Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Verdrag van Lissabon

verdrag van lissabon2Na het referendum op het schiereiland de Krim waar 97% van de burgers kozen voor aansluiting bij Rusland reageerde de Europese Unie  met sancties tegen 21 Russische en Oekraïense instellingen omdat het referendum ‘illegaal’ zou zijn. Dit terwijl het in de Europese Unie zelf een standaard procedure is om de wil van haar eigen volk te kleineren door uitslagen van referenda systematisch niet te respecteren en ze naast zich neer te leggen.

Frankrijk, Nederland en Ierland

verdrag van lissabonToen de kiezers in Frankrijk en Nederland de “Europese Grondwet” afwezen in 2005 deed de Europese Unie, in plaats van de uitslag te respecteren, gewoon de naam van de grondwet veranderen in “Verdrag van Lissabon” en moesten de Europeanen opnieuw naar de stembus. Zelfs toen de Ierse kiezers in 2008 het Verdrag van Lissabon verwierpen veranderde de Europese Unie de regels, die stelden dat het verdrag alléén kon worden aangenomen met algemene stemmen van álle lidstaten door ondanks de afwezigheid van deze unanimiteit, deze alsnog in te voeren.  Dit was een regelrechte klap in het gezicht van iedere vorm van democratie in de EU. De toenmalige president van Frankrijk Giscard d’ Estaing gaf zelf publiekelijk toe dat het Verdrag van Lissabon zorgvuldig, zodanig was opgesteld om het publiek in verwarring te brengen. Door het referendum in de Krim als illegaal en ondemocratisch te verklaren geeft de EU weer eens blijk van haar gebruikelijke hypocrisie.  De EU is een   politieke unie die de wil van het volk herhaaldelijk heeft geschonden door met steeds terugkerende referenda net zo lang door te gaan totdat het eindelijk aanvaard werd en het resultaat er door de bureaucratische parasieten in Brussel doorheen kon worden gedrukt. lisbon De Amerikaanse en Europese aanklacht tegen het referendum in de Krim is dan ook méér dan een grap als je bedenkt dat de eerste Euromaidan opstand, die leidde tot de gewelddadige omverwerping van de Oekraïense regering, werd gefinancierd door de Verenigde Staten via het ministerie van Buitenlandse Zaken, in samenwerking met ngo’s (niet-gouvernementele organisatie) als de “US Agency for  International Development” en de “National Endowment for Democracy” De gemiddelde Europeaan is al langer fel tegen de handelwijze van de arrogante en ondemocratische lieden in Brussel maar de mainstream media publiceren hier niet over en verheerlijken alles wat Brussel onderneemt om Rusland in diskrediet te brengen. Bron: InfoWars.com


 • Bij nader inzien

  Sorry maar dit is niet eens appels met peren vergeliojken maar appels met kamelen. In het geval van de Krim spreek je van een volk dat tegen haar wil gedwongen werd om onder de controle van een buurland te gaan leven en dat nadat de chaos in dat buurland en de economische rampspoed die dat meebracht niet langer meer bereid was te doen.

  In het geval van de Eu spreek je van ons land als een van de originele 6 stichtingslanden. Niets is in de EU beslist zonder de goedkeuring van onze eigen regering, de regering van iedere lidstaat van de Eu had veto-recht. Door buiten die structuren om nog eens een extra beslissingslaag te willen forceren en dan nog op een manier die volgens onze wet feitelijk niet eens mogelijk was is men vreemd en onrealistsich bezig. het zou niet anders zijn als het eisen van een referendum over de vraag of Nederland wel één land moet blijven of dat iedere Nederlandse provincie niet eigenlijk een apart land zou moeten worden.

  Theoretisch kun je Nederland wel een vreselijke opgelegde dictatuur vinden omdat dat recht op een referendum daarover niet bestaat maar het grote probleem is dat het oordelen over dat soort zaken geweldige economische gevolgen voor ons allemaal heeft terwijl het gros van de mensen stemt alsof het over Idols of Ajax-Feijenoord gaat. Democratie en mondige burgers zijn enorm belangrijk maar om je rechten op een zinnige wijze te kunnen uitoefenen is in allereerste instantie kennis nodig. En die ontbreekt bij de tegenstanders ten ene male, meneer Wilders met zijn havo diplomaatje voorop. Zelden kon ik een beter voorbeeld van het spreekwoord “holle vaten klinken het hardst” bedenken.

  En helaas, de anti-Eu-schreeuwerds zijn nog bsteeds niet op de hoogte van het feit dat het juist de Amerikanen zijn die geweldig profiteren van alle onenigheid die ze zaaien. Waarom denk je dat Wilders gigantische bedragen uit de VS voor zijn politieke activiteiten krijgt en dat koste wat koste niet wil hoeven openbaren? Waarom denk je dat “Fuck the EU” het commentaar was van de Amerikaanse afgezant naar de Oekraïne? Als er iets is dat de VS NIET wil is dat we ons als eenheid gaan gedragen en dus niet meer aan hun leiband lopen en alles goedvinden wat zij in de wereld uitvreten.

  Last but not least: ik heb destijds ook TEGEN de Europese grondwet gestemd. Maar dat is niet omdat ik tegen een steeds verdergaand federaal Europa ben. In tegendeel, het kan voor mij niet snel genoeg komen. De reden waarom ik tegen stemde was omdat ik de tekst van die voorgestelde grondwet heb bestudeerd en daarin met name tegen kwam dat de EU begaseerd zou moeten zijn op de principes van een vrije markteconomie. Naar mijn stellige overtuiging mag een dergelijke zaak nooit in een grondwet staan omdat het aan de kiezer is om te beslissen wat de maatschappelijk economische ordening van een land of statengemeehschap is. Als de bevolking van de EU in de toekomst tot de conclusie komt dat het kapitalisme ons ten gronde richt dan mag het niet een grondwet zijn die de wensen van de meerderheid van keizers dwarsboomt. Dat is allesbehalve democratisch.

  Helaas hebben de media over dit cruciale probleem met geen woord gerept, maar ik meen er goed aan te doen dit hier nog even naar voren te brengen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • puck

  Ik ben het met de schrijver eens dat de EU hypocriet omgaat met referenda en haar uitslagen. Je kan aanhalen dat een referendum in de meeste landen niet opgenomen is in de politieke structuur en dus geen middel is dat gebruikt kan worden om politieke beslissingen af te dwingen, maar als je het dan toch inzet moet de uitkomst wel gerespecteerd worden.

  In Nederland stemde ongeveer een 2/3 meerderheid tegen de voorgestelde grondwet. Toen deze werd aangepast door inderdaad grof gezegd het woord grondwet werd vervangen door verdrag was het in Nederland ineens niet meer mogelijk een referendum te houden want het ging hier om een verdrag en niet om een wet. Dit is in mijn ogen duidelijk minachting voor je eigen burgers.

  In Ierland was het nog erger. Peilingen bleven een meerderheid van “nee” aangeven tot er vanuit Brussel allerlei toezeggingen aan Ierland gedaan werden om er voor te zorgen dat het een “ja” werd.

  Of de uitslag van dit referendum zuiver is durf ik niet te zeggen, maar ook hier heeft het Westen boter op haar hoofd.

  We hebben wel kritiek op dit referendum en de afscheiding van de Krim, wat dit mag volgens allerlei internationale wetten niet, maar het afzetten van een democratisch gekozen president, waarbij de verkiezingen. volgens onze eigen waarnemers, eerlijk zijn verlopen, is geen enkel probleem. Deze gekozen president zou ook nog een keer corrupt zijn en daar om niet aan de macht mogen zijn. Ook hier weer draaien in eigen belang. Een voormalige Nederlandse Minister van BuZa ( Verhagen) wist het volk op een vraag naar de het herverkiezing van de corrupte Karzai in Afghanistan mee te delen, dat het bekend was dat Karzai en zijn regering corrupt waren, maar je ze waren democratisch gekozen dus wat kan je er aan doen.

  Gedraai en leugens zijn eigen aan de politiek, maar om dit te compenseren hadden we vroeger journalisten die dit alles kritiekloos overnamen was de overheid zei.

  (mochten er taal fouten e.d. in dit stuk staan, neem mij deze dan niet kwalijk, vanwege een lichte dyslexie)

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jos Boersema

  Zie ook de coup van Kok, artikelen 90 tot 95 die toen in de grondwet zijn geplaatst. Via die truk hebben ze verdragen boven de grondwet proberen te stellen, iets dat een absurditeit is. Een grondwet stelt een volk samen met zichzelf vast, vaak via een referendum (in tegenstelling tot wat “bij nader inzien” hieronder schrijft). Waarom is het toch een coup, en geen normale grondswetswijziging: omdat a) het hier niet gaat om een klein detail, maar om het omverwerpen van de grondwet als geheel. Niet alleen de grondwet is omver geworpen, wat erg genoeg is, het principe dat wij een Staat onder de wet zijn is ook omver geworpen, omdat de geachte Staten Generaal de macht aan zichzelf heeft gegeven om verdragen aan te nemen die de grondwet BREKEN. Daarmee is de Recht Staat formeel ten einde gekomen. Wij leven dus momenteel in een, wat men wellicht zou kunnen noemen, Democratische Bestuurders Staat, in plaats van een Democratische Recht Staat, omdat het Bestuur zich in principe boven alle wet heeft gesteld.

  Overigens willen de VS niets liever dan een E.U. organiseren in Europa, omdat de grote internationale bedrijven dit willen. Het is makkelijker om 1 te grote en corrupte regering te controleren, dan 25 regeringen die dichter bij het volk staan. De E.U. moet dan een schakel worden in een wereldrijk onder de V.N., die natuurlijk ook niet toevallig altijd in de VS staat (een schakel is in de poging van Amerika maar ook de Europese heersende klasse om de hele wereld te veroveren / besturen.) Het is mogelijk dat Wilders gefinancieerd wordt door de VS om te zorgen dat het tegengeluid tegen de EU belachelijk wordt gemaakt. Ten tweede is het een kans om het anti-EU geluid in een fascistiche richting te drukken, zodat als de EU alsnog afgebroken zou worden, dat de heersende klasse een nieuw fascistisch paard heeft om op te wedden en om de progressievere partijen op te breken en op die manier verder te regeren. Door de PVV continue in de kranten en op TV als de anti-EU partij voor te doen, trekken ze de stemmen weg van de S.P., die natuurlijk veel stemmen had kunnen krijgen omdat zij tegen de E.U. zijn en mede hebben bijgedragen aan het historische NEE tegen de E.U.. Een NEE dat uiteindelijk in een revolutie tegen het hoogverraad van de E.U. zal moeten eindigen, hopenlijk in goede orde en zonder bloedvergieten….

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Roger Gorrens

  Ik begrijp inderdaad niet dat zonder geweld en na een volksraadpleging 97% kiest voor aansluiting met Rusland, Europa en Amerika zo tekeer gaan zonder enige grond van problematiek. Slovenië en Kroatië zijn ook na een referendum onafhankelijk geworden en dan eentje na lang geweld en veel slachtoffers. Is het omdat het Rusland is? Gaan de G7 er weer voor zorgen dat er weer onstabiliteit gaat komen met geweld als mogelijk gevolg. Ik zie weinig of geen problemen ontstaan ter plaatse. Wat ik wel enige weken terug gezien heb is dat er honderden oproerkraaiers met molotov coctails gooiden en gebouwen in brand staken. Benieuwd wat wij zouden doen in zo’n geval. Mij verontrust het dat we weer een koude oorlog tegemoet gaan en deze keer door ons eigen toedoen in mijn ogen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl