Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie

Elite verliest controle

door op Apr.09, 2014, onder Algemeen
Mobiel

Vrije wil van de mens

controleDe elite  ziet op grote schaal karma op zich afkomen. Het feit dat machthebbers hun hoofd moesten buigen in hun oorlogsplannen tegen Syrië, zijn tekenen dat hun heerschappij over de mensheid snel afneemt. In de afgelopen 10 jaar is de mondiale elite een krankzinnig pad ingeslagen om hun macht over de wereld te consolideren. Hun plan is normaliter altijd al als een kwaadaardige schurk in een stripverhaal, maar ging na 9/11 in overdrive om vervolgens over te schakelen naar turbo tijdens de financiële crisis in 2008.

Toch is het gedoemd te mislukken, omdat de mens is bedoeld om zich te laten leiden door hun eigen vrije wil, en niet als gecontroleerd vee. Hoe meer de elite de mensheid probeert te beheersen, hoe meer entropie optreedt. Voor de mensen die niet weten wat entropie is; het is een gebrek aan orde en voorspelbaarheid; een geleidelijke  afglijding naar wanorde.

Hoewel de elite nog steeds geniet van het voordeel van hun enorme rijkdom ten opzichte van de massa, ze zijn nu afgezakt zich te gedragen als tirannen om de controle te behouden. Dit brengt hun donkere kant aan het licht, die zij jaren slim hebben verborgen voor jong en oud. Maar niet voor lang meer!

 1. Officiële leugens zijn niet effectief meer, de leugens die ze gewoon zijn te gebruiken, werken niet meer. Er was een tijd dat officiële leugens werden geloofd, vooral als het ging over oorlog en vrede. Want tenslotte, hoe slecht zou het wel niet zijn om over deze dingen te liegen? Over het algemeen willen mensen denken de waarheid te horen als het gaat over zaken als leven en dood.
 2. Geen vertrouwen in de politiek;  politici hebben een schamele goedkeuringsrating en het vertrouwen in  de overheid is wereldwijd op een historisch dieptepunt aanbeland. Mainstream peilingen laten zien dat nog maar 10% van de bevolking vertrouwen heeft in het Congres, m.a.w. 90% gelooft dat zij niet bevoegd zijn om te regeren.
 3. Er is geen vertrouwen in de media meer. Uit de meest recente peilingen blijkt dat 77% van de bevolking niet langer het over ons uitgestrooide nieuws vertrouwt. Is het een wonder dat de media er niet in geslaagd zijn om de leugens over de vermeende Syrische chemische incidenten te verkopen?  Met al hun monopolie over de ether kunnen ze niet meer beweren dat zwart wit is, omdat de overheid dat zegt.
 4. Afkeuring van bankiers. Hongarije werd onlangs het eerste land dat in navolging van IJsland het IMF afstootte en overweegt voormalige premiers te vervolgen voor het tot schuldslaaf maken van de bevolking.
 5. Vaticaan. Onder de vorige paus Benedictus braken diverse schandalen uit, variërend van het afdekken van pedofiele priesters naar fraude en het frauduleus witwassen van geld. Het was een ongekende stap van Benedictus door zich terug te trekken om plaats te maken voor de ogenschijnlijk meer sympathieke paus Fransiscus. Paus Fransiscus is nederig maar furieus bezig door met maatregelen te pogen de reputatie van de kerk te herstellen. Of dit echt is of een PR-stunt, het is veelzeggend dat de kerk is gedwongen tot zo’n drastische ommekeer om zichzelf te redden van het verlies van alle geloofwaardigheid.
 6. Muiterij onder soldaten. Eindelijk beginnen soldaten zich vrij te maken van politieke uitspraken door zich gestaag uit te spreken tegen het Amerikaanse militaire avonturisme. Zoals Einsteins beroemde uitspraak: “De pioniers van een wereld zonder oorlog zijn de jonge mannen en vrouwen die de militaire dienst weigeren!”
 7. Gemilitariseerde politiestaat. Een van de donkerste tekenen dat de elite hun greep verliezen op de macht is het opbouwen van de gemilitariseerde politiestaat , gespecialiseerd in de bestrijding van binnenlandse onlusten. Lokale politie met tanks en andere gevechtsuitrusting voor het eerst in de geschiedenis actief met legereenheden op Amerikaanse bodem. Het NSA spionnen raster wordt gebruikt door de IRS en de DEA en de eliminatie van een eerlijk proces voor Amerikanen onder de NDAA zijn slechts enkele van de tirannieke  stappen die gezet zijn om de criminele elite te beveiligen tegen de Amerikaanse bevolking. Ze zijn duidelijk bang, en dat zouden ze ook moeten zijn om wat ze gedaan hebben tegen het Amerikaanse volk en de grondwet.
 8. Afscheidingsbewegingen. Overal in de wereld gaan steeds meer stemmen op om zich af te scheiden van grotere politieke eenheden. In Colorado en Californië winnen afscheidingsbewegingen steeds meer terrein onder de bevolking. Hetzelfde gebeurt in Spanje en Schotland, en in een aantal EU staten groeien groeperingen die zich willen losmaken van de unie en de euro vaarwel zeggen.
 9. GMO’s. GMO voedsel wordt overal afgewezen. “Controleer het voedsel en je controleert de mensheid”, is een waarheid in theorie maar veel moeilijker in de praktijk. Monsanto is hier een voorbeeld van. Al hun economische en politieke kracht kan niet voorkomen dat de kennis over de gevaren van hun in pesticiden gedrenkte gemanipuleerde voedsel toeneemt. Over de hele wereld worden uit protest GMO velden verbrand en landen die hun producten afwijzen nemen toe, evenals de landen die verplichte etikettering  van GMO voedsel willen.
 10. Legalisering cannabis. En heel belangrijke aanwijzing dat de elite hun grip aan het verliezen zijn is de zich uitbreidende golf van de legalisering van cannabis. Cannabis is door de eeuwen heen een krachtig medicijn voor fysieke, mentale en spirituele gezondheid. Deze enkele plant vormt een grote bedreiging voor de machtsstructuren en hun industrieën. Enorme middelen zijn besteed aan het illegaal houden van cannabis. De naderende wereldwijde omkering van dit tirannieke beleid van het verbod is de eerste van vele concessies die nog komen gaan.

Bron: In5d.com


 • Chet Lok

  Goed artikel! Opvallend dat je niets vindt over de positie die Hongarije in heeft genomen t.o.v. het IMF als je in het Nederlands googled. Wel in het Engels.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • HB

  Karma of het einde van de antichrist, de aanbidding van het Gouden Kalf, de verheerlijking van de goddeloosheid. De laatste dagen van Het Beest: is het niet al
  duizenden jaren geleden voorzien?

  Tien tekenen slechts? Het zijn er duizenden, Als bewijs ook dat er geen verschil is tussen
  ‘ZIJ’ en ‘WIJ’. En dat de finale afrekening nadert.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • holethos

  goed artikel! hartstikke mooi dat we zulke teksten lezen die ons inspireren om onze vrije wil te uiten op welke manier dan ook! eindelijk een tekst waarvan ik van binnen vrolijk wordt. ik was persoonlijk geruime tijd betrokken bij occupy, toen werden we nog afgeschreven als werkloos volk. nu beginnen mensen in te zien dat het ideaal achter occupy toch wel degelijk mensen (geprobeerd) heeft wakker te schudden. laten we elkaar steunen in deze tijd, want wij (de burgers) willen uiteindelijk toch hetzelfde. beetje werken, beetje reizen, lekker eten en drinken, en mooie dingen maken. laten we de onvrede niet op elkaar botvieren, maar samen op gaan staan tegen de zogenaamde autoriteiten. zoals laatst vb file protest op snelweg. of met een groepje voor de supermarkten met monsanto borden. posters ophangen, vlaggen met inspirerende teksten. een lezing organiseren. laat het vooral vanuit ieder zn eigen komen, begin klein vanuit je zelf, inspireeer je vrienden etc. er zijn nog velen die nog niet weten dat de vrijmetselaars en de illuminati stilletjes op afstand bijna ieders leven wel op een of andere wijze beinvloeden. het is niet iets op afstand, de invloeden ervan ervaar je elke dag (on)bewust. het wordt tijd dat we weer spontaan onszelf worden, en uit eigen iniatief mooie dingen gaan maken. suc6 allen, het is niet zo makkelijk om tegen iets te vechten wat je niet ziet, en ik snap ook wel, we willen allemaal meer geld… de illuminati produceren het geld, en verdelen het onder de mensen die hun dienstbaar zijn, het is moelijk ik weet het. als iemand betere oplossingen heeft hoor ik het graag! nu weer de bio moestuin in en mn wijntje bijschenken.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Ik vind dit alles wel een beetje over-optimistisch en bij elkaar geraapt. Om maar met het eerstgenoemde te beginnen, het is de prestatie van meneer Putin die door de Syrische regering ervan te overtuigen alle vormen van chemische wapens aan de VN maar feitelijk aan de VS af te geven dat er gewoon geen enkele rechtvaardiging meer over bleef om een aanval op Syrië te beginnen. Daarbij komt dat zo’n aanval volstrekt zinloos zou zijn geweest omdat de meerderheid van het Syrische volk nog steeds aan de kant van Assad stond en de opstandelingen het ook op geen enkele manier met elkaar eens zijn zodat een truc zoals in het zeer dunbevolkte Lybië met veel moeite lukte in Syrië volstrekt kansloos zou zijn. Bovendien valt er in Syrië geen olie te halen.

  Als ik aan de volstrekt eenzijdige anti-Russische/anti-Putin propaganda luister die niet alleen in ons land maar in vrijwel heel West Europa en Noord Amerika alle media overheerst dan zie ik geen enkel teken van een vrije wil van niet beïnvloedbare mensen. uitsluitend via de Duitse media hoor ik nog wel eens meningen van meer doordachte mensen maar dat is zo ongeveer alles. We vinden haten nu eenmaal veel leuker dan nadenken.

  Het afscheidingen-verhaal heeft altijd al bestaan. Zoals bijvoorbeeld de Basken die hun eeuwenoude onafhankelijkheidsstreven hebben moeten opgeven en de inwoners van Quebec die in forse meederheid het al tijdens De Gaulle gepropageerde “Vive Quebec Libre” weggestemd hebben. In Catalunya willen veel mensen onafhankelijkheid maar het Spaanse parlement heeft in grote meerderheid van links tot recht “njet” gezegd en ook verwacht ik dat Schotland wel op haar schreden zal terugkeren als het puntje bij paaltje komt. In de VS zijn onafhankelijkheidswensen de hobby van malloten zonder de geringste kans op verwezenlijking.

  De enige “onafhankelijkheids” verhalen die een kasn van slagen hebben zijn die die in feite stiekem door de VS en het grootkapitaal gesponsored worden, de anti-EU lobby voorop omdat alleen een Verenigd Europa in staat is om de ongebreidelde macht van het internationale bedrijfsleven nog in te tomen. Individuele burgers kwamen tot dusver nooit verder dan wat van die “Occupy” demonstraties waarvan je als je een beetje nadenkt al van tevoren weet dat het geen schijn van kans had. gwoon, omdat ergens “tegen” te zijn niet voldoet, dat je met een compleet en uitvoerbaar alternatief zult moeten komen om door de meerderheid van welk volk dan ook serieus genomen te worden. Occupy was kinderlijke Spielerei, weliswaar gebaseerd op gerechtvaardigde verontwaardiging maar zonder dat iemand echt de moeite wilde doen om een serieus alternatief aan de meerderheid van de bevolking aan te bieden.

  En dat is in grote lijnen het grootste probleem van de facebookers en twitteraars: ze vinden het verdomd leuk om alles af te kammen en iedereen neer te sabelen maar hebben noch de intelligentie noch het doorzettingsvermogen om een zinvol alternatief aan te bieden. gevolg: alles bloedt dood en de spionerende overheid krijgt een steeds krachtiger greep op de hele bevolking. Nee, ik deel het optimisme van dit artikel absoluut niet, ik ben zelfs 100% overtuigd van het tegendeel. Helaas, ik wou dat het anders was.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Maarten

  Het is maar hoe je het wilt inzien, je wou dat het anders
  was besluit je, volg de kracht van de positieve gedachte en kijk waar je zelf
  iets kunt veranderen: Be the Change!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Tja, wat dacht je dat ik op een forum als gewoon-nieuws probeer uit te dragen? Ik heb de waarheid niet in pacht, maar op mijn manier probeer ik wel bijdragen te leveren die op enigerlei manier helpen zin van onzin te onderscheiden, of in elk geval duidelijk te maken dat je er met allerlei op zich vaak terechte defamerende kritiek niet bent. Als je dingen veranderen wilt dan moet je niet alleen aangeven wat er allemaal niet deugt maar vooral in welke richting jij denkt dat oplossingen voor de huidige misstanden gezocht kunnen worden. Om maar een voorbeeld te noemen, de meeste mensen hebben er geen benul van dat juist de oppermachtige Wall Street industriëlen er alles aan doen om mensen in Europa anti-EU te maken zodat de VS de enige dominante wereldmacht blijft. In Europa weet men nog wat socialisme is, in de VS denkt de doorsnee burger dat socialisten net zo iets zijn als seriemoordenaars en kinderverkrachters dus van eigen land hebben ze niets te vrezen, wel van een eensgezind en krachtig Europa dus doen ze alles om dat te saboteren. En helaas met veel succes.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jcvanderstoop

  Ik blijf overtuigd van die ene NAtuurwet; Het Recht van de Sterkste….zo wérkt het nu eenmaal, ‘zij’ zijn nu eenmaal zover gekomen door welke kracht, manipulatie of zelfs talent dan ook, zij hébben hun mogelijkheden benut en gebruik gemaakt van hun sterke kanten en de rest van hun zwakkere dommere naïeve soortgenoten gebruikt, benut, uitgebuit… maar dat gebeurt door een leeuw wolf of slang of wurgplant in de oerwouden en steppes óók, de zwakken wórden gegeten, de zieken worden gedood en de eens sterke bomen worden verstikt…
  Dit is mijn mening, een naar mijn capaciteit en inzicht gevormd onderbuik gevoel maar dat gevoel en die gedachten doorgetrokken naar de wereld van de macht en het kapitaal of zelfs naar het oude Rome waar de Keizer zei tegen de Paus; hou jij ze dom dan hou ik ze arm…. en datzelfde principe wordt nog steeds en zelfs uitgebreider en geraffineerder toegepast.
  Dus wie weet is het wel dat evolutionaire gegeven dat de sterksten nu eenmaal móeten (over) winnen, alhoewel ze hun prooien niet opvreten en doden maar manipuleren en uitbuitten, en dat is wellicht nog wel slimmer dan doden omdat dan de bron nooit zal opdrogen.
  En wat is KARMA, de kans om de aangeboden kansen, lessen, opdrachten in dit leven nu werkelijk aan te gaan …. en hoeveel levens hebben wij te leven en hebben ‘zij’…. ( die zo succesvolle rijken, sterken, machtigen,) al zovele levens geleefd dat ‘zij’ nu eindelijk zullen sublimeren in hun taak, hun pad…? is hun of het ideaal wellicht het Adolf Hitler ideaal van een ras van Ubermenschen……??? of net als een mierenkolonie die gebruik maakt van werkers en soldaten ter eer en glorie van hun koningin…?
  En op welke level komen wij elkaar tegen in die KARMISCHE cyclus…?
  En zullen alle onderdrukten niet telkens weer de kans krijgen om het anders en beter te doen …? en komen we daarvoor en daardoor niet álles tegen wat we nodig hebben om óók verlicht te kunnen worden…?
  Zeg het maar, wij leven nú en hebben maar te dealen met wat er op ons af komt, en vechten tegen de bierkaai is een schier onmogelijke taak, máárrrr…. David won ook van Goliath, de slimmerd… dus wie weet welke steen de huidige Goliaths zal vellen, Internet, innernet …. of gewoon het simpele feit dat de kruik zolang te water gaat tot ie barst….?
  En ja, dat kan lang duren, maar we moeten als mens ook leren denken in de eeuwigheid ipv in onze lééf – tijd.
  Denk als die goede rentmeester aan toekomstige generaties en werk aan een kapitaal voor je kinderen en kleinkinderen en wie weet kom je in je KARMISCHE cyclus nog eens in Utopia terecht, eh nee, niet die van de TV.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Dat is allemaal heel mooie hoogdravende taal maar wat doet dat voor de zwaksten in de maatschappij? Nul komma nul niets. Mooie programma’s over het bestrijden van kinderarbeid op tv, maar de oplossing, het ervoor zorgen dat elk gezin wereldwijd genoeg inkomen heeft om hun kinderen normaal groot te brengen, daar willen we niet aan.

  Wat heb je aan al dat gratuite gedoe als de werkelijke bron van alle ellende de hebzucht is van een heel klein groepje en we geïndoctrineerd krijgen dat je daar toch vooral niet jaloers op mag zijn en ze hun “rechtmatig” gestolen rijkdom zeker niet mag afnemen? Gewoon arm blijven, sterven van de honger soms of aan ziekten die voor weinige euro’s te voorkomen zouden zijn geweest? Euro’s die de graaiende miljardairs liever voor allerhend exorbitante egoïstische projectjes uitgeven?

  Kom nou, zet je poten eens op de grond, houd op met zweven en begin na te denken wat je voor de allerarmsten in de wereld zou kunnen betekenen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • miqiel

  de mens is gewoon een kudde dier enkele na en daarom is er altijd wel iemand die daar boven staat en de rest volgt er is geen grotere kudde losgeslagen dieren als de mens!!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • miquel

  waarom moet ik altijd aan de armste denken ik ben zelf arm mag geen vuur maken buiten hier als ik het koud heb ik mag niet eten wat ik schiet moet eerst naar een slager en dan een keurmeester wat is armoede en wat is vrijheid ik ben blij dat ik na 18 jaar op straat te hebben geslapen ,dat ik een warme plek heb .Wie was er voor mijn niemand omdat ik geen kleurling ben of niet zielig of geen zes kinderen op de arm heb en dan klaag ik kan ze niet te eten geven en onder tussen de andere alweer in de baarmoeder hebben.Dan in mijn ogen maak je gebruik van je recht dat je als mens mag voortplanten maar verzorg dan ook je eigen planten !!!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Beste Miquel,
  Ik vind het heel erg dat je 18 jaar lang op straat hebt moeten leven, erger dan ik hier kan uitdrukken. Dat had nooit en te nimmer zo mogen zijn, ik vind dat verschrikkelijk.
  Op straat leven is iets wat ik pas het eerst van mijn leven zag toen ik in Amerika aankwam, pakweg 45 jaar geleden. In Nederland had ik zoiets nog nooit gezien, zelfs in Amsterdam kon je voor een piek per nacht in een Sleep-In slapen en ik heb ook wel eens een paar nachten op een woonboot doorgebracht. Wij kenden dat soort ellende niet in mijn jeugd.

  Als ik in Roemenië ben word ik enorm veel geconfronteerd met dak en thuislozen op straat. Als het om wat oudere mensen gaat en ik met hen spreek, dan krijg ik steevast de heimwee verhalen naar de tijd van Ceausescu te horen. Wij doen alsof dat een vreselijke tijd was maar voor hen betekende die tijd de garantie op werk (maar ook de verplichting om te werken), de garantie op loon, op een dak boven je hoofd, op medische verzorging en op onderwijs.

  Kun je je voorstellen dat ik niet echt kan begrijpen waarom uitgerekend jij die zoveel zinloos hebt geleden, het niet met me eens is als ik vind dat NIEMAND zo zou mogen lijden? Dat het ook niet nodig is dat mensen zo lijden? Dat er genoeg voor een ieder’s noden is maar niet voor een ieder’s hebzucht (eerlijk geleend van Mahatma Ghandi).

  Misschien heeft die rottijd je hard gemaakt, maar ben je dan zo hard dat je per se wilt dat anderen ook die ellende meemaken? Is het echt zo moeilijk om elkaar een goed leven te gunnen en te zeggen “dit wat mij is overkomen mag nooit meer iemand overkomen” in plaats van dat je je solidair verklaart met degenen die een samenleving vooorstaan waarbij mensen als jij dat was op de afvalhoop gegooid worden?

  Ieder mens heeft recht op een menswaardig bestaan, op onderdak, voedsel, werkl, medische verzorging. Verklaar je niet solidair met de mensen die jouw leven tot een hel maakten! Wees solidair met hen die strijden voor een fatsoenlijk bestaan voor iedereen, ook voor mensen met pech in het leven, ook voor mensen die lichamelijke of geestelijke gebreken hebben of die gewoon even de controle over zichzelf kwijt raakten om wat voor reden dan ook. Jij bent net zoveel waard als ik, als ieder ander. En die “planten” zijn zelfstandige wezens die later als volwassenen misschien wel je arts of je verzorger op je oude dag zullen zijn. Denk er eens echt als mens over na.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • CharleyW

  Ik denk dat het een goed idee voor ze is als al die ideen waar zijn, dan kunnen ze het best die mensen die in de kudde leven maar geen kudde zij eruit halen. Niks geen bedreiging meer, iedereen onder controle. Dat is hun grootste probleem mensen die meer om vrijheid geven dan om veiligheid.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • DescastingD

  Almost all the people are still sleeping so i don`t think the elite are coming to a stop ! they are getting more powerfull and offcorse there are good people, but way 2 few …

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • DescastingD

  We zouden all militairen moeten overtuigen van deze machtsmisbruik en dat ze helemaal niet vechten voor ons land

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • wesselink

  In de Syrische Golan Hoogvlakte zijn heel veel olie bronnen waar Israel de olie steelt tijden de burgeroorlog.Dus Syrie bezit veel heel veel olie, anders hadden de Amerikanen en de rest van het westen geen enkel belang in Syrie…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Geloven in het recht van de sterkste? In het verleden bracht dat ons tot vrouwen die door hun mannen verrot of zelfs dood geslagen werden als ze hen niet gehoorzaamden en kinderen die niet zelden hun leven verwoest zagen door misbruik en mishandeling.

  Nee, alsjeblieft, laten we dat soort argumenten NOOIT en te nimmer gebruiken.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2016 gewoon-nieuws.nl