Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie

Gun de oudjes hun wiet

door op Feb.24, 2014, onder Gezondheid
Mobiel

Geneeskrachte eigenschappen van marihuana niet meer te ontkennen

Steve DeAngelo, Harborside Health Center

Steve DeAngelo

“Praat met bijna iedereen die ouder is dan 65 jaar of ze gebruiken een waslijst aan medicijnen waarvan de bijwerkingen vaak ernstiger zijn dan de kwalen waarvoor ze ingenomen worden”. Dit zegt Steve De Angelo van het “Harborside Health Center” in Oakland, Californië.

Het “National Institute on Drug Abuse” (NIDA) heeft een monopolie op de legale levering van marihuana voor onderzoeksdoeleinden. Omdat het NIDA meer gericht is op het bestuderen van marihuanamisbruik dan de potentiële voordelen ervan, is het voor onderzoekers in de VS moeilijk om de hand te leggen op marihuana voor gebruik in hun studie. Eén opmerkelijke uitzondering is een onderzoeksproject geïnitieerd door de Universiteit van Californië in 2000. “The Center for Medicinal Cannabis Research” heeft uitgewezen dat cannabis verlichting kan bieden voor mensen die pijn lijden als gevolg van schade aan de zenuwen, HIV, beroertes en andere aandoeningen.

Sanya-Gupta_t580

Dr. Sanya Gupta (links)

Het groeiende bewijs dat cannabis geneeskrachtige waarde heeft wordt steeds moeilijker te ontkennen. Neem bijvoorbeeld Dr. Sanya Gupta, “chief medical correspondent” van CNN. Hij was een scepticus ten opzichte van medische cannabis en heeft in 2009 een artikel in de “Time” geschreven, genaamd “Why I Would Vote NO on Pot”. Na in andere landen dieper op de materie te zijn ingegaan, veranderde zijn mening 180 graden zeggende: “Wij hebben de Verenigde Staten bijna 70 jaar vreselijk en stelselmatig misleid en ik verontschuldig me voor de rol die ik hierin heb gespeeld”.

cannabisIn het Harborside Health Center zijn Steve DeAngelo en zijn team zich er goed van bewust dat cannabis een effectieve behandeling is voor een breed scala aan gezondheidsproblemen,waaronder veel kwalen waar ouderen door hun leeftijd nou eenmaal last van kriijgen. Het probleem is dat ouderen vaak verkeerd zijn geïnformeerd over cannabis. Het is daarom dat DeAngelo Sue Taylor, een gepensioneerd katholiek schoolhoofd heeft ingehuurd om de vooroordelen en onterechte angst bij senioren  in het Oaklandgebied weg te nemen. Zoals Sue Taylor zegt: “Ik ben hier om het stigma van medische cannabis te verwijderen”.

Bron: Reason.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl