Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie

Controle of vertrouwen?

door op Mar.17, 2014, onder Columns
Mobiel

Irma SchiffersAuteur: Irma Schiffers

 

Gaan we de controle loslaten?

loslatenWat is controle? En controle uitoefenen? En het willen behouden?  In feite is het niets anders dan iets willen vasthouden, wat zich in ons ervaringsgebied bevindt. Onze waarneming, perceptie heeft iets geleerd of meegemaakt en daar relateren we de nieuwe ervaring aan. Dus het is altijd gerelateerd aan het verleden en ook altijd iets buiten jezelf!  En we leven nu op de drempel van de nieuwe toekomst. De poort daarvoor staat voor je neus en staat volledig open. Aan jou of je erdoor wilt door de controle over je eigen leven terug te nemen.

Als we het principe van controle loslaten en we ‘durven te voelen’ alsof we vandaag voor het eerst bestaan, is er niets om het aan te relateren en kunnen we gewoon vanuit ons gevoel handelen, gelukkig zijn en ons leven op die manier gaan inrichten. Al wat in onze rugzakken zit waardoor we een nieuwe stap niet kunnen zetten,  is vandaag de dag het controle-mechanisme waardoor we het ook niet gaan doen. Denken dat we het niet kunnen doen! En dat begint nu echt voelbaar te wringen.

Want daar is op dit moment met de shifting van de energie geen plaats meer voor. De dreun die je krijgt in je dagelijks leven op het gebied van financiën, relaties, gezondheid, plotseling overlijden etc. zou weleens hard kunnen zijn en nog harder kunnen worden.

Dus we zijn (hopelijk!) wakker. Zie mijn vorige artikel: ‘wakker worden, zijn en blijven!’ En wie dat niet is, zal met diezelfde dreun gewekt gaan worden.

sleutel3Zijn we in staat om de controle los te laten? Ik geef een paar concrete voorbeelden die ik ook in mijn werk veel tegen kom. ‘Ik wil wel aan die nieuwe studie beginnen of naar ander werk zoeken, maar krijg ik nog wel geld van mijn vorige baas’  of  ‘ik wil wel naar mijn grootste ‘liefde’ gaan, maar zal mijn partner mij wel loslaten zonder mij te bedreigen op één of andere manier’?

Het zijn zaken die ons leven controleren; de macht van de ander die weer vanuit angst geboren is. Als wij daarop antwoorden vanuit diezelfde angst worden wij slachtoffer en dus tegelijk ook de dader van ons eigen ‘ongelukkig-zijn’. Bovendien houden wij daardoor ook de angst van de ander in stand die niet kan groeien. Weleens over nagedacht? Het is een cirkel.

Kijk dan eens naar het voorbeeld in dat vorige artikel. Ik laat daarin zien dat wij ‘gecontroleerd’ worden door een kleine en zieke elite. Een elite die belust is op geld en macht, op totale beheersing van de aarde en alles wat leeft. Alleen maar voor het pure gewin. Brandpunt van de KRO liet onlangs zien dat slechts 85 mensen tot de rijksten der aarde behoren en de halve aarde bezitten!  En dus ook besturen: de Geo-engineering (chemtrails) en daarmee het weer in de wereld, de banken, overheden, straling, pers en media, big pharma, etc.

Er wordt dus controle op ons allen uitgeoefend. We moeten dit, we moeten dat, en er is sprake van nog steeds meer ‘moeten’ omdat we financieel kaal geplukt zijn. Het geld is op, en wordt gewoon bijgedrukt, terwijl er niets tegenover staat. Wie heeft er nog levensvreugde door iedere dag gelukkig te zijn met de natuur, de ultieme partner, het werk dat je doet, je talenten gebruiken zonder dat het MOET? Gewoon omdat je wilt?

watermanIn dit Waterman tijdperk is het daar nu de hoogste tijd voor en we hebben de keuze NU! Omdat we zo gecontroleerd worden door het leven, de overheid, die op hun beurt weer gecontroleerd worden door die elite, gaan we zelf ook uit onmacht controleren. Zo makro, zo mikro en vice versa. Wij maken zelf de verandering door het controle-mechanisme los te laten waarin we het ‘slachtoffer’ spelen.

We willen controle hebben vanuit het hoofd, dat alles zo blijft zoals het was. En dat gaat in deze tijd steeds sneller fout.  Bedenk dat we allemaal een diep verlangen hebben om terug te gaan naar onze essentie, onze authenticiteit (een steenbok-kwaliteit die zich laat ‘voelen’)  Zie hiervoor het jaarartikel 2014  van Manuela van der Knaap. De ruler-planeet van Steenbok is Saturnus (ook van waterman trouwens!) en dat principe van authentiek en gelukkig willen zijn na onze karmische lessen geleerd te hebben wil nu gemanifesteerd worden. De top van die berg bereiken.

Als we die controle nou eens loslaten in ons eigen leven? Zodat het er niet meer toe doet wat een ander wel of niet doet, zegt of denkt en we nemen onze eigen kracht (macht) terug, dan zul je ontdekken dat je ook niet meer wil dat een ander macht over je uitoefent. Je herkent manipulatie en macht van de ander. Overigens is dat ook altijd vanuit onmacht, omdat diegene zichzelf niet durft te manifesteren in heelheid. Maar wanneer we die ‘stekker’ eruit trekken is er geen macht meer en hoef jij dat ook niet meer over anderen te hebben.  Je ‘bent’ en ‘leeft’ jezelf. Je gaat van ‘doen’ naar ‘zijn’!

De nieuwsberichten van de mainstream media worden volledig gecontroleerd vanuit die elite. Vaak genoeg in de afgelopen jaren heb ik een bericht zien verschijnen op bijvoorbeeld nu.nl waar ik blij van werd, omdat het de waarheid bevatte over wat er werkelijk speelt. Twee uur later was het bericht verdwenen. Gelukkig ben ik berichten gaan opslaan omdat ik van tevoren al wist dát ze zouden verdwijnen. Ik heb mijn boek er destijds door kunnen schrijven.  Zo heb ik vele voorbeelden van bedrog en corruptie gezien in mijn leven die maakten dat ik mezelf ben gaan ontdekken en manifesteren vanuit liefde en compassie.

paardebloemDe nieuwsberichten van de alternatieve media maken de mensen nu in een snel tempo wakker en we gaan op zeer korte termijn ontdekken wie we werkelijk zijn en altijd al waren door de eeuwen heen. Degenen die dat niet aan kunnen of aan willen gaan, zullen vertrekken van deze planeet. Ook dat zie je nu veelvuldig.  Dat kan verdriet opleveren, maar bedenk dan dat wij zelf ons eigen leven maken of al eerder gemaakt hebben en zelf die keuzevrijheid hebben.  Weet dat wij iedere minuut van de dag zélf kunnen kiezen of dat leven in de duisternis van de controle is (vanuit het hoofd) of in het licht. Vanuit je werkelijke ‘zijn’ alles kunnen creëren, varend op je gevoel en intuïtie als authentiek liefdevol wezen naar een gelukkig leven met degenen die echt bij je passen… De keuze is aan jou!

Irma Schiffers©Irma Schiffers


 • HB

  Een variant op het credo van de Bhagwanbeweging: het zoeken naar zichzelf door meditatie, therapie en liefde.
  Al of niet onder permanente invloed van geestverruimende middelen hebben nogal wat jongelui de trip in de jaren ’70-80 meegemaakt.
  Het bleek toen al niet meer dan een vlucht voor de werkelijkheid.

  De mens is een geïndoctrineerd kuddebeest. Altijd op de één of andere manier (verplicht) verweven met een sociale samenhang.
  Hij kan zich eventueel losdénken van Big Brother, maar zich losmáken is onmogelijk.

  Nummers, codes, papiertjes: overal is de identiteit van de burger met alle mogelijke bijzonderheden geregistreerd. Anders zou hij niet eens bestaan.
  Door WiFi en mobieltje is hij zelfs à la minute te traceren.
  Haal de stekker er maar uit. Gaat alleen via de uitvaartonderneming.

  Ons hele sociale stelsel berust op het solidariteitsprincipe, waarin de sterke de zwakkere helpt. Angst of niet, die ander kunnen we niet gewoon laten barsten. En zo is het ook met onze verantwoordelijkheden in eigen, kleine kring. Een belofte maakt schuld en een ‘contract voor het leven’ is geen WC-papier, maar schept nu eenmaal ook verplichtingen, zeker als de lol er een beetje vanaf is.

  In sterren en planeten, in exotische culturen en wezensvreemde religies probeert te welvaartsmens een leidraad te vinden die past bij zijn ‘way of life’.
  Oosterse wijsheden leren ons veel over onszelf en de wereld, maar we hebben meer dan genoeg gereedschap door eigen afkomst en bestemming
  om door acceptatie, tolerantie, dienstbaarheid en liefde – niet ieder voor zich, maar in gemeenschap – een hoger bewustzijnsniveau te bereiken.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Je omschrijft het probleem prima: “Ik laat daarin zien dat wij ‘gecontroleerd’ worden door een kleine en zieke elite. Een elite die belust is op geld en macht, op totale
  beheersing van de aarde en alles wat leeft. Alleen maar voor het pure gewin. Brandpunt van de KRO liet onlangs zien dat slechts 85 mensen tot de rijksten der aarde behoren en de halve aarde bezitten! En dus ook besturen”

  En ik denk dat die wanstaltig rijke elite je meer dan dankbaar zal zijn vor het feit dat je mensen aanraadt om maar vooral de controle over je leven los te laten. Want dan vorm jij en degenen die net zo denken tenminste geen enkel beletsel om de rest ook maar in te pikken. Zodat we uiteindelijk met zijn allen kunnen gaan leven op water en brood zoals in een doorsnee ontwikkelingsland.

  Wat we moeten doen is de controle nemen, zo snel mogelijk en zo volledig mogelijk. Om die wanstaltig rijke mensen hun controle over ons af te nemen. En om hun waanzinnige rijkdommen onder de allerarmsten te verdelen zodat we allemaal een relaxed en fijn leven kunnen leiden zonder zorg over honger, gebrek en dubbele banen om in leven te blijven.

  Maar daar is wel heel wat meer activiteit voor nodig dan hier wordt aanbevolen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ergo

  Deel 1.

  “….we gaan op zeer korte termijn ontdekken wie we werkelijk zijn en altijd al waren door de eeuwen heen. Degenen die dat niet aan kunnen of aan willen gaan, zullen vertrekken van deze planeet.”

  Hoe moeten wij ons dat laatste voorstellen?
  Zij, die de ‘karmische lessen’ wel hebben geleerd, maar niet toepassen worden
  gedeporteerd naar Rottumerplaat?
  Behoren daartoe soms ook de mensen die nooit van ‘karma’ hebben gehoord, niet geloven in reïncarnatie, het ophemelen van de eigen IK, maar wel in zoiets banaals als naastenliefde?

  De ontelbaren die hun oerplichten kennen, hun oorspronkelijke verantwoordelijkheid nemen en – als vrijwillger – pro Deo in touw zijn voor steeds meer kwetsbaren en behoeftigen in onze samenleving?

  Juist hún praktische voorbeeld, los van hemel, hel en vagevuur, zou een richtsnoer moeten zijn voor een menslievende wereld, waarin geen plaats is voor egotisme.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ergo

  Deel 2.

  De superrijke happy few is van alle tijden.
  De onmetelijke rijkdom van ‘the haves’, staat tegenover onze schulden en zou – eerlijk verdeeld – meer dan genoeg zijn om van elke aardbewoner een miljonair te maken.
  Voor de elite is de tijd nu echter rijper dan ooit om hun slag te slaan; zij willen alles. En daartoe is elk middel toegestaan.

  Maar de welvaartsmens heeft zelf de geest uit de fles gelaten. Door als kleine minderheid niets ontziend de jacht te openen op het Gouden Kalf en de Heilige Koe, terwijl elders elke drie seconden iemand sterft van de honger.
  De secularisatie-drang. De boodschap (van naastenliefde) die werd vermoord omdat de boodschappers (zogenaamd) niet bevielen.

  Gerrit Manenschijn geeft in zijn boek ‘Geplunderde Aarde, Getergde Hemel’ een
  eenvoudige (en onafhankelijke!) opsomming van de gevolgen voor al het leven.

  Degenen die nu moord en brand schreeuwen omdat hun materiële verworvenheden gevaar lopen krijgen dus een koekje van eigen deeg. Overeenkomend met de lessen over oorzaak en gevolg.

  De tekenen zijn duidelijker dan ooit: wij bevinden ons in de tijd van de Openbaring, de tijd van de afrekening.
  Waarin al het verborgene aan de oppervlakte komt en het kwaad zijn ware gezicht laat zien, maar – ten koste van onvoorstelbare offers – uiteindelijk zal worden overwonnen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl