Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Militaire bases

sergei shoigu

Sergei Shoigu

Rusland is van plan zijn militaire aanwezigheid buiten de Russische landsgrenzen drastisch te gaan uitbreiden. Dit heeft de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu woensdag gezegd. Hij maakte een lijst van landen bekend waar militaire bases zullen worden geplaatst, waaronder Vietnam, Cuba, Venezuela, Nicaragua, de Seychellen, Singapore en verschillende andere landen.

“Gesprekken hierover zijn aan de gang en we zijn dicht bij het ondertekenen van de relevante documenten”, vertelde Shoigu aan verslaggevers in Moskou. Hij voegde eraan to dat de onderhandelingen niet alleen betrekking hebben op militaire bases, maar ook het bezoek van Russische oorlogschepen aan de havens van deze landen tegen gunstige voorwaarden. Verder worden er locaties beschikbaar gesteld waar Russische, op patrouille zijnde, strategische bommenwerpers brandstof kunnen tanken.

warshippyMomenteel heeft Moskou slechts één marinebasis buiten de voormalige Sovjet Unie, in Tartus Syrië, maar het lot van deze basis is onzeker vanwege de burgeroorlog in dat land. Na het uiteenvallen van de Sovjet Unie sloot Rusland een grote marinebasis in Vietnam en een radar basis in Cuba in 2002, als gevolg van financiële beperkingen.

Sinds medio jaren 2000 is Rusland echter weer begonnen met een heropbouw van de marine en de strategische luchtvaart. Dit moet worden gezien als een instrument om het Russische imago in het buitenland op te voeren en tevens als signaal dat Rusland zijn nationale belangen over de hele wereld zal beschermen. Het is nodig voor Rusland om dergelijke militaire middelen in strategisch belangrijke regio’s te plaatsen en zodoende effectief te werken naar een uitbreiding van de internationale invloed van Rusland.

Bron: ZeroHedge.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl