Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Niet de mensen maar onze leiders willen oorlog

Beseft president Barack Obama wel dat hij de Verenigde Staten en zijn marionetten staten leidt naar een oorlog met Rusland en China, of wordt hij door zijn neoconservatieve ambtenaren en speechschrijvers deze ramp in gemanipuleerd?

Eerste Wereld Oorlog

Raymond_Poincaré

Raymond Poincaré

De Eerste Wereld Oorlog (en ook de Tweede) was het resultaat van de ambities en fouten van een zéér klein aantal mensen. Feitelijk was slechts alléén de president van Frankrijk de hoofdverantwoordelijke.  Het is nauwelijks te bevatten maar het ontstaan van de Eerste Wereld Oorlog was het product van hooguit 4 of 5 personen. Drie ervan springen er bovenuit; Raymond Poincaré (president van Frankrijk), Sergei Sazonov (de Russische minister van Buitenlandse Zaken) en Alexander Izvolski (de Russische ambassadeur in Frankrjk).
Poincaré had zijn oog laten vallen op het Duitse Elzas-Lotharingen, en de Russen wilden Istanbul en de Bosporus, die de Zwarte Zee met de Middellandse Zee verbindt. Ze  realiseerden zich dat hun ambities een totale Europese oorlog nodig had en werkten ernaar toe om deze oorlog te veroorzaken.
Om dat doel te bereiken werd een Frans-Russische alliantie gevormd, als voertuig voor het orkestreren van de oorlog. Dankzij de domheid of incompetentie van de Britse minister van Buitenlandse Zaken, Sir Edward Grey, werd de Britse regering betrokken bij de Frans-Russische alliantie. De oorlog werd op gang gebracht door de mobilisatie van het Russische leger. Ondanks dat de Duitse keizer Wilhelm II alles deed om een oorlog te vermijden, kreeg hij de schuld van de oorlog.

Tweede Wereld Oorlog

Portrait_of_Adolf_HitlerDe geschiedenis leerde ons dat de Eerste Wereld Oorlog werd toegeschreven aan Duitsland voor hun uitdaging aan de suprematie van de Britse marine door de bouw van teveel slagschepen. De officiële historici die ons dit wijsmaakten hielpen tevens het opzetten van de Tweede Wereld Oorlog.

Derde Wereld Oorlog

Momenteel zijn we weer op weg naar een Wereld Oorlog. Honderd jaar geleden werd een Wereld Oorlog door een paar mensen op gang gebracht door misleiding. Duitsland moest worden overrompeld, de Britse bevolking moest worden gemanipuleerd en alle mensen in de betrokken landen moesten door propaganda worden gehersenspoeld. Vandaag is de rit naar een nieuwe oorlog overduidelijk. De leugens liggen er dik bovenop, en het hele Westen doet er aan mee, zowel de overheden als de mainstream media. De Canadese premier, Stephen Harper, heeft als marionet van de VS openlijk gelogen op de Canadese televisie door te zeggen dat de Russische president Poetin de Krim was binnengevallen, de Oekraïne bedreigde en de Koude Oorlog had hervat. De gastheer van het tv-programma zat instemmend en braaf te knikken bij deze onjuiste aantijgingen. Veel Canadezen zijn verontwaardigd dat hun gekozen regering Washington vertegenwoordigt en niet de Canadese bevolking, Maar zo slecht als Harper is, Obama en “Fox Nieuws” maken het nog bonter. Op 26 maart meldde Fox nieuws presentator Murdoch dat Poetin bezig was met het herstellen van de Sovjet Unie en dat dit een bedreigend en gevaarlijk gebaar is naar het Westen. Tijdens deze uitzending kwam hij met een ‘expert’ op de proppen die verklaarde dat Poetin bezig was met het opzetten van een soort van “Hitler Jugend”, met het oog op de richting van de wederopbouw van het Sovjet imperium.

Illegale vernietiging van Irak minder erg dan zelfbeschikking de Krim

Barack ObamaDe buitengewoon doorzichtige leugen dat Rusland een leger stuurde naar Oekraïne en de Krim annexeerde wordt nu overal in het Westen als een feit gezien, zelfs onder een aantal critici van het Amerikaanse beleid ten aanzien van Rusland. Obama, die de democratisch gekozen regering in Oekraïne omver wierp en een regering met stromannen benoemde die een bedreiging vormde voor de Russische provincies in Oekraïne, beschuldigt Poetin valselijk van het binnenvallen en annexeren van de Krim. Obama en zijn handlangers vertrouwen op de totale historische onwetendheid van de westerse volkeren en gaan ervan uit dat neoconservatief nieuws hun gedachten controleert. Obama verklaarde onlangs dat de onder valse voorwendsels gepleegde vernietiging van Irak met een miljoen doden en vier miljoen ontheemden, sektarisch geweld en een compleet in puin geschoten land, niet zo slecht is dan de Russische acceptatie van zelfbeschikking door de bevolking van de Krim.

Nu zouden we beter moeten weten

Ten tijde van de Eerste en Tweede Wereld Oorlog was de bevolking volkomen afhankelijk van de berichtgeving door kranten en radio. Er werd driftig op los gelogen en aan geschiedvervalsing gedaan om te verbloemen wat voor smerige en achterbakse spelletjes de toenmalige politici speelden. Door de komst van internet en de wildgroei van de alternatieve media hebben de huichelachtige politici en mainstream media anno 2014 geen controle meer over de vorming van de publieke opinie die zich, ondanks hun wanhopige pogingen daartoe, in snel tempo tegen hen keert.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid dat we in de gelegenheid zijn om als massa de krankzinnige plannen van onze leiders te dwarsbomen en ervoor te zorgen dat we niet nogmaals in een miljoenen mensenlevens kostende, alles vernietigende oorlog gesleurd zullen worden.

Bron: InfoWars.com


 • Captain Ginyu

  De vraag is: laten we ons dit maal weer misleiden?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Ik blijf me maar verbazen hoe verslaggevers niet alleen in Nederland maar in heel west Europa zich zo indoctrinair en eenzijdig opstellen. In land A vindt men dat de wil van de bevolking absoluut niet mag worden genegeerd en dat ze recht op zelfbeschikking hebben, in land B wordt dat omzeild door te doen alsof die wens tot zelfbeschikking niet relevant zou zijn en dat het land waarbij men heraansluiting wil de schuld zou hebben.

  Wat me vooral stoort is de absolute partijdigheid waarmee wordt geopereerd. In de jaren dat ik opgroeide zorgde Amerika met o.a. Agent Orange en napalm voor de dood van naar schatting 2,5 tot 3 miljoen Vietnamezen met als smoes dat als communistisch Vietnam haar onafhankelijkheid kreeg heet Zuid-oost Azië communistisch zou worden. De werkelijkheid was natuurlijk het omgekeerde: Vietnam werd onafhankelijk en communistisch maar al snel verwaterde het communistme en kreeg het een status van een mild kapitalistisch regime. Alle doden voor niets geweest!

  Maar zelfs in die wrange jaren toen we elke week opgehitst werden door rechtse figuren als G.B.J. Hiltermann (AVRO) en Sal Tas (TROS) waren er talrijke bladen en ook de VPRO waarin een ander perspectief werd geboden. Ik vind het verbijsterend dat dat in de huidige situatie eigenlijk nergens meer gebeurt. Journalisten horen het nieuws van alle kanten te belichten en het aan de lezer/kijker/luisteraar over te laten om zijn of haar conclusies te trekken. In plaats daarvan wordt ons voorgekauwd hoe we dienen te denken. Dat ik dat uitermate verontrustend vind is nog maar zwak uitgedrukt. kennelijk zijn we na een eeuw nog geen stap verder dan in 1914: van hogerhand wordt bepaald of we ons weer als kanonnenvoer dienen te laten slachten als men vindt dat het zover is. Beangstigend!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • dvhaaren

  De enige die belang hebben op wapengeweld zijn de wapenfabrikanten, die gebruik maken van hun lobbyisten en infiltranten, die inspelen op de onvoldoende kennis van politici en politieke leiders. Gevolg angst wordt leidend en storten het gewone volk in de ellende. Ik heb nog nooit 2 of meerdere leiders in een fysiek of gewapend conflict gezien. Ze zijn in zo’n geval te laf en te hufterig en laten het opknappen door het gewone volk die zich gedwee laat manipuleren en gaat geloven in de demagogie.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Komen de europeanen nou pas achter dat er vies &satanisch spelletje wordt gespeeld door elitenclub?
  Op naar WO3 dan maar?kunnen ze weer handel drijven in wapens en oorlogsindustrie.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Sean Harsma

  Andere oorzaken van de 1e wereldoorlog waren anders ook dat de serviers een groot servie wilden, dat Oostenrijk-Hongarije Bosnië annexeerden en dat Duitsland aanspraak maakte op delen van Afrika. Daarbij was de politiek zo intransparant dat de militaire staf van diverse mogendheden niet eens wisten met wie de politici nou geheime verdragen en Allianties waren aangegaan. Bron: Slaapwandelaars, Christopher Clark

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jules van Rooyen

  De 1e Wereldoorlog werd door de internationale vrijmetselarij (met daarachter de Talmud baronnen van de City en Wallstreet) geprogrammeerd. Alle rechtstreeks betrokkenen in Engeland en Frankrijk t/m de eerst verantwoordelijken in de Duitse en Russische regeringen zaten in het complot. Doel was om de 3 Christelijke keizerrijken te vernietigen, die van de Hohenzollern, de Habsburgers en de Tsaren. Het 2e doel was de communistische revolutie in Rusland (1917) en de opzet van de atheïstische Sovjet Unie (SU), een joods imperium zoals Soljenitsyn heeft aangetoond in zijn laatste boeken. De SU was 70 jaar lang een Amerikaanse kolonie, in leven gehouden door dezelfde Talmud baronnen van de City en Wallstreet die WO I geprogrammeerd hadden. Deze bankiers regeren de wereld en gebruiken de VS en het VK als springplank voor hun niets ontziende machtshonger naar wereldhegemonie. Nu zijn de verhoudingen omgedraaid. Rusland keert terug naar haar Christelijke wortels. Dezelfde geldbaronnen zullen kosten noch moeite sparen om via de VS en VK regeringen, te trachten opnieuw Europa te verdelen in Oost en West, teneinde een tweespalt te kunnen benutten voor hun subversieve machtspolitiek.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • leduc

  ik zou wel eens duidelijk het hele verhaal willen weten van de oorzaken zijn van de 1e en 2e WO.
  Ik hoor verhalen over Rothschild, bush, Rockenfeller enz, maar hoe zit het nou echt???
  Ik krijg het gevoel dat hitler alleen maar een uitvoerder was maar dat de haat tegen joden opgezet was door andere joden die andere plannen hadden, zoals israel.
  Wat is nou echt??????

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • oinnk

  Het antwoord op de vraag of we ons weer laten misleiden is absoluut ja natuurlijk.
  laten we onze kop maar weer eens gauw in het zand steken, daar zijn we immers groot in geworden.
  Laffe honden die we zijn!!!!
  Enne laten we vooral niet vergeten om vandaag met ons oranje vlaggetje te zwaaien naar koning niksnut , wat zegt dit toch veel over ons “dappere” volkje.
  Denken we nou echt dat koning niksnut de kar wel effe zal trekken als w.o.3 uitbreekt?
  Hij en zijn hele kliek zetten het al op een lopen als ze een keer een damschreeuwer horen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Serge

  Tip. Le livre jaune nr. 5. Ook in het engels op internet te vinden.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • lol

  wat een onzin!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Wat het echt is Amerika is overgenomen door zionisten. Aipac is Irael. 1500 militairen gaan kwartier maken in Irak..De koerden krijgen een machtsbasis .Turkije bombardeerde de koerden tijdens oorlog met Irak..Dit betekent oorlog met Turkije..Vanuit Irak Israel Saoedi arabie gaat de aanval op Iran plaatsvinden..Nederland is bezig met transport zware wapens naar Irak..Dit is wat er achter zit..Nederland heeft grote bijdrage geleverd aan moderniseren van leger Oekraine..Nederland is in handen
  van oorlogzuchtige Bilderberg Zionisten..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Europa moet strijd met Rusland aan gaan..Als Rusland flink gehavend is dan kan Amerika het karwij afmaken..Nederland loopt recht in de val van Amerika..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Petra

  Niet helemaal mee eens….

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Robin

  Ik lees heel veel hierover op Google etc, deze rotchild en co zijn wereldleiders die vanaf de napoleon oorlog vrijwel alles veroorzaakt en financiert. Ze hebben de joden massamoord gedaan om daarna Israël te creëren, dit is waarschijnlijk allemaal om de 3e wereldoorlog te creëren en uiteindelijk denk ik om alleen het christelijk/joodse religie over te houden. Nogmaals dit is wat ik denk hoe t zit door uren dingen hierover op te zoeken op Google en eigenlijk valt alles best wel op z’n plaats

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl