Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Gevaren van hormoonontregelaars

MakeoverDe hedendaagse consument wordt overspoeld en aangevallen door verschillende hormoonontregelaars. Zeer weinigen zijn zich hier voldoende van bewust. Wat doen deze chemische stoffen met het menselijk lichaam?

Gezondheidsexperts van de Franse overheid voeren druk uit op de EU om deze hormoonontregelaars te definiëren en de mensen bewust te maken van de ravage die ze in het menselijk lichaam veroorzaken.

Sluipende risico’s

Endocriene verstoorders vormen meerdere sluipende risico’s voor het menselijk lichaam. Deze chemische hormoonverstoorders beperken in principe het vermogen van het menselijk lichaam om zich te weren tegen ziektes. De chemicaliën gooien het endocriene systeem uit balans en verstoren belangrijke klierfuncties.

Alleen door verschillende testen kunnen artsen de patiënten diagnosticeren en schrijven ze medicijnen voor, maar aan de oorzaak (intensief cosmeticagebruik) wordt zelden iets gedaan.

Een belangrijke oorzaak van de gezondheidsproblemen vandaag de dag is de onzichtbare oorlog die gaande is in het endocriene systeem. De oorlog tegen de hormoonklieren. Deze stille oorlog wordt gevoerd door de pesticide-industrie, de kunststofindustrie en de grote parfum en cosmetica concerns, die op grote schaal met hun chemicaliën endocriene verstoringen veroorzaken bij de mens en het milieu. De consumenten zelf hebben geen notie van de wijze waarop deze stoffen de homeostase van hun lichaam verstoren.

Het probleem is niet eenvoudig op te lossen, aangezien veel mensen dagelijks gebruikmaken van deze hormoonverstorende producten. Weinigen zijn zich bewust van de onzichtbare gevaren van opeenhoping van deze stoffen in het lichaam, die tevens de productie beperken van bepaalde essentiële hormonen.

Bron: NaturalNews.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl