Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Voedselonzekerheid voor 49 miljoen Amerikanen

voedselbank3Als het met de economie écht steeds beter gaat, waarom weten bijna 50 miljoen Amerikanen dan niet of ze de volgende dag nog wel voldoende te eten hebben?

In 1854 constateerde Henry David Thoreau dat een groot deel van de Amerikaanse bevolking een leven leidde van stille wanhoop. Hetzelfde kan gezegd worden van deze tijd. In het Amerika van vandaag de dag sleept een snel groeiend aantal gezinnen zich van dag tot dag en van maand tot maand voort in steeds groter wordende armoede.

Snel dalende middenklasse

Negentig procent van de beroepen in de VS betalen een gemiddeld loon van minder dan $ 35.000 per jaar en degenen die daadwerkelijk werken zijn beter af dan de miljoenen Amerikanen die geen baan kunnen vinden. Sinds de laatste recessie is de werkgelegenheid in Amerika redelijk op peil gebleven, maar het gemiddelde inkomen van de huishoudens is gedurende vijf jaar op rij gedaald. Ondertussen blijven de rekeningen omhoog gaan en beginnen de kosten van voedsel en levensonderhoud in een beangstigend tempo te stijgen. Familiebudgetten worden almaar kleiner en steeds meer mensen vallen dagelijks uit de middenklasse weg en hebben minder en minder te besteden. Een nieuw rapport van “Feeding America”, het grootste netwerk van in de VS opererende voedselbanken, zegt dat 49 miljoen mensen in voedselonzekerheid verkeren. Ongeveer 16 miljoen ervan bestaan uit kinderen. Het is een stille epidemie van honger waarover de mensen in de rijkere gebieden niet veel te horen krijgen, maar wel zeker zéér reëel is.

Mainstream media: ‘het gaat steeds beter’

“De mainstream media en politici blijven maar herhalen dat de dingen “steeds beter” worden, wat misschien waar is voor “Wall Street”, maar zéker niet geldt voor tientallen miljoenen Amerikanen”, zegt Craig Gundersen, hoofdonderzoeker van het rapport. “Niets wordt steeds beter en laten we alsjeblieft stoppen met praten over het einde van de Grote Recessie totdat we ervoor gezorgd hebben dat de aantallen mensen die in voedselonzekerheid leven drastisch omlaag zijn gegaan. Vanuit mijn perspectief zijn we nog steeds in de greep van de Grote Depressie en zitten we er nog middenin”, aldus Craig Gundersen.

Bron: TheEconomicCollapse.com


 • Hahaha.die yankee’s geloven ook nog in sprookjes van msm.msm denkt vanuit visies van de eliten,snappen ze dat nog niet?
  De complotters hadden tog uiteindelijk gelijk,dat zijn de enigste denkende critische groep wat overblijft in deze rothschild empire/mystery babylon koningrijk.
  Als de yankees sheeple niet alles wegmoffelen met complottheorie dan hadden ze waarschijnlijk beter kunnen voorbereiden voor de crisis….
  Maar die symtomen komen ook naar corporate Eu hoor,wees nie bang.
  En de complotdenkers zijn het voorbereidsst mocht het zover komt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • CharleyW

  Ik denk dat het meer onmacht is dan in sprookjes geloven. Als je Rutte weer op TV ziet dat de crisis over is en dat we auto’s moeten gaan kopen, weet iedereen ook wel dat dat onzin is. Wat doe je eraan? Proberen zolang mogelijk je baan te houden, dat is alles wat je kan.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • holethos

  baan behouden prima, of gewoon wat meer buiten het systeem leven. tuurlijk wordt daar ook belasting geheven want binnen het systeem blijf je, echter zijn de belastingen wat milder. suc6 met je baan

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl