Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Centrale bankier wordt minister president Oekraïne

Arseniy-Yatsenyuk

Arseniy Yatsenyuk

Een totaal door elkaar geschud Oekraïens Parlement heeft Arseniy Yatsenyuk benoemd tot de nieuwe premier van Oekraïne. Hij is miljonair en voormalig bankier die als minister van Economische Zaken, minister van Binnenlandse Zaken en parlementsvoorzitter diende vóór Janoekovitsj aantrad in 2010.
Hij is lid van Yulie Timosjenko’s “Vaderland Partij”. Timosjenko zat opgesloten wegens verduistering en andere misdaden tegen de bevolking van Oekraïne. Nu zal ze weer deel van de regering gaan uitmaken op dezelfde wijze als na de Oranje Revolutie.

Internationale bankiers

Yatsenyuk zal Oekraïne uitleveren aan de internationale bankiers. Het land balanceert op de rand van de afgrond, is zo goed als failliet en moet gered worden van de ondergang. Als voormalig bankier heeft Yatsenyuk een sterke economische achtergrond. Ariel Cohen, senior lid bij de in Washington gevestigde “Heritage Foundation” vertelde Bloomberg: “Oekraïne zal geconfronteerd worden met moeilijke hervormingen, maar zonder deze zal de toekomst niet succesvol zijn”.

IMF en VS secretary Jacob Lew

lagarde en lew“Discussie met het IMF is van cruciaal belang”, zei de Amerikaanse minister van Financiën Jacob Lew eerder deze week. “In het geval de buikriem wordt aangehaald zal de Amerikaanse regering de zaak iets moeten veraangenamen”. Lew sprak met de baas van het IMF, Christine Lagarde, over Oekraïne toen hij terugkwam van de G20 bijeenkomst in Sydney. Minister Lew informeerde Lagarde dat hij eerder op de dag met de nieuwe Oekraïense leider had gesproken en hem geadviseerd heeft van een brede steun voor een internationaal hulppakket gecentreerd op het IMF, zodra de Oekraïense overgangsregering  is geïnstalleerd door het Parlement. Ook merkte minister Lew op dat hij de noodzaak om snel met de uitvoering van economische hervormingen te beginnen en gesprekken met het IMF aan te gaan, aan  pemier Yatsenyuk heeft neegedeeld.

Standaard draaiboek IMF

Het Oekraïense verhaal is recht afkomstig uit het standaard draaiboek van de IMF. De corrupte leiders van nu en uit het verleden – vooral Timosjenko, die de gevangenis indraaide voor corruptie en grootschalige diefstal – hebben zich verrijkt ten koste van de gewone Oekraïners. Aan de vooravond van de onafhankelijkheid was Oekraïne een van de tien meest welvarende landen maar sleept zich nu voort in een ellendig bestaan. Petro Symonenko, leider van de communistische partij, zei vorig jaar: “De leiders van de natie hebben een memorandum ondertekend met het IMF om aan de eisen van de oligarchen te voldoen, maar aan de andere kant, om de tijdige betalingen aan het IMF te kunnen garanderen, de prijzen van gas en elektriciteit verhoogd”.

CIA en Multi miljardair Soros

Georg_Soros

Georg Soros

De Oranje Revolutie, die op gang werd gebracht door “NED”, “IRI”, de multimiljardair Soros en de CIA, installeerde een schurken galerij van zelfzuchtige sociopaten die het door corruptie verzwakte land nog verder naar de afgrond deed glijden.

Na het uiteenvallen van de Sovjet Unie en de onafhankelijkheidsverklaring van Oekraïne dacht men dat het land zou “liberaliseren”, m.a.w. zich zou openstellen voor de privatisering door transnationale bedrijven en internationale banken. Maar dit gebeurde naar de zin van de financiers en de corporaties niet snel genoeg.

Contra revolutie

Nu Janoekovitsj uit het beeld is verdwenen en de gunsteling van de bankiers, Arseniy Yatsenyuk heerst over het parlement en fascistische gangsters de straten controleren is het waken geblazen tegen een contra revolutie die de coup van Wall Street nog zou kunnen bedreigen. Voorlopig is de kust veilig voor het IMF en kunnen ze de draad weer oppakken waar deze gebleven was. Oekraïne, nu een van de armste landen in Europa dankzij een “kleptocratie”, gesteund door Washington en Wall Street, is wijd open voor een verdere plundering.


Bron: InfoWars.com


 • John Elderhorst

  En de internationalen blijven elkaar maar verrijken. Poetin zal ze hopelijk buitenspel zetten. Anders storten ze europa wederom in een wereldoorlog.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Ik hoorde van Nederlandse collega-hulpverleners dat voor de zogenaamde oranje-revolutie de Oekraïne beduidend welvarender was dan Wit-Rusland. Waar de Wit-Russen zich van onze voortdurende kritiek niets aantrok, heeft mevrouw Timosjenko van haar land een dermate puinhoop gemaakt dat meneer Janoekowitch met zijn beloften om de economische en politieke banden met Rusland te herstellen de verkiezingen heeft gewonnen. Het gevolg is dat vanaf de oranje-revolutie Wit-Rusland vele malen welvarender is met werk voor vrijwel iedereen en sociale voorzieningen als scholen en ziekenhuizen waar de Oekraïners alleen nog maar van mogen dromen.

  Wij hebben altijd de mond vol over “democratie” en het respecteren van verkiezingsuitslagen. Hoewel het kabinet Rutte niet eens meer in de buurt komt van het hebben van de steun van de meerderheid van Nederlandse kiezers zouden we het absoluut niet accepteren als hij door middel van geweld op straat in plaats van door verkiezingen plaats moest maken voor een ander.

  Maar precies dat vinden we normaal voor de Oekraïne. Daar heeft meneer Janoekowich gewoon gedaan wat hij zijn stemmers beloofde, maar omdat ons in het westen dat niet bevalt doen we alsof dat iets illegaals zou zijn. We ondersteunden elke vorm van straat oproer, zowel vredig als gewelddadig en gingen de demonstranten moed inspreken. Dat, terwijl we hen gewoon hadden moeten zeggen “Jongens, net als bij ons zul je de volgende verkiezingen moeten afwachten om een bewindsverandering te krijgen door middel van de stembus”.

  Dat het Russischtalige deel van de Oekraïne het gevolg van voortdurend straatoproer in Kiew en het westen van het land niet wil respecteren spreekt voor zich. De rare verhaaltjes van sommige EU-vertegenwoordigers als zou het een onacceptabele inbreuk op al decennia bestaande regels zijn dat de Krim zich zou afscheiden is natuurlijk ook nogal onzinnig: kennelijk denkt men dat we zo dom zijn dat we de afscheiding van Kosovo alweer vergeten zullen zijn.

  Het lijkt voor de hand te liggen dat je een gebied dat sowieso tot 1954 deel van Rusland uitmaakte en een bevolkingsmeerderheid van Russen heeft niet wilt laten beheersen door een WildWest groepering in Kiew onder tijdelijke leiding van een miljonair die steeds weer een forse haat tegen juist die Russen preekt en zelfs hun taal als tweede landstaal schrapte. Dan dwing je de mensen daar gewoon om zich af te scheiden en zich tot Rusland te wenden voor steun. eerlijk gezegd denk ik dat ze in Kiew nog boffen als het bij de Krim blijft en niet ook Charkov en omgeving zich afscheidt. Mocht dat gebeuren dan is er maar één schuldige en dat zijn wij die alle chaos en ellende in Kiew hebben aangemoedigd en ondersteund in plaats van dat we de normale democratische regels zoals die in elk land met vrije verkiezingen gelden respecteerden.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • KIES BIES

  Lijkt mij een flinke onwaarheid: ‘Aan de vooravond van de onafhankelijkheid was Oekraïne een van de tien meest welvarende landen maar sleept zich nu voort in een ellendig bestaan.’

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl