Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Bron: Keyser Suze

dood

16 Mei 2014 – Wees Gewaarschuwd en Tref Maatregelen

Beste lezer, Het Systeem is terminaal ziek. Bankiers verrijken zich in extreme mate en misbruiken elke maas in de wet. Gestraft worden ze niet. De EU en de nationale Overheden zijn stuurloos en hun antwoord op de economische crisis is steeds meer belasting, accijnzen en BTW. De werkende bevolking bezwijkt onder deze lastenverzwaring en de werkelozen en gepensioneerden zien hun inkomsten verdampen. De EU en de Overheid hebben nauwelijks maatregelen genomen om de exorbitante verdiensten van enkelen (bankiers, multinationals) eerlijker te verdelen. Miljarden verdwijnen naar belastingparadijzen. Zelfs -of: ook- het Nederlandse Koningshuis maakt zich er schuldig aan.

De ongekend hoge werkeloosheid in de Zuidelijke EU landen, de tegenvallende economische groei wereldwijd, het verlies van het vertrouwen in de Dollar, de stijgende olieprijzen, de toenemende spanningen in het Midden en Verre Oosten – deze verontrustende berichten worden overschreeuwd door de alsmaar hogere winsten op Wall Street en de miezerige economische groei die tot olifanteske proporties wordt opgeblazen. Banken mogen niet omvallen, de euro mag geen slecht product worden genoemd. De ongekozen leiders in Brussel en hun vrienden in de nationale Parlementen nemen het ene na het andere onbegrijpelijke wetsvoorstel aan. De laatste spaarvarkens worden op de korrel genomen – de pensioenfondsen en de spaargelden. Die zullen geslacht worden om de gaten te dichten in een falend systeem waarin bankiers geld toveren uit een computer en de Overheid blijft lenen. De Overheid en dus de Burgers zijn geknecht door de alsmaar hoger wordende Schuldenberg.

Deze wankele constructie van geld, schuld, toename van de kloof tussen arm en rijk, economische groei, onbetaalbare rentes op Staatsschulden – er is volgens geleerden weinig voor nodig om de zeepbel te laten kappen. De geleerden waarschuwen al jaren. Politici en bankiers hoor je niet, de politici zijn onkundig en de bankiers verdienen ook in deze economische barre tijden voor de burger bakken met geld. Er zijn nog nooit zoveel Porsches en Ferraris verkocht als sinds het aanbreken van de crisis. U vraagt zich af waar het geld verdwijnt.

De roep om meer veiligheid is in lijn met de toenemende kloof tussen arm en rijk, tussen oost en west. De burgers moeten gecontroleerd worden op Internet, ze moeten geregistreerd worden, ze moeten voldoen aan wetten en belastingplichten waar grote bedrijven zich aan mogen onttrekken. Burgers betalen jarenlang voor de economische groei van hun land om met lede ogen toe te moeten zien hoe de EU de grenzen openzet voor uitkeringstoerisme onder het mom van economisch verkeer. Goedkope producten worden belast, voedsel wordt vernietigd om de prijzen hoog te houden, onduidelijke regels schreeuwen om een leger aan kostbare ambtenaren om controle uit te voeren, elk ondernemersinitiatief wordt gesmoord in een woud aan wetten en belastingen. Het milieu speelt een ondergeschikte rol en essentiële maatregelen worden uitgesteld en CO2 verplichtingen worden geruild met onbenullige landen aan de andere kant van de wereld.

Inflatie is voor de meeste mensen een ver van hun bed show in Argentinië, Venezuela of dichterbij in Turkije. Onlusten is iets in Syrië of misschien van een stelletje werkelozen in Madrid en Athene. Het schijnt dat ze in Mali last hebben van recalcitrante opstandelingen dus het is maar goed dat er daar door het westen militair wordt ingegrepen. Gisteren Afghanistan, vandaag Mali, morgen in Yemen of Iran? Die betogers in de Oekraïne, ach ja, ze staan gezellig op een plein bij min twintig omdat ze wat te klagen hebben waarschijnlijk.

De grote lijn in dit hele verhaal is die van een Menselijk Drama. Een monetair systeem wat gebaseerd is op rente en schulden, een Overheid die slechter boekhoudt dan de gemiddelde kruidenier, een wetgeving die fraude welhaast toejuicht en belastingontduiking stimuleert kan en zal alleen maar leiden tot een verdere verslechtering van de economische situatie van diegenen die Het Systeem draaiende houden. Dat zijn de Burgers. De belastingbetalers zonder stem, behalve de stem in een hokje met een rood potlood. Een stem waar vervolgens niet meer naar geluisterd wordt.

Ik heb in de titel beloofd U te waarschuwen. De waarschuwing is dat de economische crisis nog lang niet ten einde is en dat de Burger nog meer belast zal worden en in toenemende mate zal worden gecontroleerd, op Internet en op straat. Banken en Overheden zullen koste wat kost overeind gehouden worden ter meerdere glorie van de Euro, de Dollar, Wall Street, AEX en het absurde geloof in economische groei welke nodig is om de rente op Staatsschuld te voeden.

U kunt zich voorbereiden op deze tragedie die zich onherroepelijk gaat voltrekken. U kunt zorgen voor meer onafhankelijkheid van Het Systeem door zonnepanelen en groentetuinen. U kunt zorgen voor U en Uw familie door een voorraad aan te leggen van water en voedsel om de stuiptrekkingen van een falend Systeem op te vangen. Er is niet veel voor nodig om de continue stroom van goederen van producent naar supermarkt te doen haperen; een fikse beurscrash is genoeg. En wat dat aangaat, ook een cyberaanval op Internet of een elektriciteitscentrale. En wat dacht U van het omvallen van een Te Grote Bank waardoor er enige dagen of weken nauwelijks betalingen mogelijk zijn? Verder is er nog zoiets als een derivaten bubbel welke een omvang heeft van enkele triljoenen en als die klapt komt er wereldwijd na twee dagen geen papiertje meer uit de geldautomaat. Hoe gaat U dan boodschappen doen (die er niet zijn).

U kunt ook nog meer doen. Ik heb besloten om op VRIJDAG 16 MEI niet te gaan werken en als zelfstandig ondernemer kost me dat behoorlijk wat geld, maar ik vind het welletjes. Gewoon een vrije dag opnemen en lekker iets anders doen, voor Uzelf. Als signaal dat Het Systeem niet klopt. Doe mee. Meldt U ziek. Doe Uw winkel dicht. Schrijf die dag geen bonnen uit Oom Agent want U bent ook Burger. Ga picknicken die dag met Uw collega’s, vrienden. Als het petweer is, ga lekker in je tuin harken en zaai tomaten. Ga vissen met je vrienden. Doe een klusje voor je oude buurvrouw, zomaar, omdat het 16 mei is.

Wilt U echt wat doen? Koop dan een kip zodat U elke dag een gratis ei heeft, koop een waterfilter zodat U altijd schoon drinkwater heeft. Leg een voorraadje aan van wat zakken rijst en blikvoer voor wanneer de hele boel naar de bliksem gaat, U zult me dankbaar zijn. Doe iets waar U beter van wordt. Niet Het Systeem….zolang we allemaal braaf zijn luistert er toch niemand. Niemand in Den Haag, Brussel, bij de Bank, niemand die iets doet voor U. Of wel soms? Welk gevoel heeft U? Heeft U er vertrouwen in dat dit Systeem nog goed komt?

end of the road

Bron: Keyser Suze


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl