Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Obesitas

cola en suikerOm de toenemende zwaarlijvigheid te beteugelen  gaan er steeds meer stemmen op om suiker in Coca Cola op dezelfde manier te belasten als sigaretten. De weerstand van de drankenindustrie is de echo van de ontkenning die van de tabaksindustrie uitging in de jaren 1960. In de video hieronder wordt de voorzitter van “Coca Cola Europe”, James Quincey door BBC-Newsnight  journalist Jeremy Paxman geconfronteerd met de enorme hoeveelheden suiker in Coca Cola.

 


 • Marg00tje

  Je moet gewoon helemaal geen gekochte frisdranken drinken. Beter kun je een blender kopen en je drankjes zelf maken. Dat kan heel goed met fruit en groenten. Het scheelt in het duwen van een supermarkt kar en veel beter voor je gezondheid.

  Tevens is gewoon kraanwater drinken ook niet verkeerd.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Ik vind deze discussie erg eenzijdig en ook een beetje absurd. Immers, een gewone fles cola zal naar ik aanneem zo ongeveer hetzelfde aan suiker bevatten als een fles Sisi of andere prik ongeacht of het een vruchtensmaakje of een wortelsmaakje heeft. Bovendien is de omzet van Cola Light aanzienlijk maar ook zoetmakers brengen gezondheidsrisico´s.
  En ja, suiker in drankjes, ik was gisteren te gast bij een Marokkaans gezin waar ik enkele glazen heerlijke maar mierzoete Marokkaanse thee heb gedronken. Waar leg je de grens? Voorlichten is prima maar uiteindelijk is het aan de mens zelf om keuzes te maken. Ik denk niet echt dat “The Coca Cola Company” zelf een voorkeur heeft voor het verkopen van hun brouwseltje met suiker of met aspartaam. Zolang er maar dollars in het laadje rollen. Ik vermoed dat bij de initiatiefnemers hier de oorsprong van het drankje hier onderhuids een grotere rol speelt dan de ingrediëntenlijst.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  heb ik wel gedaan margootje, vooral als deel van het willen afvallen. Maar water is na een tijdje wel wat saai en hoewel ik groentesapjes op bijvoorbeeld tomaten gebaseerd op zijn tijd best lekker vind gaat het mij bij dagelijks gebruik erg gauw tegenstaan. En daarbij heb ik toch wel dagelijks dorst…

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl