Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Valse satellietbeelden

De door de NAVO vrijgegeven satellietbeelden waaruit zou blijken dat in de buurt van de Oekraïense grens 40.000 Russische troepen zijn samengetrokken zijn nep. Het blijkt te gaan om opnames uit 2013 in het Zuiden van Rusland waar toen militaire oefeningen werden gehouden.

De hoogste militaire bevelhebber van de NAVO in Europa, generaal Philip Breedlove, twitterde afgelopen woensdag een link naar satellietbeelden als ‘bewijs’ van de aanwezigheid van een grote concentratie Russische troepen in de buurt van de Oekraïense grens.

sat1sat2

 

 

 

 

 

De beelden waarvan sommige gekleurd en sommige zwart-wit zijn, laten meerdere Russische tanks, helikopters, straaljagers en een “special force brigade” zien, met toegevoegde data en locaties waaruit zou moeten blijken dat het ging om foto’s van 22 maart tot 27 maart 2014. Een Russische generaal zei dat de beelden inderdaad Russische legereenheden laten zien maar dat deze in 2013 waren genomen in het Zuiden van Rusland tijdens een gezamenlijke oefening luchtverdediging met onafhankelijke  staten (GOS), waaronder ook Oekraïne.

Rasmussen_1521565c

Anders Fogh Rasmussen

De NAVO bleef de bij monde van Secretaris Generaal Anders Fogh Rasmussen de geruchtenstroom opvoeren van een mogelijke Russische invasie in Oekraïne door te beweren dat 40.000 Russische troepen worden vergaard langs de Oekraïense grens, niet om te oefenen maar dat ze klaar zijn voor de strijd.

 

 

Bron: RT.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl