Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Averechtse werking

john-kerry_2429306b

John Kerry

Rusland heeft vrijdag de Verenigde Staten gewaarschuwd dat eventuele sancties die aan Rusland zullen worden opgelegd i.v.m. de gebeurtenissen in Oekraïne, Amerika en Europa zelf zullen treffen met het effect van een boemerang. In een telefoongesprek met de Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken John Kerry waarschuwde de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov dat de sancties ‘averechts’ zullen werken en terug zullen slaan op de VS en de EU. “Sancties zullen onvermijdelijk de VS en EU raken als een boemerang”, zei de Russische minister in een verklaring.

Economie

Zwaardere sancties kunnen de toch al langzaam groeiende Russische economie treffen en pijn doen in de financiële sector, maar Rusland is in de gelegenheid om terug te slaan door Amerikaanse en andere buitenlandse activa aan te pakken of het afsnijden van Europa van het Russische aardgas, waarvan het voor de energievoorziening sterk afhankelijk is.

S.T.A.R.T. verdrag

Ondertussen melden Russische persbureaus dat Moskou overweegt om de Amerikaans militaire inspecties te bevriezen, betreffende het nieuwe START verdrag over de nucleaire ontwapening. Diverse agentschappen kwamen zaterdag naar buiten met een niet geïdentificeerd bericht van het Russische ministerie van Defensie dat Moskou Amerikaanse sancties ziet als een besluit om de militaire samenwerking te stoppen en dat daarom Rusland géén inspecties meer op Russisch grondgebied zal toestaan.

Constructief

sergey-lavrov

Sergei Lavrov

Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat Kerry het belang onderstreept om samen met Lavrov een constructieve manier te vinden om de situatie diplomatiek op te lossen die de belangen van bevolking van Oekraïne, Rusland en de internationale gemeenschap verder geen schade zullen berokkenen. Kerry en Lavrov zijn overeengekomen de komende dagen intensief contact te houden.

Telefoongesprek Obama-Poetin

President Obama benadrukte in een lang telefoongesprek met de Russische president Poetin zijn stelling, dat het optreden van Rusland in Oekraïne een schending is van de Oekraïense soevereiniteit. Poetin daarentegen zei: “Ik kan de smeekbedes van Oekraïners om hulp niet negeren. De onwettige Oekraïense regering is door een staatsgreep aan de macht gekomen, en de acties en handelingen van de Russische Federatie zijn in overeenstemming het het internationale recht”, aldus Poetin.

Bron: FoxNews.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl