaatst.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Gast11

  Wat een geweldig plan! Maar eh, als iedereen zijn spaarcentjes van zijn rekening haalt, wat dan? Slimme mensen daar! 😉

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • dvhaaren

  Ook naar Paul Scheffer in Buitenhof gekeken afgelopen zondag en gehoord dat de elite ratten hun geroofde buit aan het veilig stellen zodat zij geen slachtoffer worden van de Brusselse incompetentie roversbende. Ook in de uitzending 13 feb. met Eva Jinek en Peter Verhaar kwam duidelijk naar voren dat de veroorzakers van de problemen bij de SNS weer gewoon ergens anders aan de slag kunnen zonder enige vorm van vervolging en de politici, ach ja, die verkopen weer knollen voor citroenen aan het volk. De minister van financiën Dijsselbloem heeft de volgende bijdrage aan de corrupte bende in Griekenland alweer in week gelegd zodat we er vast aan kunnen wennen. Is medeplichtig aan corruptie niet strafbaar voor de Wet of geldt dat alleen voor het gewone volk? Met hulde aan de EURO!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • dvhaaren

  11:08 (1 minuut geleden)
  aan w.koolmees, e.vdam, P.Omtzigt, E.Dijkgraaf, E.Groot, f.bashir, amerkies, Groenlinks, groenlinks-nl, H.Nepperus, Christenunie, fractie, 50plus, m.harbers

  Fractieleden,
  Onderstaand een artikel dat qua inhoud al enige tijd op internet rondgaat en als dit op een gehele of gedeeltelijke feitelijkheid berust wie vertegenwoordigd u dan als “democratisch” gekozen volksvertegenwoordigers?

  Waarom worden er geen moties ingediend om de feitelijkheid boven tafel te krijgen en daar actie op te nemen?

  Zo langzamerhand krijg ik toch steeds meer de indruk dat de Eu en de euro er niet is voor het gewone volk maar een legalisatie voor malverserend handelen door de z.g. elite met grote goedkeuring of door incompetentie door de beleidsmakers.

  Of u fatsoenlijk en feitelijk antwoord hierop wilt/kunt geven is aan u.

  Met vriendelijke groeten zie ik uw reactie tegemoet.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Sander Van Oranje

  Dat kan niet want zoveel cash geld is er niet!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Margootje

  De Telegraaf deed er niets aan….

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • een amsterdammer

  Margootje die linkse krant doet daar niet aan mee die eurovielen daar zijn de baas kijk maar naar die bloemen man die niet eduart van de elst heet die heet waterdrinker en die jetse met zijn velen nick namen de groeten van een amsterdammer die daar een ban heeft de waarheid mag op die krant niet gezet worden dan heb je daar zo een ban.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jos Boersema

  Als je zaken doet met een bedrijf loop je het risico dat dit bedrijf failliet gaat, en dat jij als schuld eiser niets krijgt. Dat is ook zo met banken. Die waren failliet, en hadden het bankroet in gemoeten (met uiteraard een onderzoek naar bankroet-fraude.) Mensen willen van 2 walletjes eten: zowel hun spaargeld veilig wegzetten, en in plaats van voor die dienstverlening te betalen willen ze ook nog rentes scoren (iets dat parasitair is). Je kunt dat alleen doen als je het risico van bankroet ook neemt. Maar dat willen mensen niet, dan moet ineens de Staat hun tegoeden ook nog eens weer garanderen. Dat is gebeurd, die banken zijn gered, en de corruptie is dus niet over de kop gejaagd zoals dat wel had gemoeten. Als mensen nu alsnog hun spaarcenten in het banken gat gestort zien, is dat ironisch. Als je je geld veilig wilt moet je een staatsbank oprichten die dat voor een vergoeding doet. Mensen en hun hebzucht, jullie given bankiers de schuld maar wat doen jullie zelf ? Precies hetzelfde toch, alleen met minder geld. Zet je economie toch eens wat netter op, ipv altijd voor de laatste cent winst te gaan. Nu hebben jullie de gevolgen ook maar te dragen, leer ervan.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • m

  Op de site van Martin vrijland . Het corbet rapport gaat over neerhalen van
  vliegtuig boven Oekraine .Het laat zien hoe ziek europese lijders zijn .Echt zwaar ziek.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl