Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

EU wil uw kluisje kraken

bankkluisjesGeheim document: Brussel is van plan om alle kluisjes te openen met geweld deze zomer. Reden: belastingontduiking. Naast contant geld zijn de inspecteurs ook op zoek naar edelmetalen. Europees commissaris Olli Rehn van monetaire zaken  ”Wie niets te verbergen heeft, hoeft u nergens bang voor te zijn.” Volgens financieel woordvoerder van Die Grüne (een soort Groenlinks) : “Dit is Een belangrijke stap in de richting van fiscale billijkheid en sociale rechtvaardigheid.” Dat meldt de Duitse financiële website MMnews.de.

Operatie “Lockbox2014”

De houders van kluisjes in banken kunnen in problemen komen. Volgens een geheim document wil de Europese Unie nog dit jaar inzagen hebben in alle kluisjes. De voorbereidingen zouden al in volle gang zijn  Tegen de zomer moet de actie met de codenaam “lockbox2014″ worden uitgevoerd. De Europese Commissie vermoed dat er miljarden aan zwart geld en andere kostbaarheden illegaal verworven zijn. Naast contant geld hebben de autoriteiten de zinnen gezet op edele metalen zoals goud en zilver.

De kluisjes bij de banken werden tot voor kort onaantastbaar beschouwd. Maar dat gaat veranderen. Volgens een overzicht van de Commissie van Financiën van Brussel, liggen er in de kluisjes illegale bezittingen opgeslagen in de orde van  3-cijferige miljarden.

Bankkluisjes2Volgens EU Commissaris Financiën Olli Rehn zal niet gelijk opengebroken worden. “Aan de houders zal eerst gevraagd worden om de inhoud te verklaren”. Voorts wordt dan gekeken naar het bezit. Alleen wanneer de eigenaar zich niet meldt na een periode van 2 weken, worden de kluizen gekraakt.  Alle banken in de EU moeten hun toestemming voor deze procedure geven. 

“Niemand moet vrezen voor de inhoud van de kluisjes als hij niets te verbergen heeft”, aldus Rehn.

olli-rehn

Olli Rehn

Met dit doel voor ogen is in Brussel een speciale task force met de naam “sleutelkastje-controle” opgericht. Rond 1000 speciaal opgeleide inspecteurs zijn bevoegd om de kluisjes en eigenaren onder de loep te leggen en te onderzoeken of de inhoud legaal is. De eigenaar moet altijd kunnen aantonen hoe hij aan de opgeslagen bezittingen is gekomen. Dit kan echter vaak heel moeilijk zijn, omdat veel eigenaren die kluisjes al tientallen jaren gebruiken waardoor het onmogelijk meer is om de herkomst nog te achterhalen. Als geen bewijs overlegd kan worden, dan wordt de inhoud onmiddellijk in beslag genomen.

De financiële woordvoerder van Die Grüne verwelkomt de actie:  ”Het openbreken van de kluisjes is een belangrijke stap op weg naar naleving van de belastingwetgeving en de noodzaak om illegale witwaspraktijken en belastingontduiking te onthullen, het is alleen sociaal rechtvaardig wanneer kluiseigenaren de inhoud kunnen verantwoorden.”

De gedwongen opening van kluisjes is niet nieuw. In het Verenigd Koninkrijk is dit al met succes beoefend. Scotland Yard meldde een “groot succes in de strijd tegen de georganiseerde misdaad.”

Bron: DeKritischeBelegger.nl


 • Alex

  Een overheid zonder gerechtigheid is gewoon een roversbende.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Het plunderen van het volk door roverheid gaat een tandje versnelling hoger.?
  Waarom kijken ze niet in de kluis van huize oranje.
  De gouden koets is ook van het javaanse goud.moeten ze maar verklaren hoe von Amsberg daar aan is gekomen….verklaar dat maar eens.
  Nederlandse plunderingen gaan verder na zogenaamde gouden eeuw.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Anna Lyse

  Ik stel voor om eens de rol na te gaan van van Rothschild gedurenden de gescheidenis .. Dat schiet harder op. Maar het lijkt er op dat banken buiten schot gehouden worden. Hoe zou dat nu komen?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • kies_een_naam

  Het originele bericht is overigens geplaats op 1 april…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • John_Rambo

  Er is geen een bank meer in Nederland die nog kluizen verhuurt.
  Ik heb ze veel bij sloophandelaren zien staan.
  Maar anders zou ik er een handgranaat in douwen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Henny Clemens

  Ja, oké het is niet precies de blauwdruk die voor Cyprus is gebruikt, maar het lijkt er erg veel op.
  De stasi is in volle opgang.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Het is kiezen of delen: als je vindt dat de kloof die tussen arm en rijk bestaat en elke dag groter wordt gedicht moet worden dan kom je er niet door alleen de bankgeheimen van Zwitserland, Luxemburg en Cyprus op te lossen. In een tijd waarin banken sowieso nauwelijks rente uitkeren ligt het zeer voor de hand dat mensen waardevolle dingen voor hun zwarte geld kopen en die dan stiekem en veilig opgeborgen willen zien.

  Je kunt niet én tegen de oneerlijke verdeling tussen arm en rijk zijn, én tevens heel hard “stasi” roepen als er onderzoek naar illegale (d.w.z. voor de fiscus verborgen gehouden) rijkdommen wordt gedaan. Tegen dingen trappen is leuk maar er moet wel een zekere logica in zitten anders is het zinloos lawaai maken.

  PS: net zoals naar ik inschat de meeste gewone burgers heb ik niet alleen geen kluis maar zou ik ook niet weten wat ik erin moest stoppen. Waardevolle spullen bezit ik niet, ik zou er hooguit familiefoto’s in bewaren die anders bij een brand verloren zouden kunnen gaan. Dus ik vind het kopje “De EU wil inzage in de inhoud van Uw bankkluis” nogal sensatiezoekend. Tenzij Gewoon-nieuws.nl zich de rijkeren onder ons als hun belangrijkste cliëntèle ziet. In dat geval haak ik af.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • peter

  ze hebben het over sociale rechtvaardigheid,maar het sociale is tot nu toe ver te zoeken in de EU….dat schorem van politici in de EU gaat er nu al van uit dat zij straks de aangesloten landen belastingen kunnen gaan opleggen….en waar denk je dat de ingepikte edelmetalen,obligaties,sieraden en geld naar toe gaan? nou beslist niet naar mensen met een kleine beurs…..NEE dat komt in die bodemloze put van de EU

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ongeloofwaardig

  Yeah right. Dit zou onmiddelijk een bankrun veroorzaken. En niet alleen op de kluisjes.

  Bovendien, degenen die echt veel waarde vertegenwoordigen qua goud en dergelijke leggen dat zeker niet in een bankkluis. Dat is meer iets voor papieren aandelen, testamenten en wat juwelen die nog van oma zijn geweest. Veel meer dan een halve burolade is het namelijk niet. Als je echt wat te verhapsnappen hebt, bouw je gewoon je eigen kluis.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Herman von Klinkenhofen

  Lekker belangrijk. Iemand die nu nog niet doorheft dat een bank wel de allerdomste plaats is om waardevolle bezittingen op te slaan is de rijkdom niet waard en dient alles te verliezen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Femke

  Voor de tweede wereld oorlog werd ook ineen keer alle inhoud van de kluisjes geconfiskeerd, je moet wel achtelijk zijn om op deze plek je waardevolle spullen te bewaren. Dit zijn plekken waar ze als eerst gaan zoeken om aan geld te komen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • IIS

  Deden de Nazi’s dit ook niet en is daarmee de EU niet gewoon een fascistisch bolwerk? En het ‘vrije’ Westen maar foeteren op de Russen. De rollen lijken in deze precies te zijn gekeerd, wil een mens zelfbeschikking en baas zijn over eigen vermogen dan moet het geld van de rekening en dus ook uit de bankkluizen. “En zeg nu eerlijk, ieder mens heeft wel iets te verbergen…behalve natuurlijk de EU leden zelf, die laten open en bloot zien uit welke ideologie ze is ontstaan”

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jo Vanhees

  Dit is een 1 april Hoax. Prettig om hier de reacties te zien en hoe snel de meeste FB surfers een bericht slikken zonder dit te verifiëren! Ware het voorstel dat in dit artikel geen 1 aprilgrap, dan is het voor de belastingplichtige goed te bestrijden.

  Het is in strijd met het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens,
  o.a. Artikel 14. En het Internationale Verdrag inzake Burgerrechten en
  Politieke Rechten Artikel 2.2. en 17 De overheid mag jou niet anders
  behandelen dan anderen omdat je vermogen hebt of omdat je een kluisje
  hebt. De EU kan dit niet voorschrijven of hard maken, er moet een eigen nationale wet
  zijn volgens welke een bevoegde autoriteit of rechter die per individueel
  geval toestemming geeft een kluisje te openen. Bijvoorbeeld: als het o.a om een
  opsporingsmethode gaat. Dat betekent dat er vooraf een goede grond tot
  verdenking moet zijn geweest, alvorens een dergelijk opsporingsmiddel kan worden ingezet, moet er ook een gerechtelijk
  bevel zijn uitgevaardigd. Het feit dat iemand na 2 weken niet gereageerd
  heeft op (zoals gesteld in het artikel) een verzoek de inhoud van zijn
  kluis kenbaar te maken, kan niet gelden als een wettige procedure. Je kunt gemakelijk een kluisje in minder dan 14 dagen leeghalen.

  De duizend speciaal opgeleide inspecteurs die klaarstaan in Brussel zijn ook om je een breuk te lachen: opsporingsambtenaren moeten zo wie zo een
  opsporingsbevoegdheid hebben volgens de jurisdictie van het land waar
  zij hun activiteiten ontplooien. anders zijn deze niet rechtsgeldig. Oeps, tja.. een ‘procedurefoutje’ is vrij snel gemaakt in België.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Daan is Boos

  De hele EU is een hoax,een soap die EU burgers ellende en armoe heeft gebracht,daar zittten een stelletje fraudeurs in dat EU parlement wat lekker hun zakken loopt te vullen en met allerlei idioten plannen naar voren komt zoals pas koffiefiltermachine verbieden omdat die teveel stroom gebruiken,onze nederlandse gehaktbal wil verbieden kortom daar in Brussel is een soort gekkenhuis van de waanzin onder aanvoering van die dikke Barosso samen met die gefriekte belg,dan nog die knotsgekke wielkrenner

  Guy Verhofstadt en het gekkenhuis is compleet,hebben de EU burgers vertrouwen in de EU, met komende raadpleging zullen we zien dat 75% tegen deze hele EU bende is?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • N Turfkruier

  De man is gek en heeft een ziekelijke vorm van Nieuwsgierigheid, laat hij gaan werken in plaats van dit soort achterlijke ideeën opperen, laat hij de “Klokkers” aanpakken EU commissie leden die alleen maar in klokken voor vergoedingen en dan snel weer weg gaan dat soort fraude moet ie oppakken

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • P.V. Frauenfelder

  Ik vind het een crimineel idee, blijf lekker van andermans spullen af.
  Ik kom binnenkort even bij deze meneer thuis kijken wat hij allemaal in z’n kasten heeft liggen.
  En als meneer de herkomst niet kan aantonen… neem ik het gewoon in beslag…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • dreamteam1

  Ja hoor ze denken nu de inhoud ook nog weg te sluizen naar het Brusselse Dictaat die geen emotie van de mensheid kennen, God haal aub. deze nep acteurs weg van de aarde Halleluja

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • dreamteam1

  hoeveel pikken ze de mensen niet af als energie, inkomstenbelasting en boetes, corruptie ten top rechters die worden omgekocht en de politiek hun toneel spel blijven spelen oh ja hoeveel was het balkenende norm zou het koningshuis dit geld eens eerlijk verdelen onder de armoede in nederland ipv. geld wegsmijten met spelletjes van oorlog voering, op aarde en buiten de aarde want big brother watching you every minut what you do NSA, Cia , Fbi Intellegence en de rijkdom van de rothchilds, rockefellers, bush, blair and pope franssicus !!! Hitler is rising

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • fred

  Om kort te gaan, Brussel duld geen concurrentie bij het “ STELEN “

  Als er gestolen word, dan door Brussel zelf !

  Lijkt het mij een extreem wijs plan om ELK lid van het
  Europarlement

  Compleet tot op de draad door te lichten of elke letter wel
  100% is zoals opgegeven

  En elke declaratie tot in finesse klopt, tenslotte wie niets
  te verbergen heeft hoeft niets te vrezen

  Toch ?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Boral

  Alsof de elite hun gestolen waar in een bankkluisje hebben liggen. Nee, dat hebben ze gestoken in grot multinationals waarvoor de EU telkens in de bres springt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • FairEnough

  En daar gaat het scheef Fred : Zij hoeven dus helemaal geen bonnetjes te overleggen !

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • John Timmermans

  ‘Als je niets verkeerds doet heb je niets te vrezen’ Fijne slogan hè? Steeds korter aan de ketting moeten we……netjes in de rij…..en waag het niet meer om ook maar een voet er buiten te zetten want dan wordt ie acuut afgehakt!
  Lekker alles betalen met pin……wordt ons ook opgedwongen…..en mogen we straks ook vast tot op de laatste cent verantwoorden…..waarom niet ook als je niets te verbergen hebt, toch?
  Langzaamaan stevenen we onvermijdelijk af op een totalitair systeem waarin we allemaal brave produktieve robotjes moeten zijn zonder enige emotie of empathie……niet zeuren nergens over, maar werken zul je! Tot je er bij neer valt! En verder je bek houden!
  Individualisme is enkel nog een woord uit het woordenboek…..4 whatever that still means…..
  Heb ook nooit gedacht dat ‘verplicht’ en ‘vrijwillig’ synoniemen waren, maar tegenwoordig blijkt dat ook het geval…..en steeds vaker blijkt dat we toch verplicht worden om dingen vrijwillig verplicht te accepteren…..dat heet voor Jan met de korte achternaam!
  Die fijne mensen die dat allemaal zo goed gemeend voor ons bedenken hebben voor zich zelf nl. altijd een ander setje regels…..hoeven nergens openheid van zaken over te geven of zelfs maar een bonnetje ergens van te overleggen…..
  Uiteraard ook weer gezeur van mij, want die staan natuurlijk boven elke twijfel verheven…..dat blijkt te pas en te onpas ja telkens weer!
  Maar dat heeft geen prioriteit…..tuurlijk niet…..zou vast toch helemaal niets opleveren.
  Ik weet het niet hoor……maar ik krijg daar gedachten van over guillotines en zo……zal wel knettergek zijn…..kan niet anders…..

  Halleluja Holland….oeps…..Europa moet ik nu zeggen…..of misschien maar gelijk NWO?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Irma

  Goed gezegd….laatst docu gezien over die graaiers….niet normaal.
  En dan ook even kijken naar de bestuurders in de zorg.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl