Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Bron: Keyser Suze

dood

16 Mei 2014 – Wees Gewaarschuwd en Tref Maatregelen

Beste lezer, Het Systeem is terminaal ziek. Bankiers verrijken zich in extreme mate en misbruiken elke maas in de wet. Gestraft worden ze niet. De EU en de nationale Overheden zijn stuurloos en hun antwoord op de economische crisis is steeds meer belasting, accijnzen en BTW. De werkende bevolking bezwijkt onder deze lastenverzwaring en de werkelozen en gepensioneerden zien hun inkomsten verdampen. De EU en de Overheid hebben nauwelijks maatregelen genomen om de exorbitante verdiensten van enkelen (bankiers, multinationals) eerlijker te verdelen. Miljarden verdwijnen naar belastingparadijzen. Zelfs -of: ook- het Nederlandse Koningshuis maakt zich er schuldig aan.

De ongekend hoge werkeloosheid in de Zuidelijke EU landen, de tegenvallende economische groei wereldwijd, het verlies van het vertrouwen in de Dollar, de stijgende olieprijzen, de toenemende spanningen in het Midden en Verre Oosten – deze verontrustende berichten worden overschreeuwd door de alsmaar hogere winsten op Wall Street en de miezerige economische groei die tot olifanteske proporties wordt opgeblazen. Banken mogen niet omvallen, de euro mag geen slecht product worden genoemd. De ongekozen leiders in Brussel en hun vrienden in de nationale Parlementen nemen het ene na het andere onbegrijpelijke wetsvoorstel aan. De laatste spaarvarkens worden op de korrel genomen – de pensioenfondsen en de spaargelden. Die zullen geslacht worden om de gaten te dichten in een falend systeem waarin bankiers geld toveren uit een computer en de Overheid blijft lenen. De Overheid en dus de Burgers zijn geknecht door de alsmaar hoger wordende Schuldenberg.

Deze wankele constructie van geld, schuld, toename van de kloof tussen arm en rijk, economische groei, onbetaalbare rentes op Staatsschulden – er is volgens geleerden weinig voor nodig om de zeepbel te laten kappen. De geleerden waarschuwen al jaren. Politici en bankiers hoor je niet, de politici zijn onkundig en de bankiers verdienen ook in deze economische barre tijden voor de burger bakken met geld. Er zijn nog nooit zoveel Porsches en Ferraris verkocht als sinds het aanbreken van de crisis. U vraagt zich af waar het geld verdwijnt.

De roep om meer veiligheid is in lijn met de toenemende kloof tussen arm en rijk, tussen oost en west. De burgers moeten gecontroleerd worden op Internet, ze moeten geregistreerd worden, ze moeten voldoen aan wetten en belastingplichten waar grote bedrijven zich aan mogen onttrekken. Burgers betalen jarenlang voor de economische groei van hun land om met lede ogen toe te moeten zien hoe de EU de grenzen openzet voor uitkeringstoerisme onder het mom van economisch verkeer. Goedkope producten worden belast, voedsel wordt vernietigd om de prijzen hoog te houden, onduidelijke regels schreeuwen om een leger aan kostbare ambtenaren om controle uit te voeren, elk ondernemersinitiatief wordt gesmoord in een woud aan wetten en belastingen. Het milieu speelt een ondergeschikte rol en essentiële maatregelen worden uitgesteld en CO2 verplichtingen worden geruild met onbenullige landen aan de andere kant van de wereld.

Inflatie is voor de meeste mensen een ver van hun bed show in Argentinië, Venezuela of dichterbij in Turkije. Onlusten is iets in Syrië of misschien van een stelletje werkelozen in Madrid en Athene. Het schijnt dat ze in Mali last hebben van recalcitrante opstandelingen dus het is maar goed dat er daar door het westen militair wordt ingegrepen. Gisteren Afghanistan, vandaag Mali, morgen in Yemen of Iran? Die betogers in de Oekraïne, ach ja, ze staan gezellig op een plein bij min twintig omdat ze wat te klagen hebben waarschijnlijk.

De grote lijn in dit hele verhaal is die van een Menselijk Drama. Een monetair systeem wat gebaseerd is op rente en schulden, een Overheid die slechter boekhoudt dan de gemiddelde kruidenier, een wetgeving die fraude welhaast toejuicht en belastingontduiking stimuleert kan en zal alleen maar leiden tot een verdere verslechtering van de economische situatie van diegenen die Het Systeem draaiende houden. Dat zijn de Burgers. De belastingbetalers zonder stem, behalve de stem in een hokje met een rood potlood. Een stem waar vervolgens niet meer naar geluisterd wordt.

Ik heb in de titel beloofd U te waarschuwen. De waarschuwing is dat de economische crisis nog lang niet ten einde is en dat de Burger nog meer belast zal worden en in toenemende mate zal worden gecontroleerd, op Internet en op straat. Banken en Overheden zullen koste wat kost overeind gehouden worden ter meerdere glorie van de Euro, de Dollar, Wall Street, AEX en het absurde geloof in economische groei welke nodig is om de rente op Staatsschuld te voeden.

U kunt zich voorbereiden op deze tragedie die zich onherroepelijk gaat voltrekken. U kunt zorgen voor meer onafhankelijkheid van Het Systeem door zonnepanelen en groentetuinen. U kunt zorgen voor U en Uw familie door een voorraad aan te leggen van water en voedsel om de stuiptrekkingen van een falend Systeem op te vangen. Er is niet veel voor nodig om de continue stroom van goederen van producent naar supermarkt te doen haperen; een fikse beurscrash is genoeg. En wat dat aangaat, ook een cyberaanval op Internet of een elektriciteitscentrale. En wat dacht U van het omvallen van een Te Grote Bank waardoor er enige dagen of weken nauwelijks betalingen mogelijk zijn? Verder is er nog zoiets als een derivaten bubbel welke een omvang heeft van enkele triljoenen en als die klapt komt er wereldwijd na twee dagen geen papiertje meer uit de geldautomaat. Hoe gaat U dan boodschappen doen (die er niet zijn).

U kunt ook nog meer doen. Ik heb besloten om op VRIJDAG 16 MEI niet te gaan werken en als zelfstandig ondernemer kost me dat behoorlijk wat geld, maar ik vind het welletjes. Gewoon een vrije dag opnemen en lekker iets anders doen, voor Uzelf. Als signaal dat Het Systeem niet klopt. Doe mee. Meldt U ziek. Doe Uw winkel dicht. Schrijf die dag geen bonnen uit Oom Agent want U bent ook Burger. Ga picknicken die dag met Uw collega’s, vrienden. Als het petweer is, ga lekker in je tuin harken en zaai tomaten. Ga vissen met je vrienden. Doe een klusje voor je oude buurvrouw, zomaar, omdat het 16 mei is.

Wilt U echt wat doen? Koop dan een kip zodat U elke dag een gratis ei heeft, koop een waterfilter zodat U altijd schoon drinkwater heeft. Leg een voorraadje aan van wat zakken rijst en blikvoer voor wanneer de hele boel naar de bliksem gaat, U zult me dankbaar zijn. Doe iets waar U beter van wordt. Niet Het Systeem….zolang we allemaal braaf zijn luistert er toch niemand. Niemand in Den Haag, Brussel, bij de Bank, niemand die iets doet voor U. Of wel soms? Welk gevoel heeft U? Heeft U er vertrouwen in dat dit Systeem nog goed komt?

end of the road

Bron: Keyser Suze


 • Marg00tje

  Ja de elten uit de Tweede kamer hebben zich al reeds eerder verrijkt met een nood pakket…..Na uitbuiting van het gewone volk moeten die het zelf doen….

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marg00tje

  Tja, dan hebben we een lekker lang weekend. Maar is het niet noodzakelijk dat we iets aan de overbevolking gaan doen? Mensen fokken nog erger als konijnen. Roeien alles uit wat er op aarde bestaat. Het erge is dat ze zichzelf uitroeien. Ach ja, de Elite…die zullen dan inzien dat je geld niet kunt eten…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • dit soort scenario komt zeker, de vraag is eerder wanneer .
  de complotdenkers zijn het meest voorbereid als de dag komt dat de banken omvallen.
  de schapen die maar blaten dat nwo niet bestaat zal als eerste verrast worden en als eerste alles verliezen…..let op mijn woorden.
  beter voorbereid zijn dan als eerste naar de slachtbank van de pedo satanische eliten gaat.complotdenkers zullen scherp en kritisch blijven tot die tijd…
  bereid je voor de grootste economische ramp ooit….hel op aarde is wat die satanische elitenclub illuminazi uit is .het zal een mega satanische ritueel worden als nooit van te voren…in vorm van WO 3?
  koop wat goud of silver ,leer zelf voedsel uit de natuur te vergaren…lleer gratis elekticiteit op te wekken.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • ikbenerbij

  Ik neem vrij. Ik wil mijn signaal laten zien.
  Ik ga naar het tuincentrum, zaad kopen.Voor wortels en prei en pastinaken die ik kan eten als het Systeem in elkaar zakt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • kaizersoze :)

  Klinkt goed allemaal, behalve dat zinnetje over “grenzen”, dat ze moeten (of überhaupt echt zouden) bestaan is misschien wel een van de grootste kenmerken van ons falend kapitalistisch systeem, en niet zozeer dat ze “opengegooid” worden.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Day Tona

  Nou, daar liggen allang plannen voor klaar en worden ook in het diepste geheim uitgevoerd. Genetische manipulatie d.m.v. Monsanto gewassen waardoor mensen eerder ziek worden en kinderen al steriel raken en allerlei andere zaken die er straks voor zorgen dat de bevolking kleiner zal worden en de Elite in tact laat. Work in progres zal ik maar zeggen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Davy Goossens

  het probleem is democratie en de welfare state, statisme en central banking.

  iedere europeaan zou gewoon democracy the god that failed van hoppe en the tragedy of the euro van bagus moeten lezen in deze context.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Davy Goossens
 • pieter de jager

  wat is het probleem dan? wat jij opnoemt lijken me net zo goed de problemen te veroorzaken als samengestelde rente.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • TheStateIsNotGreat

  Spijker op de kop Davy. Democracy: the God That Failed ligt echter wel best zwaar op de maag. De Democratie Voorbij van Karsten en Beckman is denk ik wat makkelijker verteerbaar. Of de amateur-docu “The State is Not Great: How Government Poisons Everything” op youtube is ook wel goed materiaal.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Stefaan

  Goed geschreven, goeie samenvatting. Nu nog een beeld schetsen over de fantastisch mooie dingen die we kunnen gaan doen eens we van geld en valse machthebbers verlost zijn.
  Wat we niet willen, daarover is een redelijk grote eensgezindheid, nu nog over wat we dan WEL willen. Er is immers zoveel meer te halen uit het samen-leven hier op aarde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Davy Goossens

  je begrijpt niks v economie en bent blijkbaar ook nie bekend met de boeken die ik vernoemde… ja tijdverlies dus.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • pieter de jager

  ik heb ze niet van kaft tot kaft gelezen, maar ben wel enigzins bekend met de inhoud. En ik ben het met je eens dat de staat absoluut een onderdeel van het probleem (waarvan ik nog steeds niet begrijp wat je nou precies bedoeld) en central banking ben ik een tegenstander van. Eigenlijk elke vorm van machtsconcentratie, omdat het daar vaak misgaat. Samengestelde rente zorgt voor meer geldconcentratie in de handen van degene die al hebben. Ik heb ook wel een leestip voor jou om je referentiekader daarover te verbreden, is een artikel van Margrit Kennedy: Interest and
  Inflation Free Money.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Karst

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl