Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

 Irma SchiffersColumn Irma Schiffers

Alledaagse realiteit of Science Fiction?

In deze tijd moet je je hersens goed bij elkaar houden wil je nog enig stukje touw kunnen vastknopen aan de berichten die in de media worden verspreid. Het ene bericht spreekt het andere nog harder tegen dan we al gewend waren. Voor mij in ieder geval een aanleiding om mijn kop eens even in de wind te gooien langs de vloedlijn.

Zo las ik de afgelopen week weer de meest ridicule onzin in de diverse mainstream media. Even meende ik te lezen dat Wilders weer uit de bocht gevlogen was met een volgende belediging toen ik las: “zwarte doos stopt binnen een paar dagen met uitzenden”. Ik dacht verdomd dat hij na zijn foute optreden op de verkiezingsavond nu een donkergekleurde presentatrice had zitten beledigen die aan haar laatste werkweek bij een lokale omroep bezig was. Maar nee, dit keer was hij het niet en ging het over de zwarte doos van de MH370 die aanvankelijk helemaal niet bleek uit te zenden. Maar nu dreigt datzelfde ding ermee te gaan stoppen.

Gelukkig was het dus niet Wilders die de kamer opnieuw op stelten zette. Op stelten? Oh ja, Opstelten! Die hebben we ook nog voorbij zien trekken deze week. Die houdt zich niet zozeer met zwarte dozen uit de luchtvaart bezig, eerder met ´luchtfietsen´ omdat hij zich onthoudt van ieder commentaar over collega Joris Demmink zolang het onder de rechter is, maar het nu blijkbaar nodig vond om hem toch weer even te moeten ´dekken´. Die doofpot heeft nog steeds geen oren!

phone trackDe MH370 blijft daarnaast ook de gemoederen bezig houden. Niet vreemd want een vliegtuig dat van de radar verdwijnt en niet meer te traceren is, terwijl men alles wat wij aan apparatuur bezitten tot op de graad kan ´tracken en tracen´, maakt het op z´n zachtst gezegd héél verdacht. Zeker nu we overal kunnen lezen dat er een aantal co-owners van Rothschild aan boord zaten, hetgeen hem een patent zou opleveren als deze mensen werkelijk op de zeebodem rondzwemmen.

 Ik geloof er allemaal geen snars van wat er gezegd wordt. Eerst vliegt er een enorme sigaar boven de Oekraïne op de bewuste dag van de verdwijning, die door de diverse spotters achter de camera´s herkend werd als een ufo. Kort daarna verdween de MH370 na een idiote versnelling in navolging van een ander vliegtuig dat een exorbitante voorsprong neemt op andere toestellen in de lucht zoals deze radarbeelden laten zien. En dan hebben we het nog maar niet over de mobieltjes die tot een paar dagen daarna gewoon overgingen als ze gebeld werden door verontruste familieleden. Ze waren blijkbaar aangemeld op een Chinese server. Was dit een grapje van een Extra-terestrial (´ET phone home´) die ons iets wilde wijsmaken. Zitten we hier midden in een complot van Star Wars? Je gaat je dit onderhand wel eens afvragen.

Het is vandaag de dag alleszins beter om je eens meer te verdiepen in de science fiction-films die we de afgelopen decennia voorbij hebben zien komen. Want als je dit soort tegenstrijdige nieuwsberichten volgt waan je jezelf in een real SF-manuscript dat in de komende jaren een échte kaskraker kan opleveren.

SigarendoosIk weet namelijk niet wat er gebeurt als de 239 passagiers binnenkort door een buitenaards volkje worden teruggebracht met de mededeling dat de door hen ooit geschonken nano-technologie ten gunste van de mensheid aan ons wordt teruggegeven. Omdat de elite van deze wereld dit niet langer voor zichzelf mag houden om false flag-operaties te kunnen starten en er onder andere  geo-engineering mee te bedrijven. Een vliegtuig oppakken uit de lucht met een grote buitenaardse sigaar… Het zou zeker een -niet toevallige- en geweldige beeldspraak zijn. want dan krijgt Rothschild eindelijk eens letterlijk een sigaar uit eigen doos!

Irma Schiffers


 • Arcturian

  zeer interessant, ook zeer fantasie rijk. Maar wat ik de laatste tijd heb geleerd dat de buitensporige fantasie soms meer bij de waarheid komt dan de realiteit die ons door de media wordt gepresenteerd. keep up the good work.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  “Het is vandaag de dag alleszins beter om je eens meer te verdiepen in de
  science fiction-films die we de afgelopen decennia voorbij hebben zien komen.”

  Ik heb me altijd al afgevraagd waarom men dat woordje “science” eraan toevoegt. Fiction, verzinsels, daar gaat het om. Met wetenschap heeft het absoluut niets te maken. Waarbij ik geen moment ontken dat er niet heel veel dingen gebeuren waar we geen logische verklaring voor kunnen bedenken. Ook ik heb een klein aantal situaties meegemaakt waar ik geen logische verklaring voor kan bedenken. Maar dat accepteer ik dan als zodanig. Gewoon, dat er dingen zijn waar ik geen verklaring voor heb. Niet uit gemakzucht maar omdat ik weet dat het verzinnen van logica alleen maar tot een warboel van volslagen onzin leidt.

  Het doet me een beetje denken aan een gesprek dat ik had met iemand die dacht mensen voor het blok te kunnen zetten door te stellen dat hoe je het ontstaan van het heelal ook wetenschappelijk te onderbouwen met de “big bang” theorie, je ontkomt nooit aan de vraag hoe dat dan weer is ontstaan zonder dat je moet erkennen dat God bestaat.

  Nu ben ik geen ijverig agnost, atheïst of anderszins god-ontkenner, maar ik stelde hem een tegenvraag: even van jouw standpunt uitgaand, hoe weet je met die wijze van redeneren dat er maar één God is? In jouw wijze van redeneren zou het heelal ook door tien, tienduizend of zelfs tien miljoen Goden kunnen zijn gecreëerd. En dan heb ik het nog niet eens over de vraag waar die dan op hun beurt vandaan zouden zijn gekomen.

  Nodeloos te zeggen dat ik verder nooit meer iets van hem hoorde. Ik denk dat het grootste goed is dat je bewijsbare feiten onderscheiden kunt van onverklaarbare verschijnselen of gebeurtenissen. Als je ziet wat mensen in de Middeleeuwen allemaal niet als bewijzen van het bestaan van God zagen terwijl we er nu hele simpele natuurkundige verklaringen voor kunnen geven dan weet je dat kennis niet statisch is. Ik zal de laatste zijn die beweert dat er geen buitenaardse wezens kunnen zijn, maar ik geloof niet in hun bestaan zonder dat ik er iets meer van heb gezien dan graancirkels enzovoorts. Sterker nog: voor mijn gevoel moet ik er een in levende lijve hebben gezien om bereid te zijn te geloven dat er buitenaards leven bestaat. De mogelijkheid kan ik rationeel ondersteunen, de zekerheid ontbreekt volledig.

  Dat verhaal rond het verdwenen vliegtuig zet alle malloten weer op overtime, maar feit is dat dergelijke dingen vaker gebeurd zijn, ook met een vliegtuig vol Amerikaanse militairen onderweg van los Angeles naar Okinawa (Japan) dat als ik me goed herinner 222 mensenlevens kostte. Vliegen over dunbevolkte gebieden, zeeën en misschien zelfs oceanen, dan ook nog ‘s nachts, gecombineerd met de moordende strijd om de goedkoopste luchtvaartmaatschappij te zijn om nog genoeg passagiers te hebben zorgt er uiteraard voor dat niet de nieuwste technieken (satellietverkeer) aan boord zijn maar dat slechts aan de minimum verplichtingen wordt voldaan. gegeven het feit dat het vrij zeker lijkt te zijn dat men in het vliegtuig zelf alle communicatie apparatuur heeft uitgezet gecombineerd met het feit dat de oceaan op sommige plekken wel 6 km diep is lijkt mijns inziens te wijzen op een ordinaire zelfmoord door de piloot of co-piloot. Je zet de spullen uit zodat men niet meer kan nagaan waar je vliegt, zoekt dan zo’n diepte trog in de oceaan op en neemt een duikvlucht er middenin. Ik mis de kennis om te weten of een vliegtuig op die manier min of meer intect de zeebodem bereikt maar zonder een steekhoudender theorie houd ik het daar voorlopig maar even op. Gewoon, omdat het de meest logische en normale uitleg is. Aan gekke dingen moet je pas gaan denken als de gewone uitgesloten zijn. En da’s nog lang niet aan de orde.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Dennis Scheerman

  cool. net als de 4400

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl