Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Hoeveel spectaculairder willen we het nog hebben?

fred brouwerAlles wijst erop dat Demmink-journalist van het eerste uur Fred de Brouwer doelgericht in Thailand om het leven is gebracht.

Dit gebeurde precies op het moment dat in Nederland voor de eerste maal een rechter getuigen inzake de affaire Demmink hoort. De Brouwer werd 58 jaar. Zijn naam zal voor altijd aan dit opzienbarende dossier verbonden blijven. Niettemin besteden landelijke kranten er vandaag weinig aandacht aan. Business as usual. Het herinnert aan de opzienbarende e-mail van de gevangenisdirecteur aan Pieter Omtzigt, die aanvankelijk ook geen enkele aandacht kreeg.

Volgens De Telegraaf werd De Brouwer vrijdag op zijn scooter in de Thaise kustplaats Chomburi achtervolgd door een witte auto. Die reed hem van zijn scooter en ging vervolgens over hem heen. De Brouwer overleed, omdat men er niet in slaagde een goede behandeling voor hem te vinden. Een privé-kliniek weigerde hem omdat niet direct een borgstelling kon worden geregeld.

Tussen De Brouwer en de redactie van “Pauw en Witteman” zouden de laatste tijd contacten geweest zijn. De redactie ontkent echter dat ze hem wilden uitnodigen, wat overeenstemt met het al vaker geconstateerde beleid van P&W om inzake de affaire Demmink in de pas te blijven lopen.

Het is natuurlijk bizar dat preciés op het moment dat we spreken over de moordpartijen rondom de Dutroux-zaak, eenzelfde bericht rondom de Demmink-zaak in de publiciteit komt..!! Wij beperken ons nu even – noodzakelijkerwijs-  tot dit artikel over de ‘intenties’ van de krachten achter de schermen van het Dutroux-verhaal, dat DUS veel en veel groter is, dan iedereen maar als ‘nieuws’ krijgt opgediend..

Een documentaire uit 2001, die NIET uitgezonden werd en waarschijnlijk uitgezonden mocht worden.. Waarom niet? Dat lijkt niet zo heel moeilijk in te schatten, wanneer we kijken naar het verhaal van de mensen van JDTV.

Lees alles op: WantToKnow.nl, WaarInHolland.nl


  • Bij nader inzien

    De Telegraaf is wel zo’n beetje de minst betrouwbare bron van Nederland. Als je je daarop beroept loop je een levensgroot risico in een enorme val te trappen. Ik heb zelf als werkstudent bij De Telegraaf gewerkt en ben er getuige van geweest hoe journalisten met elkaar overlegden hoe ze een relatief onschuldig telexbericht zo zouden veranderen dat het een aandachttrekkend schandaal werd. Dat ze daarmee precies het omgekeerden zeiden dan wat op de telex aan nieuws stond deerde niet.

    Of die meneer Demming schuldig is is iets wat maar een heel beperkt kringetje mensen kan weten, ik waag me niet aan een uitspraak omdat dat op pure fantasie en vooringenomenheid zou berusten. Wat me wel verontrust is de megalomane houding van de Nederlandse overheid die hoewel ze niet eens in staat zijn binnen onze landsgrenzen de orde naar behoren te handhaven meent dat ze in verre landen als in Azië wel even voor recht en orde zullen moeten gaan zorgen. Het schendt de integriteit en onafhankelijkheid van betreffende landen. Stel je voor dat een Aziatisch land hier even de orde wilde komen handhaven, hoe zouden we daarop reageren? Mijns inziens is het de taak van Turkije of Thailand of welk land dan ook om geconstateerde misdrijven in eigen land op te sporen en te vervolgen. Het is aan onze overheid om bij voldoende bewijslast de verdachte aan het land waar de misdaad is gepleegd uit te leveren om daar berecht te worden. dat zou sowieso een behoorlijk afschrikkende werking hebben gezien de beroerde omstandigheden waarin mensen daar gevangen zitten.

    Als deze weg zou zijn gevolgd dan had een dergelijk cowboy scenario nooit plaatsgevonden en had meneer De Brouwer – even aannemend dat het niet om een joyriding ongeluk ging – nog geleefd. je kunt elke wetgeving bedenken die je maar wilt maar als je feitelijk niet tot een redelijk niveau van handhaving in staat bent zit je jezelf en anderen alleen maar voor de gek te houden. Het gaat om landen die stuk voor stuk tigmaal groter zijn dan ons eigen land, wie denken we in godsnaam wel dat we zijn?

    Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl