Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel
SONY DSC

Mr. S.P.X. Hulleman

Mr. S.P.X. Hulleman, is jurist en ethicus. Hij is in 2006 afgestudeerd aan de Erasmus universiteit te Rotterdam. Zijn specialisme is het omzetten van abstracte begrippen uit de ethiek naar concrete rechtsvragen. Sinds 2001 doceert hij klassieke talen. In oktober 2012 heeft hij met dhr. Sigmond de actiegroep: http://www.stopderestschuld.nl/ opgezet. De daaruit voortgekomen stichting Restschuld Eerlijk Delen (RED) komt op voor de belangen van huizenbezitters die met hun hypotheek in de problemen zijn gekomen.

Artikel 12 Sv-procedure

Deze procedure is vastgelegd in de artikelen 12 en verder van het Wetboek van Strafvordering. Vaak wordt daarom gesproken van een ‘12 Sv-procedure’ of een ’procedure klacht niet-vervolging’. Deze procedure is voor iedere belanghebbende zonder bijstand van een advocaat toegankelijk.

Gerechtshof: inhoudelijke behandeling

Wanneer direct belanghebbenden de zaak aan het gerechtshof voorleggen, stelt het zich een aantal formele vragen: Is het gerechtshof bevoegd? Is de klager ontvankelijk? Als al deze vragen met ‘ja’ worden beantwoord, behandelt het gerechtshof het beklag inhoudelijk. Het betrekt bij zijn beslissing de technische aspecten van de zaak (zoals de bewijsbaarheid) en het algemeen belang bij het wel of niet vervolgen. Het hof zal de stukken bestuderen, adviezen vragen en klager en beklaagde oproepen om te worden gehoord. Vervolgens adviseert het OM het hof.

Klager gelijk: alsnog naar rechter

Na de inhoudelijke behandeling kán het gerechtshof het beklag gegrond verklaren. Als de klager in zijn gelijk wordt gesteld, betekent dat niet meer en niet minder dan dat het hof reden ziet om de zaak alsnog aan de rechter voor te leggen. Het betekent niet dat de zaak in een veroordeling zal eindigen. Daar beslist de rechtbank over. Het gerechtshof beoordeelt slechts of er punten zijn die door een strafrechter onderzocht moeten worden.

Eén Vandaag

sitestat Bron: StopDeRestschuld.nl


 • yvonne

  Van wie mogen die bankiers doen wat ze doen, koningshuizen en presidenten, afgesproken binnen de bilderbergvergaderingen……….Dat is wat er aan de hand is, daarom is Den Haag, het OM en Brussel compleet verrot. Het corrupte systeem, is om het koningshuis te dienen. Waarom wil niemand dat snappen………goudsmid (bank), koning en diender (media)……………

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Vroeger werd ik voor complotdenker uitgemaakt als ik over geldschepping had of over nwo.
  Nu beginnen zelf juristen het te snappen….
  Héhe eindelijk.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl