Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Justitie doet niets met aangiften

opstelten7

Minister van Justitie Ivo Opstelten

(Vervolg op ons artikel van 23 maart 2014)
Leo Verhoef deed in 20 gevallen bij Justitie aangifte van valsheid in geschrifte in jaarrekeningen (‘boekhoudfraude’) van gemeenten en provincies.
Justite weigert boekhoudfraude bij de overheid aan te pakken en deed dus niets met die aangiften. Verschillende aangiften blijken zelfs eenvoudigweg zoek geraakt te zijn.
(Burgemeesters, Officieren van Justitie en Politie zitten regelmatig in zogenoemd ‘driehoeksoverleg’ bij elkaar; begrijpt u? Om die reden zouden de aangiften van Leo Verhoef volgens de wet regelrecht moeten worden doorgestuurd naar  de Rijksrecherche. Dat is nooit gebeurd. Leo Verhoef heeft ernaar geïnformeerd.)
De aangiften van Leo Verhoef betreffen boekhoudfraude bij gemeenten

 • Amersfoort,
 • Amsterdam,
 • Breda,
 • Den Haag,
 • Dordrecht,
 • Eindhoven,
 • Haarlem,
 • Haaarlemmermeer,
 • Oss,
 • Rotterdam,
 • Tiel, Tilburg,
 • Utrecht,
 • Wijk bij Duurstede, 
 • Zaanstad,
 • en provincies Gelderland,
 • Noord-Brabant,
 • Noord-Holland,
 • Utrecht
 • en Zuid-Holland.

De totale boekhoudfraude in deze gevallen bedraagt circa 5 miljard euro. De boekhoudfraude bij bijvoorbeeld Ahold, waar Justitie wèl tot strafvervolging  is overgegaan en waar bestuurders wèl strafrechtelijk zijn veroordeeld, verbleekt er totaal bij.

Veel Nederlandse gemeenten doen niet anders dan frauderen

Bij de grote kredietcrisis in oktober 2008 kwam opeens boven water dat verschillende provincies (en gemeenten) geld hadden belegd bij in nood geraakte banken zoals het IJslandse Icesave. Geld dat dus over was, bovendien uit verzwegen overschotten. Naar aanleiding hiervan vroeg Leo Verhoef met emailberichten van 21 en 23 oktober 2008 de Tweede Kamer-leden weer eens hun aandacht voor de ongekende boekhoudfraude bij provincies en gemeenten.
Bij de grote kredietcrisis kwam boven water dat de Griekse overheid jarenlang met frauduleuze financiële verslaggeving de werkelijke financiële stand van zaken had gemaskeerd (boekhoudfraude dus!). Veel Nederlandse gemeenten doen niet anders! Leo Verhoef wees daar alle Tweede Kamer-leden op met zijn emailbericht aan hen van 28 oktober 2011.

E-mails verdwijnen in prullenbak

tweede-kamer-stoeltjesEnkele dagen daarvóór had Leo Verhoef alle Tweede Kamer-leden met emailbericht gewezen op de mega-boekhoudfraude bij gemeente Amsterdam en de enorme schadelijke gevolgen voor de benadeelde inwoners van Amsterdam.
Met brief van 14 november 2011 liet de Tweede Kamer weten een en ander voor kennisgeving te hebben aangenomen, d.w.z. het bericht over de giga-boekhoudfraude bij gemeente Amsterdam regelrecht de prullenbak in te hebben gedaan. Het interesseert ze totaal niets, want “ach, het gaat over zoiets totaal onbelangrijks als het geld van de belastingbetalers.”
Met zijn emailbericht van 19 januari 2012 waarschuwde Leo Verhoef alle Tweede Kamer-leden dat de gigantische verliezen bij menige gemeente op grond- en bouwprojecten niet een gevolg zijn van de economische crisis, maar van slecht bestuur en ongebreidelde ambities, en dat bovendien deze mega-verliezen van honderden miljoenen euro’s (belastinggeld!) veelal met boekhoudfraude worden gemaskeerd. De brief werd meteen in de prullenbak gegooid (“voor kennisgeving aangenomen”).

Lodewijk Ascher medeverantwoordelijk

ascher

Als toenmalig wethouder van Financiën van Amsterdam is de huidige Minister van Binnenlandse Zaken, Lodewijk Ascher medeverantwoordelijk voor de Amsterdamse boekhoudfraude van 3,5 miljard euro.

In het merendeel van de aangiften deed Justitie er helemaal niets aan. In de enkele gevallen waar Justitie in beweging kwam, werden de betreffende aangiften domweg geseponeerd, echter met argumenten die kant noch wal raakten.
Leo Verhoef deed uitvoerig z’n beklag bij de hoogste bazen van het Openbaar Ministerie, het College van procureurs-generaal, over de omvang van de misstand van de boekhoudfraude en over de misstand dat geen enkele Officier van Justitie iets met de aangiften daarover wilde doen. Ook het College van procureurs-generaal vluchtte voor de zaak weg.

Voorzover het Openbaar Ministerie enige kennis op het gebied van boekhoudfraude heeft, zit dat bij het zogenoemde Functioneel Parket. Dus nam Leo Verhoef ook contact op met dat Functioneel Parket. Ook dat Functioneel Parket wilde niet op het verhaal, i.c. de aangiften, van Leo Verhoef ingaan.
Lees hier de verbijsterende correspondentie over de domme en botte weigering van het Openbaar Ministerie (i.c. College van procureurs-generaal en Functioneel Parket) om boekhoudfraude bij de overheid aan te pakken.
(Voor informatie over de inhoud van de aangiften en de behandeling daarvan door Justitie, zie “Dossier: Strafzaken“)

Bron: LeoVerhoef.nl


 • P.S.M. Welbergen

  Amersfoort op 1 grappig. Die stad wordt al jaren illegaal bestuurd, er zijn geen B&W besluiten, daar er geen notulen zijn van de vergaderingen van B&W. Foutje!
  Gemeenteraad, B&W, Rechterlijke Macht, ze zijn allemaal op de hoogte en wat doen zij: de Doofpotdans.
  Bij God en bij de Nederlanders, is alles mogelijk.
  Gerard Reve

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marg00tje

  Klokken luiden mag niet…Dat weten we toch? Ze houden elkaar de handen boven het hoofd. De algehele politiek is corrupt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • dvhaaren

  Het zal wel te moeilijk zijn voor deze parvenu. Hij was trouwens ook eens burgemeester van Rotterdam en waarschijnlijk moet er iets onder het tapijt blijven. Verhogen van belasting e.d. is makkelijker.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Quantumtroll

  Totdat iedereen ‘nee’ zegt en actie gaat ondernemen om er gezamelijk iets aan te doen, blijft alles hetzelfde en wordt het hooguit erger.

  Boekhoudfraude, kinderporno&-mishandelingschandaal, schenden van universele mensenrechten (zoals gegeven op RIVM website)
  Wat kunnen we nog meer voor shit van de overheid verwachten?
  Het is net de duistere versie van sinterklaas tegenwoordig…

  Kijk niet vol hoop naar politiek, als ze het zouden ‘willen’ oplossen, dan was dat al gebeurd. En de dicterende ‘ongekozen’ EU-presidenten gaan er ook niets aan doen. De middenstand hebben het over het algemeen ook nog niet helemaal door, maar zodra die de druk moeten gaan dragen, gaat ook hun ilusie scheurtjes vertonen.

  Wanneer het sociale controlesysteem ‘middenstand’ valt, dan is het merendeel van het volk bereid genoeg om tot actie over te gaan. Tot dan blijft t zoals het al is vrees ik. Tenzij de dollar valt…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Peter Hart

  Hij moet het is ons recht , het is genoeg gewest wij zijn het zat

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Hele ue landen zijn faillit..nu bestaat eu alleem als bv van eliten globalisten.
  De rijke eliten plunderen op die manier geld van belastingsbetaler.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • dennis

  Sorry hoor maar ik vraag me juist af………………

  Is de top nou zo machtig ? de nederlandse overheid ? die met ijzeren vuis heerst ?

  of gedragen we ons wel erg machteloos … en willen we erg graag de rechten maar ontwijken we onze plichten .? democratie is een illusie als we als samenleving vol burgelijke burgers graag een oplossing willen van de overheid die juist zelf de oorzaak is …………van de ellende ………………

  dus inplaats van weer gaan kiezen op het fabeltje dat leukt oogt maar in de realiteit d zelfde cyclus is naar de oude stront put…… misschien moeten we zelf eens enige vorm van aktie ondernemen …………..? dus met onze luie onverantwoordelijke carriere reet van de bank en eens energie steken ……in het grote probleem , kijk eens naar brussel en de corruptie daar . het is triest dat we ons als slaven willen laten behandelen. , de overheid is uiteindelijk gekozen door het volk toch onze instelling is

  wat doe je eraan he?
  niet teveel over nadenken..

  het is nou eenmaal zo…………

  met die instelling kom je niet ver

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • AZ

  Je mag eens in de vier jaar stemmen. En voor de rest de klep dichthouden …..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • cornell burger maarssen

  natuurlijk de illuminatie slaan weer toe, stel je voor echtedemocratie, forget it , mensen actie is nodig met heel veel mensen, willen we dit doorbreken en echt aandekaak stellen liefs en groeten cornelis gerardus vdf burger

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Hans de Bakker

  de hele regering en zorgverzekeraars pensioenfondsen rotzooien maar wat aan , en de burger kan er voor opdraaien

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • nwobankster

  organiseer een referendum en hoorzitting in de alle gemeentes.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • S Ure

  Als job cohen alleen al van Amsterdam alleen al 3,1 mioljard stal dan zal het wel een onsje meer zijn allemaal.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • harrie hapkar

  Een mafketel die het sinterklaasfeest wil verpesten domineert wekenlang de media, maar dit pikt vrijwel niemand op. Nederland is echt naar de klote.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Drs.Ir. Rabin Gangadin, Ph.D

  OVER DE CORRUPTIE EN MALAFIDE WERKWIJZE VAN GEMEENTE UTRECHT EN DE JUSTITIE UTRECHT.

  JUSTITIE UTRECHT OEFENT KENNELIJK EEN MAGNETISCHE AANTREKKINGS-KRACHT UIT OP (HOOFD)OFFICIEREN VAN JUSTITIE MET EEN MALAFIDE INBORST. DE EERSTE, HOLLEEDER DE TWEEDE , G. TH. HOFSTEE IS WEGGEPROMOVEERD TOT HOOFD-OFFICIER VAN JUSTITIE TE AMSTERDAM OM ER VERDER TE ZITTEN NIKSEN TERWIJL IN UTRECHT DE PROLEET J.R. BAC DE BOEL IN HET OOTJE NEEMT EN ADVOCATEN INTIMIDEERT DIE EEN ZAAK TEGEN GEMEENTE UTRECHT EN DE UTRECHTSE JUSTITIE AAN DE KAAK WENSEN TE STELLEN. LEES ONDERSTAANDE CASUS MAAR. OPGEPAST: HET IS SHOCKEREND.

  Januari 2010:
  gemeente Utrecht startte n.a.v. een signaal van de belastingdienst een sociale
  fraudeonderzoek jegens een uitkeringsgerechtigde.

  Op 2 Maart 2010
  werd het onderzoek gestaakt met het bericht dat betrokkene een schriftelijke oproep zou ontvangen om zich al dan niet vergezeld van een advocaat, te verantwoorden inzake een geconstateerd gepleegd zwart werk.

  De oproep als voornoemd bleef maar uit en werd betrokkene ongedurig ten gevolge waarvan hij op advies van diens case manager d.d. 19 april 2010 een klacht
  tegen de gemeente bij de ombudsman indiende wegens het stagneren van het sociale fraude onderzoek jegens hemzelf!!

  Achteraf bleek dat de sociaal-rechercheur op 20 april 2010 een proces-verbaal tegen betrokkene had opgemaakt waar zijn case manager op 19 april 2010 ,op welke datum de uitkeringsgerechtigde haar voor het laatst had gesproken, niets vanaf wist. Dit is op z’n minst vreemd omdat de case manager de sociaal-rechercheur
  namens uitkeringsgerechtigde vaker om rekenschap vroeg ten aanzien van de voortgang van het fraudeonderzoek tegen hem. Waarom zei de case
  manager tegen betrokkene niet dat hij verder van de justitie omtrent de voortgang van het onderzoek zou vernemen omdat er tegen hem een proces-verbaal zou zijn
  opgemaakt? Een case manager is in de regel per definitie goed op de hoogte van iedere ontwikkeling en verandering m.b.t. een cliënt. Het is vreemd dat de case-manager niets zou afweten ten aanzien van het proces-verbaal! Veel merkwaardiger wordt het indien gemeente de deurwaarder tegenwerkt om de case manager, die confidentiële c.q ontlastend bewijs over de cliënt ten overstaan van de bestuurs- en strafrechter zou kunnen ontvouwen, als getuige te laten oproepen.

  – De klacht bij de ombudsman als voornoemd resulteerde erin dat cliënt bij brief van 30 juni 2010 door de klachtcoördinator als volgt werd bericht:
  ” blijkens informatie van de sociaal-rechercheur zou het onderzoek nagenoeg zijn afgerond en dat ik er spoedig bericht van zou ontvangen”.

  – Dit spoedige bericht werd op 29 juli 2010 uitgedrukt in een woninginval maar dan op
  verdenking van het bezit van: vuurwapens, drugs en zwart Geld.

  – Bij navraag bij de gemeente hierover gaf men cliënt schriftelijk te verstaan dat de woninginval een zaak van justitie zou zijn en niet die van de gemeente zelf.

  – Hiermee heeft gemeente Utrecht aangegeven zelf geen deelgenoot te zijn geweest van de woning-doorzoeking en zal zij logisch ook nooit aangifte tegen betrokkene hebben gedaan wegens sociale fraude omdat de brief dan anders zou zijn geformuleerd.

  Resumerend komt alles neer op het volgende: justitie zal zeer waarschijnlijk i.h.k. van “meld misdaad anoniem “een tip binnen hebben gehad dat betrokkene in vuurwapens, verdovende middelen en zwart geld zou handelen. Echter: door een samenloop van omstandigheden kwam cliënt in 2013 er achter dat er bij diens naam heel wat onjuistheden in het politiesysteem waren opgenomen , welke
  inmiddels op diens aandringen zijn verwijderd. Verder zou een hoofdagent van
  politie op grond van een integriteitsonderzoek in 2000 tegen hem, in 2004 uit zijn functie zijn ontheven. Een advocaat van cliënt had namens betrokkene tegen deze hoofdagent geprocedeerd omdat die voor opmaak en distributie van een
  negatief beeld van cliënt zorg zou hebben gedragen. Justitie zal zich kennelijk door dit negatieve beeld dat toen nog talmde, hebben laten inspireren om de
  noodzaak van de woninginval door de rechter-commissaris gefiatteerd te krijgen. Kennelijk zal men er rekening mee hebben gehouden dat men een flater beging
  en dat was dan ook de reden waarom men zich liet flankeren door sociaal-rechercheurs omdat deze onbegrensde bevoegdheden hebben. Men voorzag zich
  kennelijk vooraf van een perfect functionerend dekmantel.

  Mijn eenduidige vraag aan u is
  of u een onderzoek zou willen doen naar:

  ·
  de
  rechtmatigheid van de woninginval als voornoemd.

  Toegegeven dat indien er
  sprake is van een reële verdenking van een strafbaar feit , daar onderzoek naar
  mag worden gedaan.

  En
  als uit dat onderzoek een verdenking van een ander strafbaar feit voortvloeit
  is dat in beginsel geen belemmering voor een vervolging. Dat is anders

  wanneer
  doelbewust opsporingsbevoegdheden worden gebruikt (bedoeld voor de
  opsporing van bepaalde feiten) welke vervolgens worden gebruikt om naar

  een
  geheel ander feit onderzoek te doen. Bij mij is wat deze laatste betreft, er
  sprake van!

  ·
  de
  rechtmatigheid t.a.v. de verzamelde bewijzen die tot een veroordeling
  hebben geleid

  ·
  tot slot de
  rechtmatigheid van het gebruikte bewijsmateriaal om de straftoemeting meer
  kracht bij te zetten.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • J.p. van den Wittenboer

  De overheid heeft als uitgangspunt de in B.B.V. gestelde waarden,echter de heer Verhoef gebruikt waarden die voor particulieren “de burger” gelden.Wat Ik mij afvraag is,dat het verschil tussen B.B.V. door de overheid wel zeer groot is met die de waarden die voor de burger gelden.Daarom zou dit voor eenieder tot denken moeten zetten.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • henk

  Goed bezig, je eigen denkwijze nogeens overdenken. Het probleem is dat veel mensen dit niet willen/kunnen, of bang voor de waarheid? Wie zal het zeggen..

  ”Het is eenmaal zo”, kun je toch weinig aan doen” , Dat hoor ik vaak. Erg lastig om die mensen van gedachten te veranderen. Ook nogeens omdat men nu is aangepraat dat mensen met een complottheorie” bij voorbaat als gekken worden gezien.(mede omdat anderen ook weer valse complotten bedenken)

  Ze nemen alles aan. Wij doen dat niet. We vragen af waarom die mensen dan gek of ziek zijn als ze over een complot denken.. Zou dat mischien zijn omdat zo’n theorie ook wel ‘s waarheid kan zijn?? En blijkt dat mensen die deze theorieen hebben vaak zeer intelligent zijn, dan zou je toch denken dat ze wellicht toch meer kennis hebben. Maar zelfs dan houden ze vast aan de valse berichtgeving.

  De NL regering heeft wel macht natuurlijk (over nl). Nu in meerdere landen staat men op tegen de regering. ZOuden alle regeringen nou corrupt zijn? Dat zou toevallig zijn. Zouden goedbedoelde regeringen mischien ook worden gedwongen zich aan bepaalde dingen te houden door mensen met nog meer macht als hen.

  Je kunt nu niet meer zo openlijk over dingen spreken. Een actie opzetten wordt de kop ingedrukt (27-1-2015) Iedereen die serieus iets zou willen betekenen zou ik aanraden zich te verdiepen hoe je annonym op internet kan communiceren. Ongetwijfeld dat veel mensen dat al doen. (de anonymus(groepering) berichtgevingen zo ook vermoed ik)

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Dennis Eijs

  Fraude, een woordje dat ik vaak hoor, als het om tientjes gaat, zoals bij sommige bijstanders, dan is het een doodszonde, gaat het om de overheid zelf, met miljarden, dan is er geen vuiltje aan de lucht.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Dennis Eijs

  ……..maar de portemonnee open.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl