Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Saoedi’s woedend

king saud unuversityDuizenden Saoedi’s hebben online hun woede betuigd omdat universiteitsambtenaren weigerden mannelijke paramedici toe te laten bij een studente die tijdens college een hartaanval kreeg.

Amna Bawazeer, masterstudente op het “College of Social Studies” aan de “King Saud University” in de hoofdstad Riyadh, werd om 11 uur in de morgen getroffen door een hartaanval tijdens het vrouwencollege, waar ze de laatste hand legde op haar cursusschema voor het tweede semester.

Toen de ambulance arriveerde, mochten de paramedici echter twee uur lang het collegelokaal niet binnen om het slachtoffer onmiddellijke hulp te kunnen verlenen. De universiteitsambtenaren betoogden dat het ambulancepersoneel mannelijk was en daarom het vrouwenlokaal niet mochten betreden, temeer ook omdat Amna niet bedekt was hoewel zij dringend, snelle en vitale behandeling nodig had, meldde het Saoedisch Arabische dagblad “Okaz”.

“Het merendeel van de studenten die getuige waren van dit gruwelijke en absurde incident raakten in een psychologische shock en een aantal van hen stortten hysterisch huilend en luid protesterend in over de weigering om de medici toe te laten tot het lokaal waar hun vriendin in doodsnood verkeerde”, aldus het rapport. Het rapport vermeldde verder dat de studenten erop aandrongen dat de de universiteitsofficials die weigerden om het medisch team toe te laten in de collegezaal, onder het voorwendsel  dat zij mannen waren, verantwoordelijk moeten worden gesteld voor de dood van hun medestudente. Veel online gebruikers hebben opgeroepen om aandacht aan het incident te besteden en een reeks oplossingen te bedenken voor dit typisch Arabische probleem om ervoor te zorgen dat dit zich in de toekomst niet meer zal kunnen herhalen.

Ook werd gerefereerd naar een brand in 2002  toen in Mekka 15 schoolmeisjes levend verbrandden omdat de religieuze politie hen tegenhield het brandende gebouw te verlaten vanwege hun niet ‘correcte’ kleding.

Bron: GulfNews.com


 • danny

  verschrikkelijk dat in een land als saoedie arabie de vrouwen minderwaardig zijn aan mannen. En dat uit de naam van de verschrikkelijke terreursideologie , genaamd de islam.

  even off topic. Dit las ik vanmorgen in de telegraaf:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22284857/__Bedreigd_om_wijnbar__.html

  Het wordt steeds erger, de terreur van het islamitsche gajes! In mijn stad Rotterdam krijgt de veroveringsideologie, de islam, ook veel te veel invloed. En die linkse gajes van de pvda, sp, d66 en zelfs de vvd helpen er nog aan mee ook. Dus de volgende gemeente raadverkiezingen stem ik Joost Eerdmans van Leefbaarrotterdam. De enige partij die de islamitische invloed probeert af te remmen.

  Thumb up 0 Thumb down 1

 • die haatbaarden maken zich meer druk om zogenaamde correcte kleding dan mensenlevens?

  dat klinkt voor mij als een vorm satanisme, een milde misschien maar blijft satanisme.
  Gods religie is universeel : rechtvaardigheid, liefde & vrede…
  de mensen zijn verdeeld over door hun zelf gegeven namen voor religies..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Sofie

  Echt schandalig dat mensen in 2014 nog zo ongelofelijk bekrompen kunnen zijn…Ongelofelijk en schandalig. Zijn mensen van nature uit geen sociale wezens? Ben dat corrupte gedrag kotsbeu. Beterschap komt er niet, ben al lang aan het wachten op een serieuze revolutie…Mijn levensstijl is al niet meer afhankelijk van de huidige maatschappij dus ik ben er volledig klaar voor !

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Sofie

  Mijn comment is mss niet echt gerelateerd aan dit artikel, maar als je eindeloos lang discussieert komt alles toch op hetzelfde punt: winst en macht, en zij ,degene die aan de top zitten, die het systeem vertikken om te gooien. Ik snap echt niet dat iedereen dit pikt. Ik ben zoals ze het zeggen een complotdenker (ik word door anderen in dit vakje geduwd want ik kom gewoon af met kritische vragen…), maar informeer je degelijk en kom op straat. Pik de kritiek van anderen die vast gegroeid zitten in de maatschappij niet want dat vind ik vaak nog het moeilijkst om mee om te gaan…

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2016 gewoon-nieuws.nl