Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Vladimir Poetin komt in actie

russian tanksHet is uitgesloten dat de Russische president Vladimir Poetin de controle over het Oekraïense Krim-schiereiland en de daar aanwezige militaire bases zal opgeven. Dit militaire bolwerk is de sleutel tot het Midden-Oosten beleid van Rusland. Wanneer dit in gevaar komt dan komt ook de militaire positie van Rusland ten opzicht van Syrië en Iran in gevaar. Deze dreiging stak de kop op toen pro-Russische en pro-Europese demonstranten woensdag met elkaar in botsing kwamen in de Krim-stad Simferopol.

Het merendeel van de protesters tegen Moskou waren leden van de Tataarse minderheidsgemeenschap die zich uit de hele regio hadden verzameld om te eisen dat in de Krim de Kiev-regel zou worden toegepast. De meerderheid van de bevolking in de Krim is Russisch sprekend en Russisch georiënteerd en vochten tegen de Tataarse demonstranten.

Een hoge Russische regeringsfunctionaris zei dat Rusland pro-Russische activisten in de Oekraïense Krim zal beschermen als hun leven in gevaar komt. Zijn verklaring wordt ondersteund door Russische troepenbewegingen die erop wijzen dat Poetin het leger aan het mobiliseren is om, als de nood aan de man komt, Oekraïne binnen te trekken om het pro-Russische oostelijke deel van Oekraïne te beschermen tegen het pro-Europese westelijke deel. De kans dat Oekraïne in tweeën zal worden gesplitst neemt met de dag toe. De militaire troepenbewegingen laten zien dat het ernst is met de bereidheid van Poetin om het land op te splitsen nu de belangen van Moskou en de Russisch-sprekende bevolking op het spel staan.

NAVO

NAVONu deze boodschap is uitgezonden zal Poetin waarschijnlijk een afwachtende houding aannemen om te kijken of Washington en Brussel de boodschap opgepikt en begrepen hebben.

Naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen heeft er spoedoverleg plaatsgevonden tussen westerse militaire kopstukken en kwam NAVO-chef Fogh Rasmussen vanmiddag met een verklaring waarin werd gewezen op haar “nauwe en langdurige relatie met Oekraïne en de bereidheid om Oekraïne te begeleiden in zijn democratische hervormingen. Maar geen woord over de Russische troepenbewegingen.

 

Bron: InfoWars.com


 • Marg00tje

  De belangen zijn zeker groot. Rusland wil de militaire basis aan de Zwarte Zee behouden. En niet alleen om de militaire basis daar te behouden. In de Zwarte Zee zitten ook nogal wat grondstoffen die veel geld opleveren. Vandaar dat de EU ook zoveel belangstelling heeft voor de Oekraïne. Om mensen gaat het helemaal niet meer, maar wel om het grote geld. De EU wil ook Turkije in de EU hebben, snapt U nu waarom?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marg00tje

  Alles gaat alleen maar om Geld, Hebzucht en Macht.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Beste Adrianus Bakels,
  Afgezien van het feit dat U dingen beweert die op geen enkele manier te staven zijn zorgt U er met dat soort uitspraken wel voor dat dat waanzinnige koude Oorlog denken van “de Russen komen” waarmee rechts Nederland ons decennia lang heeft lopen bang maken op die manier weer nieuw leven ingeblazen krijgt. Dus zelfs al zou U gelijk hebben zijn dan uitspraken die Uw eigen standpunten enorm verzwakken. Zelf zou ik heel graag zien dat we de krankzinnige macht van de onze beschaving en aarde verwoestende graaiers een halt toeroepen maar zeer zeker niet door buitenlandse interventie van welke soort dan ook. Ik heb ook nooit enig teken gezien dat Rusland of voorheen de Sowjet unie daar ook maar iets in die richting ondernam, het ging hen uitsluitend om het veilig stellen van de eigen grenzen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  DEFCOM 1 Is nu van kracht..Aanval via zwartezee. 10.000 troepen via land .Dit is niet meer te stoppen .Amerika gaat China en Rusland aanvallen. Einde verhaal.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl