Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Monsanto leugens stapelen zich op

Roundup logoRoundup is de onkruidverdelger die wordt aangeprezen als zijnde de hoeksteen van de GMO-gewassen. Monsanto beweert dat deze gewassen genetisch worden gemanipuleerd om de besproeiing met Roundup onkruidverdelger te kunnen weerstaan. Er zitten al een aantal leugens verwerkt in deze claim maar er is nu een nieuwe bijgekomen.

Monsanto’s Roundup is 1000 keer giftiger dan officieel wordt gemeld

Een studie die deze maand wordt gepubliceerd klaagt Roundup aan en in feite de algemene klasse van insecticiden en herbiciden. Op welke gronden? Toen de verdelgers werden getest op veiligheid, werden alléén de zogenaamde “actieve bestanddelen” onderzocht. De niet geteste bestanddelen worden “adjuvantia” genoemd waarvan wordt gezegd dat zij passief en niet relevant zijn. Maar de nieuwe studie toont aan dat dit verre van waar is. De adjuvantia zijn er eigenlijk om de dodelijke kracht van het actieve bestanddeel van de verdelger te juist verhogen! Bij de veiligheidstesten is daar echter geen rekening mee gehouden. Actieve bestanddelen zijn al giftig, maar de adjuvantia voeren hun giftige aard nog hoger op. En de grootste boosdoener is Roundup!

Enkele belangrijke citaten uit een artikel van 31 januari op “GM Watch”

  • “Pesticide formuleringen die verkocht en gebruikt worden zijn tot 1000 keer meer giftig dan de de geïsoleerde stof die getest en geëvolueerd wordt voor de veiligheid.”
  • “Roundup is de meest giftige van alle geteste herbiciden en insecticiden.”
  • ” De totale pesticide formuleringen die verkocht en gebruikt worden bevatten toevoegsels (adjuvans) om de ziekte- of onkruidbestrijdingsactiviteit van de pesticide te verhogen. Deze volledige formuleringen hoeven niet te worden getest op middellange of lange termijn effecten waaraan boeren of tuinders worden blootgesteld.”
  • “Volgens een onlangs gepubliceerde studie door het team van professor Seralini van “Biomedical Research International” is dit een ernstig gebrek van het regelgevende proces. De studie toonde aan dat voor acht grote pesticiden (op een totaal van negen geanalyseerde) de commerciële formulering tot 1000 keer meer giftig is dan de werkzame stof die door de toezichthouders op veiligheid is beoordeeld.”
  • “De studie werd in reageerbuizen uitgevoerd op drie soorten menselijke cellen.”
  • “Van Roundup wordt vaak beweerd dat het een goedaardige onkruidverdelger is die veel gebruikt wordt in openbare ruimten, door tuinders en boeren maar ook thuis. Toch vinden de onderzoekers dat het veruit het meest giftige is van alle herbiciden die ze ze hebben getest.

Misdaad

Uiteraard moet deze misdadige oplichting aan de kaak worden gesteld. Het komt erop neer dat de fabrikanten die deze adjuvantia in hun pesticiden en herbiciden stoppen héél goed weten dat ze daar zitten om de dodelijke kracht van de werkzame stof te vergroten, maar dit feit wordt volkomen genegeerd, de ‘hulpstoffen’ zijn immers fysiologisch onschadelijk. Dat dit mogelijk dodelijke gevolgen kan hebben voor degenen die ermee moeten werken, daar heeft Monsanto geen boodschap aan

Bron: InfoWars.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl