Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie

De duisternis voorbij

door op Mar.11, 2014, onder Columns
Mobiel

Irma SchiffersAuteur: Irma Schiffers

 

‘Waar in hemelsnaam zijn we naar toe op weg?
Beyond Darkness_001Komt er nog eens nieuw land in zicht? Zijn we er bijna? Hoe ver moet ik nog of hoe lang? Ik voel de veranderingen, maar ik zie ze nog niet!’ Het is de energie van dit moment die tot deze gedachten en vragen leidt en ze ‘zingen’ nog steeds in het rond als een monotone mantra.

Zijn we het zat? Zijn we het beu om gedoe te hebben over financiën, gezeur binnen relaties, met partners, familie, geen lol meer in het werk? Het lijkt er wel op als ik het zo om me heen hoor. Iedereen heeft wel wat om zich druk om te maken en het lijkt wel of de vermoeidheid bij de meesten onder ons in de aanval is gegaan en ons rechtstandig in het gezicht beukt. Het is dan ook het beste dat we daar maar even aan toegeven.

Ik hoor over slapeloosheid, terwijl ik daar zelf inderdaad ook al vrij lang aan lijd, of anderzijds over juist veel slapen en nergens zin in hebben. ‘Wanneer begint de nieuwe toekomst’, is de meest gestelde vraag. Ik kan alleen maar zeggen: ‘Nu, en zodra jij er klaar voor bent en weet wat je wilt’. En dat is voor iedereen wel helder, maar het lijkt steeds verder op te schuiven naar… ja wat? Waar wachten we eigenlijk op?

Vragen, vragen, vragen. Ik ervaar dit stuk waar we ons nu in bevinden als een stilte voor de storm, want dat het gaat ‘stormen’ is wel zeker. En dit keer niet in een glas water. De tapijten van moeder aarde worden flink opgeschud; zijn niet langer geplaveid en de stof die dit doet opwaaien is bijna mysterieus te noemen. We willen een nieuwe start, maar het is nog steeds wat mistig.

naaldIn een vorig artikel schreef ik al dat de poort naar het nieuwe leven dat we voor onszelf creëren smal is als het oog van de naald waarin voor rugzakken uit het verleden geen plaats is. Dus we zitten nu nog even in het ‘loslaten’ en dat kan pijn doen. Loslaten van werk, relaties, vriendschappen, geld, of huis; alles wat ons niet meer dient of te zwaar weegt in onze rugzak moeten we liefdevol durven loslaten. In dankbaarheid achterlaten als een te zwaar belaste schooltas met lesmateriaal dat we afgesloten hebben met een examen. We weten het nu en hebben die lessen geleerd!

En in ‘het nieuwe’ stappen kan gevoelens van angst oproepen omdat het onbekend is. Terwijl we weten dat we daarnaar verlangen. Het is even een tijd van ambivalentie, een gevoel van in twee werelden leven. De mensen die ik spreek herkennen het allemaal.

De weg van de angst gaan lopen door deze onder ogen te zien en er dwars doorheen te gaan zal groei en veel zelfvertrouwen opleveren. En vanuit dat zelfvertrouwen verkrijgen we de autonomie waar we zo naar verlangen. De weg van de angst is de weg van de overwinnaar! Velen zullen gaan verhuizen naar nieuwe oorden, of zelfs een ander land om daar die nieuwe start te gaan maken. Zie het niet als een probleem, maar liever als een uitdaging. Een nieuw en spannend avontuur.

We gaan nu al geruime tijd door de chaos in onszelf en in de wereld om ons heen. Een chaos die gehuld is in duisternis terwijl we proberen daarin telkens het licht te vinden. Terwijl het eigenlijk voorhanden is, je hoeft slechts te bedenken dat je dat alleen in jezelf aan zult treffen. En we weten dit allemaal: overal waar licht is, kan de duisternis niet meer bestaan.

Irma Schiffers©Irma Schiffers 11 maart 2014


 • Nestor Cappaert

  Waar we naartoe op weg zijn, weet ik niet. Ik ben maar een dwarsligger, maar die zijn ook nodig om de sporen bij elkaar te houden. Wel leuk om je bericht op twee sites gelijktijdig te lezen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Okee ‘dwarsligger’. Inderdaad zou de trein niet kunnen rijden zonder dwarsliggers, dus die zijn zeker nodig! 😉

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  De “we” waarover je spreekt is een groep waar ik in ieder geval niet bij hoor. En sorry, maar ik kan geen enkel feit in je hele verhaal ontdekken. Misschien iets voor een devote groep aanhangers maar ik kan er om heel eerlijk te zijn geen touw aan vast knopen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Niet iedereen er last van, zo blijkt! Prijs je gelukkig! 🙂

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • er staan moeilijke tijden voor veel europeanen te wachten…de weeen zoals het in de openbaring worden beschreven.
  waar het probleem ligt ? ik denk omdat de eu nu een firma is geworden , een bedrijf is geworden zoals wat amerika ook is..een humanfarm zoals in george orwell zijn boek wordt beschreven.
  we worden uitgeperst als citroenen zodat de aandeelhouders(globale eliten ) meer geld en winst te kunnen maken.
  en het probleem is dat europa decennias lang op de pof heeft geleefd lijkt me.
  zolang mensen, politici dat niet willen begrijpen hoe het geld creatie werkt zullen we altijd blijven sukkelen in nog meer bezuinigingen, nog meer belasting,nog meer regels om te zorgen dat we maar met overleven bezig zijn.
  alles wat blinkt hier in europa is van de bank , dus van de eliten nwo bouwers…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • En daar was dit stuk ook op gebaseerd.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • TES

  Wonderen bestaan niet, de afgrond wel en daar zijn we hard toe op weg.
  Tis binnenkort gewoon game over voor een hele boel mensen,

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Apollosolaris

  Irma had ik je al verteld dat je leuk schrijft? Jouw laatste stukje tekst doet me denken aan een afbeelding die mij ooit inspireerde. Hij is alweer van een tijdje geleden maar wel actueel denk ik. Hij staat hier http://apollosolaris.com/?attachment_id=9995

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl