Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

“Ring of fire”

ring.of.fireAlles wijst erop dat er binnenkort iets groots staat te gebeuren met de aardkorst onder Noord- en Zuid-Amerika. Waarom zijn breuklijnen en vulkanen in heel Noord- en Zuid-Amerika plotseling wakker? Gaan we een tijd tegemoet waarin grote aardbevingen en vulkaanuitbarstingen veelvuldiger zullen voorkomen en elkaar in rap tempo zullen opvolgen?

De afgelopen decennia is er een periode van extreem lage seismische activiteit geweest langs de westkust van de Verenigde Staten. Op de afbeelding hiernaast ziet u dat de westkust direct ligt op de beruchte “Ring of Fire”. Ongeveer 75% van alle vulkanen in de wereld bevinden zich op deze zogenaamde Ring van Vuur, en ongeveer 90% van alle wereldwijde aardbevingen doen zich voor langs deze ring van vuur. Wetenschappers zeggen al lang dat het onvermijdelijk is dat de grote klap, de “Big One” ooit Californië zal raken, maar door de betrekkelijke ‘stilte’ in dit gebied de afgelopen jaren zijn de mensen apathisch geworden voor deze onheilspellende berichten. Maar nu lijkt het erop dat er grote veranderingen staan aan te komen en niet alleen langs de kust van Californië maar langs de hele aardkorst onder Noord- en Zuid-Amerika. De volgende tekenen wijzen op grote gebeurtenissen aan de aardkorst;

 • Afgelopen vrijdag schudde de grond onder Los Angeles tijdens een 5,1 aardbeving en was de ergste die de stad in vele jaren had gezien.
 • Na deze beving waren er meer dat 100 naschokken.
 • Zaterdag schudde Los Angeles opnieuw door een 4,1 aardbeving. Wetenschappers hopen dat deze zwerm van bevingen binnenkort in het zuiden van Californië zal eindigen.
 • Eerder deze maand rammelde Los Angeles door een 4,4 beving zo erg dat mensen wegdoken onder hun bureau.
 • Een 6,9 beving in het begin van maart voor de kust van Noord Californië was de grootste aardbeving aan de westkust van Noord-Amerika sinds 2010.
 • In Oregon, Mt. Hood deden zich onlangs in de loop van een paar dagen meer dan 100 aardbevingen voor.
 • Tijdens de afgelopen maand vonden er ook een aantal zeer ongebruikelijke geologische gebeurtenissen plaats in Oregon. Twee grote aardverschuivingen (één in de Columbia river en één in Portland) dumpten ongeveer 2.000 kubieke meter rots en puin op de snelweg 184 en de ander blokkeerde de US 30 in de buurt van Portland. Harde dreunen en schuddende grond werden gemeld door mensen uit de provincies Tillamook en Lincoln. Op dat moment werden er in dat gebied geen aardbevingen geregistreerd, maar hoorden een aantal mensen een diep gerommel. Een 20 ft diepe sinkhole slokte een vrouw en haar hond op in haar achtertuin in Portland.
 • Een 4,8 beving rammelde zondag Yellowstone National Park door elkaar en er zijn minstens 25 aardbevingen geweest in Yellowstone sinds afgelopen donderdag.
 • Wetenschappers ontdekten onlangs dat de Yellowstone supervulkaan momenteel veel meer heliumgas vrijgeeft dan ze hadden verwacht.
 • In de afgelopen maand zijn er in de staat Oklahoma meer dan 130 aardbevingen geweest, wat zéér ongebruikelijk is.
 • In Peru zijn er enkele tientallen aardbevingen geweest de afgelopen maand, inclusief een 6,3 aardbeving  die de krantenkoppen in de hele wereld haalde.
 • Eerder deze maand werd de noordelijke kust van Chili over een tijdspanne van 7 dagen getroffen door meer dan 300 aardbevingen, waarvan er 41 waren met een sterkte van meer dan magnitude 4,5.

BR0B9J Aerial of the San Andeas Fault.Puente Hills breuklijn

Alles wijst erop dat de grote klap die al lange tijd verwacht wordt steeds dichterbij komt. Wetenschappers als seismoloog Egill Hauksson zeggen dat de aardbevingen plaatsvinden op de Puente Hills breuklijn die zich uitstrekt van de San Gabriel Vallei naar het centrum van Los Angeles. Dit is de breuk waarvan seismoloog Sue Hough in 2003 zei dat deze heel Los Angeles kan opslokken.

Bron: TheEconomicCollapseblog.com


 • wakker

  Het kan wel eens een heeele grote sinkhole zijn…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Ik woonde 4 jaar in Los Angeles en maakte in die tijd minstens een, ik dacht zelfs twee aardschokken mee die aanmerkelijk zwaarder waren dan die van afgelopen vrijdag ten noorden van Fullerton. de eerste was de ochtend dat ik mijn eerste baan zou beginnen, ik herinner me nog de vreemde gewaarwording hoe ik ‘s nachts de lamp enorm heen een weer zag vliegen en alsof de muren als van een kaartenhuis op en neer stonden te walsen. En hoe mijn schoonmoeder me de volgende ochtend aanraadde eerst maar even te bellen om te weten of het gebouw waar ik mijn werk zou beginnen nog wel overeind stond.

  We leven intussen ongeveer 42 jaar later maar één ding is nooit veranderd: de verhaaltjes zoals deze hierboven las ik in 1972, in 1974, in 1976 en steeds opnieuw, vooral ook na die relatief grote in San Francisco waarbij de bovenste brughelft op de onderste neerstortte boven de Golden Gate. Maar uniek is het niet, voor een stad als Boekarest die in de zeventiger jaren een allesverwoestende aardbeving onderging (de hoofdoorzaak waardoor Ceausescu zoveel ruimte kreeg om zijn absurde paleizen te bouwen) is al jarenlang voorspeld dat “De Grote Aardbeving” elk moment kan komen. En ja, dat kan, zelfs over vijf minuten. maar zeker is niets, en daarom blijven de meeste mensen er nuchter onder. Zelf vond ik het onbeperkt wapengeweld in Los Angeles, niet in de laatste plaats door de L.A.P.D. (politie) veel levensbedreigender dan welke aardbeving dan ook. Maar toch, het had kunnen gebeuren dat ik hier niet zat en dit schreef vanwege het feit dat “The Big One” toesloeg in de jaren dat ik er woonde. Gelukkig niet.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Zoë Zola

  Noord en zuid Amerika? Ehm en Midden Amerika dan? Ik ben zelf woonachtig geweest in Guatemala en daar staan erg veel actieve vulkanen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ramon

  komt t nog uit ook met die 8.2 in Chili

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • TES

  Een 8.2 beving is geen kleine jongen.
  Ik vraag me af of er een verband bestaat tussen de zon en de seismologische activiteit op aarde. Het klimaat is ook nogal van slag af, zo hebben we hier in NL geen winter gehad, in principe is de herfst naadloos overgegaan in het voorjaar.

  Zelf denk ik dat er dus iets met de zon aan de hand is.

  Naast de 11 jarige cyclus van de zon, kent de zon meerdere cyclussen:
  Oort minimum 1040 – 1080
  Medieval maximum 1100 – 1250
  Wolf minimum 1280 – 1350
  Spörer Minimum 1450 – 1550
  Maunder Minimum 1645 – 1715
  Dalton Minimum 1790 – 1820
  Modern Maximum 1950 – 2004
  Transitie Periode 2004 – nu

  Grand Modern Minimum +/-2016 – (onbekend)

  Als ik mijn intuïtie mag volgen zitten we sinds 2003/2004 tot aan nu in een transitie periode.
  Vergeet niet dat Schwabe cyclus 23, de vorige(we zitten nu in cyclus 24) een bijzondere was met een dubbele piek, de tweede piek luidde de transitie periode in, een overgangsperiode naar ‘Het grand modern minimum’. Tijdens zo’n overgangsperiode stijgt tijdelijk de globale temperatuur op aarde en neemt de seismologische activiteit toe. Als eenmaal het Grand modern minimum is aangebroken, zal een poosje later(het klimaat reageert hierop met enige vertraging) het plotseling sterk gaan afkoelen hier, neemt de seismologische activiteit weer af en krijgen we te maken met een mini ijstijd, vergelijkbaar met het Maunder Minimum.
  Hoelang die periode zal duren weet ik niet, maar het Grand modern minimum zou weleens 70~100 jaar kunnen gaan duren.

  Persoonlijk denk ik dat we het in die hoek moeten zoeken. Het lijkt mij zelfs voor de hand liggend dat de wisselwerking Zon en Aarde hier een hoofdrol in vervuld.
  Voor de rest zijn er namelijk geen oorzaken aan te wijzen binnen ons zonnestelsel en de directe omgeving ervan. Zo zijn er GEEN andere objecten behalve de Zon en de Maan(welke ik niet als oorzaak ziet) in de directe omgeving die dergelijke seismologische activiteit kunnen veroorzaken en bovendien is de zon op ongeveer de helft van haar totale levensduur, de zon is nog lang niet aan het afsterven, dat maakt de mensheid al niet eens meer mee.

  Conclusie is dat de zon in een overgangsfase verkeerd naar een langdurig minimum, ik geloof er bovendien ook niet in dat de mens dergelijke grote aardbevingen kan opwekken, daar is de mens gewoon simpelweg te dom voor ;-).

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • ritme

  Het gaat deze herfst gebeuren,
  de scheur zal open gaan.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • josie

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl