Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Falende diplomatie

us army2Met een falende diplomatie om de Russische annexatie van de Krim op te lossen en, als we John Kerry mogen geloven, binnenkort ook Oost Oekraïne, gaan de Verenigde Staten over op grof geschut.Het Amerikaanse ministerie van Energie kwam met een schokkende mededeling dat het ruwe olie heeft verkocht van de Amerikaanse strategische olie reserves voor het eerst sinds juni 2011. Volgens het ministerie was het een testverkoop om te controleren of de infra structuur en de operationele capaciteit van het systeem in orde zou zijn. Maar eigenlijk is het gewoon een schot voor de boeg op Poetin voor wie hoge grondstoffenprijzen belangrijker zijn dan hoe de Russische aandelenmarkt presteert. Gisteren meldde Bloomberg dat de VS het nog verder laat escaleren, verwijzend naar Chef staf van het leger, generaal Martin Dempsey, die heeft beweerd dat, in het geval van een escalatie in de Krim het Amerikaanse leger klaar is om Oekraïne en zijn bondgenoten in Europa te steunen met militaire acties.

generaal dempsey

Generaal Dempsey

Volgens de generaal creëert de inval van de Russische troepen in de Krim, risico’s voor alle landen van Europa en de NAVO bondgenoten. “Als Rusland een soeverein land mag binnenvallen onder het mom van “bescherming van etnische Russen”, dan wordt Oost-Europa blootgesteld aan enorme risico’s want er zijn in heel Oost-Europa en de Balkan talloze etnische enclaves”, zei generaal Dempsey.

VS en EU schenden afspraken

spierballenDe Verenigde Staten breiden hun strategische invloed rond de grenzen van Rusland steeds verder uit in de Kaukasus, Oost-Europa en Centraal-Azië. Dit ondanks een plechtige belofte aan Michael Gorbatsjov door Bush sr. dit niet te zullen doen in ruil voor de toezegging van het Kremlin dat zij het Sovjetrijk vreedzaam zouden ontmantelen. De westerse mogendheden zijn, ondanks de afspraken die met Gorbatsjov tijdens de ontmanteling van de Sovjet Unie zijn gemaakt, via een onwettige neo-nazistische staatsgreep in Oekraïne diep binnengedrongen binnen de landsgrenzen van de voormalige Sovjet Unie. Over dit verraad hoor je geen van de westerse regeringsleiders. Ook onze eigen minister van Buitenlandse Zaken Frans  Timmermans hoor je hier niet over. De mainstream media propagandamachines van de VS en de EU draaien op volle toeren om de eigen bevolking te misleiden door Poetin als de grote boosdoener aan te duiden.

De echte vraag is hoe Poetin zal reageren op de Amerikaanse spierballentaal en de slaafse politieke Europese hielenlikkers. Voorlopig ziet het ernaar uit dat hij zich er niets van zal aantrekken.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl