Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Uitspraak Henry Ford

In de jaren dertig zou Henry Ford gezegd hebben dat het maar goed was dat de meeste Amerikanen niet wisten hoe het bankwezen in elkaar steekt. Als dat wel zo was geweest ‘zou er voor morgenochtend een revolutie uitbreken’.

Bank of England

bofAfgelopen week is er iets opmerkelijks gebeurd. De Bank of England, de Britse centrale bank, verklapte een geheim. In het rapport Money Creation in the Modern Economy stellen drie economen dat de meeste aannames over het bankwezen simpelweg onjuist zijn en dat groepen als Occupy Wall Street het bij het juiste eind hebben. In essentie halen de economen de gehele theoretische basis voor het rechtvaardigen van bezuinigingen onderuit.

Vandaag de dag wordt als volgt over geld gedacht. Mensen zetten hun geld op de bank en banken lenen dat geld uit tegen rente aan particulieren of bedrijven. Door fractioneel bankieren hoeven banken slechts een deel van hun toevertrouwde middelen in direct beschikbare vorm aan te houden. Ze mogen het overgrote deel van de middelen uitlenen. Als ze niet genoeg geld hebben kunnen ze altijd lenen bij de centrale bank.

Onbeperkt bijdrukken

De centrale bank kan onbeperkt geld bijdrukken. Ons wordt verteld dat onafhankelijke centrale banken bestaan omdat ze nooit te veel zullen drukken. Overheden zouden te veel geld drukken en op die manier inflatie in de hand werken. Instituties als de Bank of England en de Amerikaanse Federal Reserve zijn in het leven geroepen om de geldvoorraad te reguleren en inflatie te voorkomen. Daarom mogen ze de overheid niet direct financieren door bijvoorbeeld overheidsobligaties op te kopen.

Doen alsof geld schaars is

Omdat we dit denkpatroon volgen kunnen we over geld blijven praten alsof het een schaarse grondstof is zoals bauxiet of olie. Er is net genoeg geld om iets te financieren, de overheidsschuld is veel te hoog of de overheidsuitgaven groeien te snel. De Bank of England heeft toegegeven dat deze huidige denkbeelden niet kloppen. Alles wat we denken te weten is onjuist. We leven in een omgekeerde wereld.

Als banken geld uitlenen, creëren ze geld. Geld is in feite een schuldbekentenis. De centrale bank geeft banken het alleenrecht om schuldbekentenissen te creëren die de overheid vervolgens erkent als betaalmiddel om belasting af te dragen. Zolang banken mensen of bedrijven kunnen vinden die geld willen lenen, is er geen limiet aan de hoeveelheid geld die kan worden gecreëerd. Ze zullen nooit een tekort hebben omdat leners het geld normaal gesproken niet onder hun matras stoppen. Al het geld dat door een bank wordt uitgeleend zal ooit weer bij een bank terugkomen. Met andere woorden: voor het bankwezen als geheel is iedere lening dus een storting.

Lees verder op: Niburu.nl


 • Komen ze er nou pas mee?
  Ik wist het al bijna 10jaar geleden.
  Als sheeple niet met alles complottheorie riepen,waren we wellicht er wat aan konden doen.
  Nu is het al te laat.de afgrond nadert …

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Het probleem is dat verreweg de meeste mensen geen rationele mensen zijn maar emotionele. Zelfs al lopen heel veel mensen te verkondigen dat zij een uitzondering zijn als zijnde “echt gevoelig” is allang bewezen dat zelfs de meest rationeel lijkende mensen die bijvoorbeeld in aandelen en gokken actief zijn dat primair toch doen op basis van emoties en niet op basis van echt objectief rationeel nadenken.

  Want als je rationeel nadenkt dan pik je het niet dat een klein groepje mensen met een enorme mediafabriek vol smoezen om hen te beschermen het overgrote deel van ‘s wereld’s rijkdom inpikken alsof het een door de goden toegekend recht zou betreffen. Oekraïne ligt economisch aan diggelen maar wordt geleid door een multimiljonair die zijn slag niet alleen sloeg tijdens het corrupte bewind van oranje-revolutieleider Timisjenko maar ook daarvoor toen hij naar ik begrijp in record tijd van gewoon doorsnee arme sowjet burger in record tijd miljonair werd. maar dat soort mensen dienen we niet als gewetenloze profiteurs te zien maar als redders van de mensheid.

  Hetzelfde voor de banken: akls gewone burger heb ik nooit iets aan gokken gedaan, geen lot gekocht, geen aandeel, wilde ik best tevreden zijn met enkele procenten rente na aftrek van inflatie. Maar de banken zelf vonden dat ze moesten kunnen gokken naar hartelust om zo te kunnen rechtvaardigen dat er vele miljoenen boni konden worden uitgekeerd. Want natuurlijk “verdienden” die makkers die miljoenen, waar zou de bank zonder hen zijn? Zelfs staatsbank ABN-AMRO geeft die zuinige meneer Zalm doodleuk een miljoen euro salaris per jaar mee.

  Maar toen het mis ging toen mochten wij, de burgers die heel voorzichtig met hun geld omgingen plotseling de rekening betalen voor de gokkers. Vele miljarden want ja als je gokt doe je het goed. En wat gebeurt erna? De boeven, ook van de PvdA, weten niet hoe snel ze ons aan ons evrstand kunnen brengen dat het topch wel heel slecht si dat we twee genationaliseerde banken hebben en dat ze maar gauw weer in particuliere handen moeten komen.

  En wat krijgen wij voor ons offer? Wij worden eerst verplicht om alles via internet te doen met als smoesje dat we geen enkel risico lopen omdat de bank ons alles vergoed als daardoor schade ontstaat. Vervolgens draait men de kraan steeds verder dicht, uiteindelijk krijg je een lijstje van verplichtingen waaraan nagenoeg niemand echt kan voldoen maar dat zij kunnen gebruiken om je met de strop te blijven zitten.

  En als je dan kijkn naar de eisen dan schrik je je rot: alle software op je computer moet legaal en up-to-date zijn. Wie dus Windows XP gebruikt (en dat zijn zeer vele mensen) kunnen naar hun geld fluiten omdat Mickey$oft ons dwingen wil om Windows 7 of 8 te kopen. Voor heel veel mensen houdt dat ik dat ze veel meer moeten kopen omdat die nieuwere Windows versies vaak geen drivers meer hebben voor hun videokaart of andere computer onderdelen. Een computer waarmee ze nog jaren verder hadden gekund ware het niet dat de bank hen op hoge kosten jaagt omdat ze anders al hun spaargeld kwijt zijn bij een hackers-aanval.

  En wat krijg je dan voor het feit dat je je zuurverdiende gedl aan een bank toevertrouwt? Helemaal geen donder: de rente van doorgaans 1,5% is lager dan het inflatie percentage dus alleen op die manier raak je elk jaar al een beetje van je geld kwijt. verder word je verplicht om een rekening courant bij zo’n bank te nemen omdat alleen via die sluis je geld op je spaarrekening kunt storten of eraf halen. En dat kost ook de nodige euro’s. Dat plus de dwang om een up-to-date computer met up-to-date software te hebben kan je vele honderden euro’s per jaar kosten. Leuk als je aan het eind van zo’n jaar dan nominaal 60 euro rente bijgeschreven krijgt, Je reinste diefstal!

  Maar een revolutie krijg je niet. Revoluties voeren normale mensen pas uit als het water hen echt tot aan de lippen staat. Als ze bij God niet meer weten waar ze het volgende stuk brood voor hun kinderen kunnen vinden. Of, zoals in Egypte, Syrië, de oekraïne en elders hen wordt wijsgemaakt dat ze allemaal ontzettend veel beter af zouden zijn als ze hun moed bijeen verzamelden en dat zooitje gajus weg zouden sturen.

  Dat gaat bij ons niet gebeuren, niet nu en zo lang we allemaal nog in voldoende mate te eten en drinken hebben laten we ons beduvelen waar we bij staan, Misschien ook wel terecht als je bekijkt wat een revolutie doorgaans kost aan leed, chaos en armoede. De “hebbers” laten zich doorgaans veel minder gemakkelijk wegjagen dan de “niet-hebbers”.Gewoon omdat die laatste categorie niemand heeft om om te kopen, geen gewetenloze huursolcaten die tegen astronomische sommen tot alles denkbare bereid zijn.

  Een kleine oplossing kan ik inmiddels wel aanbevelen: toen ik er in Nederland achter kwam dat je nergens nog een spaarrekening kon openen zonder dat je aan een hele reeks internet verplichtingen vast zat heb ik me tot de Sparkasse in Duitsland gewend, een bank die je in elke Duitse plaats over de grens wel vindt. En daar kreeg ik tot mijn vreugde en opluchting te horen dat je daar nog gewoon kunt sparen met een bankpaarbankboekje, niks internet, niks hackers. Ze waarschuwden er nog voor alle zekerheid wel bij dat dat dan betekende dat je dus uitsluitend persoonlijk bij de kassa van de bank je spaargeld kon deponeren of ophalen. Maar dat spreekt voor zich. Het doen was juist om te voorkomen dat handige internet dieven je konden beroven.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Richard11

  Verbijsterend: Mark Rutte weet niet eens hoe het banksysteem werkt. Ik luisterde naar http://frontierworld.nl/radio/

  Er is een gozer in Den Haag die vertelde daar het volgende op internet radio.

  Zijn favoriete cafe is hetzelfde cafe waar Mark Rutte altijd komt. Hij maakt dan wel eens een babbeltje met Mark. Deze keer vroeg hij Mark ziijn mening over het geldsysteem. Hoe het kan dat banken geld uit het niets creeeren en daar rente over vragen.

  Mark keek hem aan alsof ie water zag branden en begon vervolgens te zeggen dat dat onzin was……

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Femke

  Het wordt weer tijd dat we een staatsbank en staatsspaarbank krijgen, en dat je de rekeningnummer van je bankrekening mee kan nemen naar deze staatsbank. Ik kan je vertellen dat 95% weg loopt bij de huidige criminele banken

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Goldrush111

  ze mogen stilaan de stekker uittrekken, wat een zootje, gewoon simpele ruilhandel zonder die rotte banken en we leven weer!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • marijke

  Jipp

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • John_Rambo

  Hoe groter de leugen is, hoe makkelijker deze wordt geloofd.
  Men kan het gewoon niet bevatten dat mensen zo door en door slecht zijn.
  Ik heb vaker zulke pagina’s waarop zulke dingen staan uitgeprint en aan mensen laten zien. Ze staan er naar te staren… en je ziet ze denken “Daar heb je er weer eentje.
  Hoe kom ik hier ongeschonden weg?”

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Rob

  Weet je wat jullie hippies zouden moeten doen?

  Jullie zouden met zijn allen moeten verhuizen naar Afrika en daar in een hutje op de hei gaan leven. Dat is wat jullie willen. Jullie willen geen banken en commercie. Daar zul je er geen last van hebben. Je begint je eigen community precies zoals jullie het zelf willen. Je moet doen ipv praten.

  Dat is jullie hele probleem, jullie klagen wel maar doen niets. Wat houd je tegen om je baan op te zeggen en te vertrekken. Je hoeft er niets mee te maken te hebben, maar jullie kiezen er allemaal zelf voor. Jullie doen er allemaal aan mee.

  Dus als je niet tevreden bent vertrek je. Als je niet tevreden bent met je baan neem je toch ook ontslag.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • John_Rambo

  Als ik en mijn vrienden jouw huis kraken, en jij komt thuis ‘s avonds. Dan zeggen wij “Als het jou niet bevalt, dan vertrek je maar naar Afrika, en ga je daar maar in een lemen hut wonen”. Oh, ja. Jij haalt iedere dag bier en chips, en wij liggen de hele dag op de bank terwijl jij werkt.

  Ik heb 30 jaar meegeholpen Nederland op te bouwen, waarschijnlijk net als jouw ouders en grootouders. Nou wordt het in enkele jaren afgebroken, om enkelen de zakken te vullen. Wij moeten niet oprotten. Zij zouden moeten hangen. De landverraders.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • tralalaaaa

  nou jaaaahhh…denk naaaa!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • tralalaaaa

  die was voor rob bedoelt!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • gewone sterveling

  Rob, jij zou mooi aan de strop hangen tesamen met jouw medebankiers, de “haaien”!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • hendrik1730

  U bent niet alleen – telkens als ik tracht uit te leggen hoe fractioneel bankieren werkt en hoe geld uit het niets gecreëerd wordt ( a rato van 25 keer de echte deposito’s ) waar de banken dan nog interest over vragen ook, dan bekijken ze me alsof ik een klap van de molen gekregen heb.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • fred

  Volgens mij kun je beter een paar ROTTE APPELS uit de mand
  verwijderen

  Als ALLE BURGERS VERHUIZEN 😉 kwestie van beleven en kant kiezen

  Maar GRAAI rustig verder,
  hij TIJ ZAL KEREN ,…. En DAN berg u maar !!

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl