Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Wat is er toch aan de hand?

meltdownWerden we de afgelopen weken geconfronteerd met een zestal mysterieuze sterfgevallen en zelfmoorden onder bankiers in Londen en New York, gisteren is er weer een bijgekomen door een sprong in de diepte vanaf de dertigste verdieping van het “Chater House” hoofdkantoor in Hong Kong. Chater House is het belangrijkste regionale Aziatische kantoor van JP Morgan. Ooggetuigen zeiden dat een man van in de jaren dertig zich toegang had verschaft tot het dak van het 30 verdieping tellende gebouw en van daar naar beneden sprong terwijl de aanwezige politie hem al pratende ervan probeerde te weerhouden. Volgens verschillende medewerkers zou het gaan om een forex handelaar van JP Morgan, genaamd Lee Junjie, zo meldde de “South China Morning Post”. De bank zelf weigerde te bevestigen dat de man een medewerker van JP Morgan zou zijn.

Speculaties

warren buffet

Warren Buffet

Er gaan al een tijdje een geruchtenstromen en speculaties rond over een eventueel ophanden zijnde internationale financiële meltdown. Als er twee banken zijn die zo’n meltdown zouden kunnen veroorzaken dan zijn dat wel JP Morgan en de Deutsche Bank. Samen hebben deze twee banken een uiterst ondoorzichtige en risicovolle derivaten portefeuille in bezit van zo’n 115 duizend miljard dollar. Ja, u leest het goed! Alléén al voor Deutsche Bank gaat dit over méér dan 10 keer het jaarlijks Duitse BNP (BrutoNationaal Product). Toezichthouders kunnen geen enkele controle op derivaten constructies uitvoeren omdat partijen meestal buiten de beurs om (OTC = over the counter) rechtstreeks zaken met elkaar doen. Dat de handel in derivaten enorme risico’s met zich meebrengt hebben we kunnen zien aan Lehman Brothers die eraan failliet is gegaan. In Nederland zijn er diverse woningcorporaties, zorginstellingen en scholengemeenschappen die er miljarden euro’s mee hebben verloren. ‘s Werelds meest succesvolle belegger Warren Buffet noemde derivaten ooit “weapons of mass destruction”.

In hoeverre deze sterfgevallen aan elkaar gelinkt kunnen worden en in hoeverre deze met een eventuele aankomende financiële ramp te maken hebben is voor outsiders moeilijk, zo niet onmogelijk om vast te kunnen te stellen. Opmerkelijk is wel dat het allemaal top medewerkers waren met belangrijke posities in bedrijven die héél nauw met de derivatenmarkt verweven zijn.

Gabriel Magee, Ryan Henry Crane en en Lee Junjie waren werkzaam bij JP Morgan, William Broeksmit was werkzaam geweest bij de Deutsche Bank en had nog nauw contact met de co-CEO van de Deutsche Bank, Mike Dueker was hoofdeconoom bij Russel Investments, een investeringsgigant met 237 miljard dollar onder beheer, Tim Dickenson was director communication bij verzekeringsgigant Swiss Re AG en Richard M. Talley was oprichter van de wereldwijd opererende Real Estate Company “American Title Services Centennial”.


 • Irma

  Bizar dit… Begint op ‘lemmingen’ te lijken! Echt bizar!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • MrJixies .

  De grote vraag natuurlijk is. Hoeveel bankiers plegen elk jaar zelfmoord? Het valt nu alleen maar meer op omdat het “crisis” is…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marg00tje

  Het zal wel duidden op een veel grotere crisis die er aan komt, die nog groter zal zijn als de laatste. Met roven en stelen samen met politici kijk ik niet eens meer op. En de EU er natuurlijk ook bij. die roven en stelen ook wat ze maar voor de poten komt.

  Lees het boek van Swen Kesch “Koers houden tot de ondergang van Europa’. Dat zijn ongelooflijke verhalen uit het Brusselse gekkenhuis. En dat de EU een schijn democratie is.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • als je bakken met geld verdient en dan toch zelfmoord pleegt, dan zit er een diepere oorzaak dan alleen een slecht jaar of een ontslag of slecht geslapen.
  die mensen weten iets wat er aan te komen???
  Als domme schapenvolk(omhooggevallen europeanen) die tijd&de moeite namen om de waarschuwingen van de “complottherieen” beetje in acht te nemen, waren we niet eens in de humanfarm genaamd EU beland , en hadden we de hidden agenda van de bilderbergers makkelijker door kunnen lichten…
  ik wist die dingen al bijna ruim tien jaar, voor de eerste crisis.
  noem mij een doemdenker, complottheorist, noem me wat je wilt maar ik blijf een scherp&critisch mens omdat ik in mijn achterhoofd houdt dat die zaken die de complotheorists naar voren brengen mss de andere kant van de medailles kunnen zijn.zo leer ik “to connect the dots”..

  complotdenkers zijn geen domme mensen en die besteden uren & veel tijd om dingen te onderzoeken en ze op de internet zetten ,zonder winst/geld als oogmerk, dat doen ze om mensen te waarschuwen of critisch te laten denken.een domme persoon zou dat niet eens de moeite nemen om ze te onderzoeken.een domme persoon zou dan met alles wat anders is met “complottheorie” noemen, dat is pas wel heel kortzichtig en oppervlakkig.dus leer eens het grotere plaatje te zien en het diepere te doorgronden..leer onderzoeken!
  noem ze gek , noem ze doemdenkers.dan ben ik dat ook…maar de belangrijkste is dat ik dat weet wat ik aan mezelf heb.
  er waren genoeg mensen die op de commentaren zeiden dat ik gek was , een complottheorist was, een doemdenker….
  leer ze nooit van de geschiedenis? zijn ze zelf ook de pionnen van de nwo bouwers?
  maar ik ben er nog kritisch als tien jaar geleden…

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl