Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Ongeneeslijk ziek

Al zeker 20 jaar komt er een ouder echtpaar bij ons in de kapsalon. Nu kreeg mevrouw in oktober te horen dat ze ongeneeslijk ziek was en de kerst niet zou halen. Zij vroegen mij of ik voor zolang als het duurde hun haar thuis wilde komen doen. En dat doe ik met alle liefde.

Laatste maanden thuis doorbrengen

ziekenhuisbedOmdat het echtpaar besloten had dat mevrouw niet naar een verpleeghuis ging, nam meneer zelf de zware taak op zich om samen met zijn vrouw de laatste paar maanden van hun leven samen zo close mogelijk door te brengen. Ze kregen een ziekenhuis bed die zichzelf opblaast tegen het doorliggen. Een zuurstof apparaat tegen de benauwdheid en een po omdat mevrouw zeer moeilijk ter been is. Wat wil nu het geval… Waarschijnlijk vanwege de goede zorg van haar man, haalde mevrouw dus wel de kerst en leeft ze tot op de dag van vandaag nog steeds. Ondanks dat ze elke dag een beetje achteruit gaat. Wat wil nu het geval in Nederland…. Wanneer je dus terminaal verklaard bent en de nodige attributen thuis krijgt (verpleeghuis is vele malen duurder), dan moet je dus ook echt binnen 3 maanden komen te overlijden….

Kosten

Gebeurt dit niet, dan zijn de kosten voor jezelf. Als je dat niet kan betalen dan kun je eventueel een subsidie bij de gemeente aanvragen. UITSLUITEND VIA INTERNET. Zie je het voor je. Ben je dik in de 80. Of je dan nog even een cursus internet wilt doen. Afijn die aanvraag duurt dus maanden en daar is geen tijd voor. In het geval van mijn klanten die dat dus niet kunnen betalen dreigt dus het volgende;  De spullen worden weer opgehaald. Zo is dat ook al gebeurt met de po. Meneer moest er zelf maar een kopen. Zo zat hij vanmorgen wanhopig en in tranen te vertellen dat hij dus van de week wel even ergens las dat Evean duizenden po’s had geschonken aan Polen  De arme man kan het zelfs nog waarderen dat zo’n land geholpen wordt. Maar kan niet begrijpen waarom hem dit wordt aangedaan. Dat is je dank hier in dit land voor alle jaren werken en belasting afdragen.
Ik maak me hier heel erg boos over.

Zorgverleners geschrokken over commotie

UPDATE…… Toen ik dinsdag mijn boosheid uitte op Facebook had ik er geen idee van dat mijn status ook maar één keer gedeeld zou worden. Inmiddels wordt mijn status zo’n 600 x per uur gedeeld en zit het inmiddels al boven de 11.000. Er is inmiddels contact opgenomen met mij door “Medipoint” en “Evean”. Zij zijn erg geschrokken van de impact van mijn bericht en hebben toegezegd het desbetreffende echtpaar te zullen helpen. En alle eventuele kosten op zich te nemen. Het is niet mijn bedoeling geweest Evean in een kwaad daglicht te stellen maar wel duidelijk te maken dat het er voor de ouderen en zorgbehoevenden in ons land niet makkelijker op wordt. Dit probleem ligt ook niet bij de zorgverleners maar bij onze wet en regelgeving. Evean gaat het keurig oplossen en hebben ook op hun eigen site een bericht geplaatst. Ik ben blij dat deze mensen nu geholpen zijn maar er zijn nog zoveel mensen onder ons die met hetzelfde probleem kampen. Dus wie weet is er door het massale delen van dit bericht een statement gemaakt. En laten we hopen dat hier iets mee gedaan wordt.
Gr. Germaine


 • Willem van der Horn

  juist

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Willem van der Horn

  En zo is het en niet anders

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Willem van der Horn

  Dat denk ik ook zo iets van kijk mij nu eens goed bezig zijn

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • willemijn

  jeetje wat heftig, enige wat ik wel vind,, dat een beetje schijnheilig spelletje wordt van Evean, wel deze meneer (en mevrouw) even helpen nog om ze uit een kwaad daglicht te houden, maar idd, wat met al die andere duizenden/miljoenen(?) mensen??? goed van jou dat je het op FB hebt geplaatst hoor!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Mijn oprecht medeleven Annie, wij zijn zelf aan het begin van die weg, gelukkig bleken de eerste kankers opereerbaar maar ik ga niet uit van een eindeloos goed blijvende afloop. We doen alsof we geen geld meer hebben voor de zorg maar dat is natuurlijk volslagen krankzinnig in een wereld waarin mensen zelfs keukens en badkamers om de haverklap willen vervangen “omdat het niet in de mode is”. Om van de waanzin van i-pads, i-pods en het recht op skivakanties maar te zwijgen.

  Hoe rijker we worden hoe minder we nog voor elkaar (dus uiteindelijk voor onszelf) over hebben. Alle waanzin volgend zoals de Verenigde Staten ons dat indoctrineren. Het rijkste land van de wereld met leefomstandigheden voor de armsten die erger zijn dan in een ontwikkelingsland. Daar gaat het hier ook heen want “links is o zo slecht”. Het enige waar we nog op kunnen hopen is een gemakkelijker verkrijgbaarheid van euthanasie want daarvoor moet je ook eerst op het matje komen met alle risico’s van het dat geweigerd krijgen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • CharleyW

  Het is zo jammer wat we allemaal aan geld in oorlog stoppen. Als we afganistan niet hadden gebombardeerd. Hadden wij dan hier jihad strijder aanval na jihad strijder aanval gehad? Ik denk het niet. Had de afgaanse bevolking gefrustreerd geweest omdat hun land is gebombardeerd en volligd met mijnen? Zeker niet! Verkiezen zij democratie boven een kapot land? Durf ik niet te zeggen. Was dit probleem opgelost als wij dat anders hadden gedaan? Ja!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Maarten

  Beste CharleyW,

  Hoe slecht het bovenstaande verhaal ook is. Je suggestie dat dit door uitgaven aan oorlog….vredesmissies….worden besteed is echt belachelijk en enorm kortzichtig…ten eerste is er gewoon standaard budget voor dit soort defensie werk en geen extra geld wat er anders vandaag gehaald wordt. Ten tweede in tegenstelling tot in de VS zijn bij ons in NL de uitgaven aan Defensie slechts een fractie van wat we aan sociale zorg uitgeven.

  Dit land leeft gelukkig al enorm lang in relatieve rust en vrede. Echter mogen we hier nooit maar dan ook nooit vanuit blijven gaan. Een sterk NAVO is het enige wat een Rusland in het gareel houdt want je ziet al dat Putin daaraan loopt te knabbelen en Europa uitdaag. Het op peil houden van een Defensiemacht is velen malen goedkoper dan een afbouwen en vervolgens weer moeten opbouwen.

  Het spijt me dat dit onder zo’n tragisch artikel moet staan want ik vind het enorm erg voor deze mensen en helaas met hen velen anderen. Echter dat komt niet omdat we in NL nou zo’n oorlogszuchtig zijn want het Defensie budget is sinds jaren 90 stijf achteruit gegaan.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • CharleyW

  Man wat zijn wij voor wezens dat er nootzaak is om geld uit te geven om elkaar buiten onze grenzen te houden. Sonde dat er slachtoffers vallen omdat mensen niet anders samen kunnen leven, zeker omdat het zo onschuldige zijn.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Dikkie Rik

  Afghanistan was gebaseerd op leugens. Gristelijken die een hekel hebben aan Moslims. Er was daar een democratisch gekozen regering, waar de Taliban een groot deel van uit maakte. Maar ja, de neo-racisten in de westerse regeringen konden dat niet zetten.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Tom

  Het is toch te gek voor woorden dit…

  Eerst hadden we hier een goed zorg systeem. Nu krijgt Amerika een beter zorg systeem en dat van ons gaat naar de klote?

  Maargoed, het is anderzijds voor een aantal mensen, waaronder ikzelf, allang geen geheim meer waar de regeringen echt mee bezig zijn. Depopulatie, digitarliseren van geld, overal een chip in (inclusief mensen ja…), het in leven houden van ziektes zoals kanker zodat de pharmaceutische industrie lekker aan je verdient, het in leven houden van een olie- en papier-industrie ten koste van het milieu, mensenlevens, de aarde zelf. Mooi voorbeeld van dit laatste zijn Gadaffi en nu hebben we Rusland vs. Oekraine.

  En ondertussen zitten we met zijn allen gezellig thuis, ons eigen ding te doen. Ipv gezamenlijk de straat op te gaan en de kracht van het volk tov de regering te laten zien. Maar ondertussen wel klagen over allerlei dingen waarmee je een rad voor ogen wordt gedraaid, van Wilders tot weet-ik-veel-wat.

  We moeten ons inderdaad schamen, dat we ons zo over het paard laten tillen en er ABSOLUUT NIETS tegen ondernemen, als 1 grote groep, behalve een enkele getypte reactie in de oceaan die het internet heet en massé…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Gerard Dalenoort

  Dit vindt ik te gek voor woorden wat men dit echtpaar aan heeft gedaan door een zieke vrouw,door de goede zorg van haar liefhebbende echtgenoot een langer leven hier door te waarborgen.Dan denk je bij jezelf:dat gedrag zou toch beloond moeten worden.Het blijkt in dit Nederland van Rutte en Samsom niet meer mogelijk te zijn.In een steeds verslechterend klimaat voor oudere Nederlanders die notabene het vaderland hebben bevrijd van het juk waaronder zij vijf bange jaren hebben moeten leven.Die mensen moeten nu allen boeten voor hun goed gedrag dat wordt afgestraft door deze regering.Mensen kies voor uw eigen bestaan en wendt u af van deze regering die voor deze mensen ook de verkeerde beslissing nam.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Yvonne

  Het klinkt natuurlijk allemaal heel tragisch, maar zoals het hier omschreven staat klopt het niet helemaal. Het is namelijk zo dat de (gratis!) uileen van hulpmiddelen waar het hier over gaat altijd nog met 3 maanden verlengd kan worden en het na die periode gehuurd kan worden of aangeschaft en een vergoeding bij de Zorgverzekeraar gevraagd worden. Ik vind dat eerlijk gezegd niet meer dan normaal en dit is ook altijd zo geweest. Dit geldt trouwens in alle gevallen, niet alleen in terminale situaties.
  Ik vind dit artikel dus erg kort door de bocht.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Martin007

  Nee, Yvonne, dit is helemaal niet kort door de bocht. Ze proberen het gewoon. Lukt het? Geld verdiend. Lukt het niet? Jammer dan. De oorzaak van alle verhalen die hier op lijken ligt bij de politiek. Al die liberale partijen, die door de bevolking zelf worden gekozen. Liberale politiek levert kortzichtig kapitalisme op: zucht naar nog meer geld.
  Ik heb ook zo’n verhaaltje, alleen niet met gezondheidszorg.

  Wij hebben op het nippertje een huisje kunnen kopen samen met onze zoon. Het huurhuis werd dus opgezegd. Wij moesten de tuin “fatsoeneren” voor een bepaalde datum. Ruim op tijd kwamen wij aan, alle planten waren weg. Toen kregen wij de rekening. ZESDUIZEND euro voor het leeghalen van een tuintje van 18 bij 7,5 meter.
  dat bedrag is meer dan voldoende om de tuin van Marco Borsato 2 keer te doen, dus deden wij aangifte van misleiding en oplichterij. En toen was het plotseling “een communicatiefoutje”. Kijk, zo werkt dat.
  http://www.politiek9.webnode.nl/blog

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • peter

  Wat een korte mooie en waarachtige reactie Henk. Maar ik ben bang dat Diederik met hele andere dingen(!)bezig is.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • peter

  Wat is belangrijker Joyce,andere afspraken of mensen levens?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Henk van Maaren

  Tragisch ??? Dits is toch zeker een grapje. Ik geef toe, soms doeb verzekeringen rare dingen. Maar dit is echt een grapje!! 1 APPRIL !!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Oscar Strikwerda

  Ik herken dit soort verhalen wel. Het is natuurlijk wel noodzakelijk dat er regels worden opgesteld want anders zouden spullen ook verdwijnen of onnodig lang uitgeleend worden.
  Het zou misschien alleen wat makkelijker gemaakt moeten worden om van de regels af te wijken en niet altijd alle mensen en vooral ouderen, maar weer verplichten alles via internet te doen. Natuurlijk zit je daar niet op te wachten als terminaal patiënt. Worden zulke mensen dan niet door het maatschappelijk werk geholpen of bestaat dit gewoon niet meer?
  Met het kwantificeren van de zorg wordt het inderdaad allemaal wel eng.

  Ik heb wel een voorbeeld uit eigen praktijk.
  Ik deed altijd vanuit mijn werk de PC bij een alleen wonende heel vriendelijke meneer (meneer D.). Hij was alleenstaande omdat zijn vrouw aan kanker was overleden.
  Hij wilde alleen in zijn huis blijven zitten en wilde niet echt meer onder de mensen komen. Het was best een triest situatie.
  Alle administratie gooide hij in zijn bad en hij waste zich zelf aan de wastafel. Om de paar maanden kwam ik dan en behalve de PC deed ik dan de administratieve afhandeling van “het bad”.

  Elke drie maanden lag het bad helemaal vol met allerlei nota’s en brieven van zorginstanties, de ene nog ingewikkelder dan de andere.
  Ik telefoneerde en e-mailde er dan op los en dan was het voor een tijdje weer geregeld. Je wordt dus ongewild tot mantelzorger gebombardeerd maar ja, je doet het graag en niemand anders doet het.
  Een geval herinner ik me en dat was over een toilet bril verhoging. Ik vertel het hier ter verduidelijking van hoe bizar dingen kunnen gaan in onze geprivatiseerde zorgverlening.

  Deze meneer had een toiletbril verhoging. Deze kreeg hij 3 maanden van het groene kruis en daarna moet hij hem of zelf kopen of wordt er een huurbedrag voor in rekening gebracht.
  Dit bedrag was ongeveer van 5€ (inmeen me 5,80 € te herinneren) per week.
  Inmiddels had hij de verhoging al een paar maanden in huis en eerder had ik er geen rekeningen van gezien want het werd automatisch afgeschreven.
  Maar nu verschenen er brieven over het verlopen van de huurtermijn en dat deze meneer de toiletbril-verhoging (gewoon een dikke plastic pleebril van 10 cm hoog) moest aanschaffen voor 106,20 € Dus nadat hij al een jaar = 52 * 5,80€ is ruim 300 € had neergeteld mocht hij nu nog eens gedwongen een finale kwijting betalen voor de aanschaf van het al lang afgeschreven apparaat. Dure bril !

  Maar hier houdt het niet op,.
  Omdat hij niet zo goed ter been meer was had hij de oude bril een keer helemaal ondergescheten.
  De boel was opgedroogd en de mevrouw van de thuiszorg kwam alleen om de gootsteen te doen en een beetje te stofzuigen en zij weigerde de toiletbril schoon te maken. Het was geen fraai gezicht maar het viel nog redelijk mee. Eerlijk gezegd geen grond voor weigering.
  Vanwege deze weigering had deze meneer dus telefonisch het probleem uitgelegd aan de groene kruiswinkel en zij hadden een nieuwe bril gestuurd via een koerier.
  Ook hieraan was de voorwaarde van 3 maanden gebruik verbonden en inmiddels betaalde deze meneer ook voor deze toiletbril huur dus het wekelijkse bedrag was inmiddels 11,60 €
  Omdat de koerier de bril natuurlijk niet monteert en de thuiszorg weigerde de oude te verschonen of te verwisselen stond deze nog steeds in plastic verpakt in een zijkamer.

  Ik kwam dus ook deze bril tegen in de administratie.
  Ik besloot de oude bril schoon te maken en de nieuwe bril terug te gaan brengen, want daar zat de verpakking nog op met barcode en dus dat zou wel makkelijk zijn.
  Aangekomen bij de zorgwinkel van het groene kruis zaten er voor de balie een 8 tal dames met rollator of looprek. De assistente zag wel dat ik een uitzonderlijk geval zou zijn en vroeg mij wat ik kwam doen (een vent op een feist met een WC bril is blijkbaar geen alledaags bezoek).
  Ik legde kort de situatie uit en ze deelt me op behoorlijk hooghartige toon mee dat ik niet zomaar als vertegenwoordiger van deze persoon kon optreden en dat de bril niet terug genomen kon worden.
  Ik antwoordde dat de bril nooit uit de verpakking was geweest en dat als ze me niet zo helpen ik op luide toon zou uitleggen hoe zij geld verdienden over de ruggen van hulpeloze bejaarden. Ik was namelijk behoorlijk boos inmiddels en bereid haar behoorlijk de waarheid te zeggen.
  Ze zag de bui wel hangen en vroeg me toen te wachten dan zou een aparte medewerker komen die mij in een kamertje apart zou helpen. Dit gebeurde na een kwartier. Ik heb met het pak nota’s de oude bril betaald (106 €) de nieuwe terug gebracht en hiervoor een inleverbewijs gekregen) en na een half uur zat ik weer op de fiets.

  Er werd mij nog wel medegedeeld dat het een niet de “usance” was op deze wijze de zaken af te handelen en dat er voor mij “speciaal een uitzondering gemaakt was”.
  Alsof mij – of in dit geval meneer D. – genade geschonken was. Ziek ziek ziek !!!

  Ik heb thuis alle kosten in een excel sheet gezet en kwam er achter dat met de koop van de bril die als voor 300 € een jaar was gehuurd en de huur van de tweede bril die nooit iemand had willen monteren, meneer D. bijna 500 € voor deze bril had betaald.

  Volgens mij kun je daar nog geen toiletbril van goud voor kopen, maar je komt wel een aardig eind in de buurt.

  Als er gewoon een goede begeleiding zou zijn voor iemand die er voor kiest thuis te wonen en iemand even zijn handen uit zijn of haar mouwen had gestoken had deze hele belachelijke gebeurtenis nooit plaats gevonden.

  Een zorginstantie als het groene kruis kan natuurlijk ook niet bij de mensen thuis in huis kijken, zij verhuren en verkopen hulpmiddelen. Het is inderdaad de schuld van de politiek die dit soort constructies heeft bedacht (en de verzekeringsmaatschapijen) en ook de thuiszorg waar mensen werken die weliswaar de taak hebben om thuis zorg te bieden maar waar dan mensen werken die zeggen dat het “hun werk niet is om een WC bril schoon te schrobben.

  En als je als bejaarde niet heel erg van je af kunt bijten ben je gewoon geen partij voor dit soort gehaaide zorgwinkel – medewerksters of weigerachtige thuiszorgsters.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • simon

  Dat er regels zijn snap ik “maar iemand verplichten om zo lang te leven, en dan de rekening op tafel gooien, is niet te begrijpen.

  Gelukkig beslissen wij als mens nog altijd hoe lang we kunnen”, en willen leven.

  Daar is gelukkig nog geen verplichte wed voor { je mag zo leven ,maar niet ouder worden dan …..}

  Alles kost geld, en iedereen in Nederland betaald ziekenfonds premie “en niet zo weinig ook, dus zorg organisaties niet moeilijk gaan doen.
  zieken en mensen die laatste fase van hun leven zitten hebben ook recht op ‘goede” zorg

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Alie Haas

  DUS JIJ BEWEERD DAT DEZE PERSOON ALLES UIT ZIJN DUIM ZUIGT

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Voor niets gaat de zon op.

  Beetje gechargeerd. Er wordt heel gauw geroepen ze kunnen het niet betalen. Moet dan de conclusie zijn dat ik dat dan moet betalen ??? Heb ik het wel ??? Had je het verhaal ook geschreven als het om een gebroken been was gegaan dat onverhoopt veel langer duurde ??? Of geadviseerd om dan de kapper maar niet meer te doen zodat ze het wel konden betalen ??? Misschien wonen ze wel in een eigen huis ??? O nee, daar mogen we niet aankomen. Dat was toch voor de oude dag ??? Misschien toch maar alles gratis doen ??? Maar dan stel ik voor dat indien men overlijdt (ingeval van een (echt)paar, men allebei is overleden) de rekening dan maar achteraf te sturen. Blijft er dan nog geld over uit de erfenis dat dan netto naar de erven. Zullen we deze afspraak dan maar maken ??? Ik bereid me alvast voor op alle reacties van mensen die dan roepen , ja maar, iemand die alles opgemaakt heeft hoeft niet te betalen. Het doordenkertje wordt dan : zullen we deze mensen de zorg dan maar onthouden ???

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Trudie

  Heb je zelf al eens met zoiets vreselijks te maken gehad , het fijt dat iemand zo komt te liggen wordt dan door FIGUREN zoals jij , afgedankt !!! foei wat een stuk ellende ben je. Oudere die misschien wel HEEL hard gewerkt hebben , foei wat ben jij een smeerlap bah bah !!!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • moho

  Niet om te zaniken. Maar alle mensen die uit andere landen tijdelijk hier komen werken betalen nog geen 70 euro per maand. Daar ontvangen zij dezelfde zorg voor als de rest. Meeste inwoners van NL die ruim het dubbele moeten betalen.Daar moet eens goed gekeken worden.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • manuela

  oprechte applaus voor je

  dat meen ik door een berichtje te plaatsen worden deze mensen wel geholpen (maar houd er verder niet op in dat zulke dingen alleen opgemerkt wordt als iets via de sociaal media gaat) dit hebben wij niet nodig mensen doe jullie baan en als een man van 80 opbelt dat zijn vrouw gelukkig nog langer mocht leven dan gedacht en dus de spullen nog nodig heeft in de leen en er zelf niet voor kan betalen dan ga je als de protocol zegt spullen moeten terug naar het bedrijf als werknemer hoogst persoonlijk naar de baas en legt deze uitzonderlijk verhaal voor had de baas meteen kunnen zeggen laat ze de spullen nog maar even in gebruik houden (als die een hart heeft) dan was al deze lijd niet nodig geweest bij meneer en mevrouw en dan hoefde wij deze schaamte niet te lezen (ondanks ik erg blij ben dat deze vrouw dit bericht plaats en daarmee het stel heeft geholpen)

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • gabes

  JIj weet echt heel duidelijk niet waar je over praat. Wat een naief dom persoon ben jij. Het gaat hier om bedragen die behalve directeuren en miljonairs niemand kan betalen. Dus met niet meer naar de kapper gaan redden deze mensen het ook echt niet hoor. We betalen in NL genoeg premie en belasting dat als de regering goed met al dit geld zou omgaan dit wel gewoon voor deze mensen betaald zou kunnen worden.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Roel

  Ik vind het fijn dat er mensen geholpen zijn, maar soms denk ik ook draven we niet een beetje door hoor. Elke situatie word onder de loep genomen tegenwoordig. Ik snap heel goed dat er mensen zijn die dan zo een bericht plaatsen. Maar laten we wel even realistisch blijven. aangezien onze luxe nog niet groot genoeg is. zoals ons leven niet altijd perfect is kan ook niet de zorg altijd perfect zijn. ik vind het persoonlijk nogal kort door de bocht dat alles en iedereen te helpen is met een wat extremer verhaal. want zo lijkt het wel te zijn in elke situatie is er weer een nieuwsbericht. Maar laten we dan hierop reageren en onze woede hierop richten terwijl je in mijn ogen gewoon het beste van je eigen leven moet maken maar niet ten koste van anderen.
  Welterusten allemaal!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • M. Timmermans

  Meneer van Maaren……. helaas niet. Ik zie die ellendige dingen ook bij een buurvrouw gebeuren. Die hebben we al 2 keer met spoed naar het ziekenhuis mogen brengen omdat de wijkverpleging….ja echt de wijkverpleging, het niet als hun taak ziet, om de sterk lichamelijke achteruitgang en wondroos te melden bij de huisarts of familie. Ze vinden dat mevrouw dat zelf maar moet doen, terwijl in alle papieren staat dat mevrouw daar zelf niet toe in staat is.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • anja

  Dit bericht klopt niet. Je kunt in Nederland voor 3 maanden iets te leen krijgen, daarna kan het nog opnieuw met drie maanden worden verlengd. Indien nodig kun je via de zorgverzekering daarna nog een bed te leen krijgen.
  ik werk zelf in de thuiszorg en heb hier regelmatig mee te maken.
  Het is echt een broodje aap verhaal.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • myra

  Dan weet jij ook dat een Terminal Pakket maar 3 maanden geldig is. Daar heeft ze het over. Na de geldingstermijn van 3 maanden moet het aangevraagd worden bij de gemeente of zorgverzekeraar.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • myra

  Ik bedoel voor de gewone uitleen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • leo

  Gaan we het gewoon bij het ziekenhuis s´nachts weg halen. Die worden met de dag gekker
  hier in Nederland.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ria

  Myra dan moet je voortaan het gehele stuk eerst maar eens GOED lezen voordat jij met je “broodje aap verhaal “op de proppen komt.! Ik hoor en zie het om me heen wat voor ellendige dingen er gedaan worden. Als er uiteindelijk een “oplossing “komt is het soms al te laat.
  Dit is het beleid van ONZE MINISTER EDITH SCHIPPERS die zelf graag in de belangstelling staat en meer in het buitenland zit om zgn met diverse landen een samenwerking aan te gaan (betreffende de prijs van medicijnen goedkoper te kunnen inkopen )en om gezamenlijk projecten uit te zetten ( ook Rusland die ons de strot wil snoeren op elk gebied ) Wat die medicijnen betreft kunnen we duidelijk zijn want in de omringende landen, zoals België-Frankrijk en Duitsland zijn de medicijnen veel goedkoper dan in Nederland, maar ook de zorgkosten..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • joke

  Zo kon mijn 92-jarige vader niet naar een hospice omdat men hem in het ziekenhuis niet terminaal achtte. Ik heb bloedonderzoek ge-eist en toen bleek hij wel degelijk terminaal. Van het hospice heeft hij helaas maar een paar weken gebruik kunnen maken. Door die dwarsliggerij lag hij weken in een ziekenhuis in zijn eigen ontlasting te wachten op toestemming voor een menswaardige dood in een hospice
  .

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl