Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

EU rellen in Brussel

rellen brusselGoeie vraag zojuist, op twitter: ‘Rellen in Brussel maar @NUnl @ad.nl @telegraaf melden niets, vreemd. Iets tegen de EU gevoelig net voor de verkiezingen?’ De vraag (beetje krom, maar soit) stellen is hem beantwoorden. Het ANP bericht er niets over, dus dan doen gevestigde nieuwsmedia er ook geen fuck mee. Want Barosso verhoede dat de burger eens meekreeg dat er ook burgers zijn die ontevreden zijn over de EU, stel je voor! 15.000 arbeiders, de fundamenten van de welvaart van Europa, protesteerden vandaag in Brussel voor betere arbeidsomstandigheden. En het plebs dat zijn mening geeft in de Stad van de Macht, de zetel van de Europese Unie, dat moeten we niet willen natuurlijk. Dat moet subiet neergeslagen worden. Maar er een beetje  fatsoenlijk over vertellen in de media? Nee, dat dan weer niet. Ja, hier een daar een kort bericht, met als afsluiter dat het aan het einde van de betoging ‘wat uit de hand liep’. Nou, dat het wat uit de hand liep is wel te zien in bovenstaand filmpje. 22 mei komt steeds dichterbij…

Bron: mwnw.nl


 • Bij nader inzien

  “Het ANP bericht er niets over, dus dan doen gevestigde nieuwsmedia er ook geen fuck mee”.

  Ik kan geen betere manier bedenken om jezelf als serieuze schijver de diskwalificeren dan het gebruiken van dit soort goot-uitdrukkingen. In een situatie waarin het juist zaak is om mensen te overtuigen van een beter alternatief is dit de beste manier om je eigen ruiten in te gooien. Het “plebs” zoals je dat hier uitdrukt moet zich profileren als zijnde onterecht economisch achtergesteld, niet als intellectueel en qua omgangsvormen derderangs. Deze manier van uitdrukken overtuigt de doorsnee Nederlander eerder in zijn wantrouwen jegens links.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Doorsnee Nederlander

  “Deze manier van uitdrukken overtuigt de doorsnee Nederlander eerder in zijn wantrouwen jegens links.”
  Links? U gelooft nog steeds in de ‘illusie van keuze’? Alsof er verschil zou zijn tussen een linkse en een rechtse politieke partij!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Ja, ik ben er tamelijk zeker van dat een links kabinet onder leiding van premier Jan Marijnissen van Nederland een heel wat beter lad zou hebben gemaakt. Maar veel belangrijker is de vraag welk alternatief U voorstaat. Een dictatuur tegen de wil van de meerderheid in misschien? Mij niet gezien! Je zult het toch echt van het overtuigen van mensen moeten hebben om een menswaardige samenleving te scheppen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Doorsnee Nederlander

  Jan Marijnissen had zichzelf onmogelijk gemaakt door de ‘jacht op terroristen’ te vergelijken met Adolf Hitler’s strijd tegen het verzet. Wanneer je het theater openbaart, word je opzij geschoven, goedschiks of kwaadschiks.
  Een dictatuur tegen de wil van de meerderheid is uw alternatief, maar een overgang naar een (echte) parlementaire democratie met (echte) volksvertegenwoordiging, ipv de constitutionele monarchie waar we nu in leven, zou die menswaardige samenleving al veel dichterbij brengen.
  Nu hebben we een ‘democratie tegen de wil van de meerderheid in’, maar laten door de (ms)media opiniepeilers ons wijs maken dat 66% van het volk het eens is met een politiek besluit.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • nexus

  Je hebt er blijkbaar nog helemaal niets van begrepen. Komt meteen weer met een verdeelsleutel, links en rechts, precies zoals de politiek e mensen graag ziet.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Sorry maar je haalt van alles door elkaar. We hebben een constitutionele monarchie omdat het overgrote deel van het Nederlandse volk dit wil. Het is niet mijn keuze maar ik vertoon geen ditatoriale trekjes en zolang de meerderheid van het volk – ook al worden ze door de media hiertioe sterk bewerkt – deze overtuiging heeft heb ik me daarbij neer te leggen.

  Als je het over een “echte volksvertegenwoordiging” hebt dan zou ik daar eerst een invulling van willen zien voordat ik er een oordeel over uit spreek. Het is niet zelden dat ongeschoolde mensen geen flauw idee hebben wat de uitwerking van bepaalde wensen die ze hebben kunnen zijn. Ik zal even voor het gemak een a-politiek en niet-nederlandse voorbeeld noemen: in de jaren dat ik in de VS woonde was er een staat, ik dacht Ohio maar daar ben ik niet zeker van, waar mensen zo ontzettend opgefokt werden over het thema kindermisbruik dat ze de doodstraf wilden voor een ieder die het in zijn hoofd haalde een kind te verkrachten. En dus werd er een zogenaamde propositie aan het stembiljet toegevoegd om dat per referendum aan het volk voor te stellen. Het werd aangenomen, en dus wet.

  Op zich kan ik daar als vader en grootvader erg veel begrip voor hebben. Maar de uitwerking was vreselijk: het aantal verkrachte kinderen ging nauwelijks omlaag maar het aantal vermoorde kinderen vloog omhoog. Omdat zo’n dader wist wat hem na een verkrachting boven het hoofd hing vermoordde hij zijn slachtoffer zodat deze niet tegen hem zou kunnen getuigen. DNA detectie had je in die tijd nog niet.

  Niet lang daarna stemde de bevolking van Californië voor de halverring van alle belastingen in die staat. Prachtig zou je zeggen maar het gevolg was dat de brandweer en politie niet meer normaal kodnen functioneren, er geen geld meer was voor fatsoenlijk onderwijs, enz. enz.

  Het is absoluut niet zo dat als je de invloed van de burger op de invulling van beleid er steeds maar beter bestuur tot stand komt. Ik zou haast zeggen “integendeel”. Je kunt van de doorsnee burger niet verwachten dat hij overal verstand van heeft. Sterker nog, het aantal burgers dat nu gaat stemmen omdat ze het koppie van meneer Rutte zo leuk vinden zonder een benul te hebben op wat voor pakket fiscale maatregelen ze daarmee stemmen is gigantisch. Nee, simplistische oplossingen zonder vaardige mensen die beslissingen maken en uitvoeren is net zoiets als de kok en de schoonmaker een geweldig cruise schip te laten besturen. het klinkt lekker democratisch totdat het op de klippen gelopen is met alle gevolgen vandien. Dat is de ellende van een democratie, op een of andere manier moet je integere vakkundige mensen hebben die de werkelijke belangen van de doorsnee burger behartigen willen en kunnen. Dat dat in ons land en in feite in de hele Westerse wereld sinds het uiteenvallen van het communisme allang niet meer het geval is staat buiten kijf. Maar je lost het niet op met dit soort simplistische kretologie, eerder maak je het nog erger.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • JAN KL
 • SirJam

  Hoe is dit een anti-EU protest? Dit was een vakbonds-demonstratie tégen bezuinigingen zoals die door de EU zijn opgelegd (3 procent regel e.d.) en vóór een socialer Europa. Dus om hier gelijk tegen de ‘gevestigde’ media en de EU aan te gaan schoppen lijkt mij nogal overdreven. Door niet het hele verhaal te vertellen probeert dit artikel vooral in te spelen op sentimentenen is het aardig wat subjectiever dan het gemiddelde artikel op de ‘gevestigde’ media..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • HB

  Paar kanjers van denkfouten, hier:

  1. “We hebben een constitutionele monarchie omdat het overgrote deel van het Nederlandse volk dit wil.”
  Waaruit blijkt deze keuze expliciet?
  Hoogstens kan worden gesteld dat dit land een monarchie heeft omdat het volk niet heeft aangegeven dat het dat NIET wil.

  2. Gouwe ouwe: het volk zou DUS te dom zijn voor rechtstreekse democratie?
  *Hou ze dom*, is het politieke sleutelwoord, voor het behoud van de macht van een kleine (politieke) minderheid.
  Goede, eerlijke en – vooral – onafhankelijke informatie en voorlichting moeten de basis zijn van ‘meedenken’, ‘meeregeren’ en verantwoording dragen door het volk voor het BELEID.
  Het is de wezenlijke betekenis van democratie, ‘regeren door het volk’.
  Al het andere, onder welke mooie naam ook, is misleiding.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Ik weet niet waar jij woont, maar ik zie om me heen helaas overwegend mensen die het koningschap niet afgeschaft willen zien. Er zijn allerlei enquêtes geweest waarin dit ook steeds weer naar voren kwam. Als jij het omgekeerde denkt, prima, maar kom dan maar eens met jouw onderzoeksgegevens.

  Overigens, ik zei het al, is dit natuurlijk ook het gevolg van de manier waarop de media met dit onderwerp omgaan. Net als het zwartmaken van Putin doen ze enorm persoonsverheerlijkend waar het om het koningshuis gaat en daar is de doorsnee burger enorm gevoelig voor.

  Ten aanzien van de doorsnee burger, je komt ook op deze site soms de meest onzinnige standpunten tegen. En dan heb ik het niet over subjectieve dingen waarover een ieder’s mening van gelijke waarde is, maar over dingen die gewoon niet kloppen, niet waar zijn of niet uitvoerbaar zijn. Dingen waar mensen niet weten of niet nadenken wat de gevolgen zouden zijn als wat ze vinden letterlijk uitgevoerd zou worden.

  Je kunt het mensen niet kwalijk nemen dat ze niet allemaal de achtergrond en kennis hebben die nodig is om het land te (laten) besturen maar het gaat desalniettemin naar de sodemieter als ze hun zin krijgen.

  En ja, ik noemde het al: in een land waar slechts een kleine welgestelde minderheid van VVD beleid profiteert maar het grootste aantal mensen op die partij stemt (en dan heb ik het nog niet eens over de aanhang van ex-VVD’er Wilders) istoch overduidelijk te zien dat grote aantallen mensen te dom zijn om te begrijpen dat de VVD bepaald niet beleid voorstaat dat in hun voordeel is? Een beter bewijs kan ik niet bedenken. Heel veel mensen stemmen niet uit eigen intellect maar omdat ze iemand achterna hollen die ze leuk vinden, die op hetzelfde kankert als zij op kankeren of die een vlotte babbel heeft. Ze maken zich geen moment een beeld van wie met een realistische en voor hen gunstige oplossing komt, anders had de SP in zijn eentje al gauw een zeteltje of 75.

  Als je stemmen tegen je eigen belangen in omdat je er niets van snapt geen bewijs vindt van een gebrek aan inzicht, wat dan wel?

  Overigens, hou ze dom? Dat doen mensen zelf. Als ze de keuze hebben tussen een programma als “Idols” of “Wie is de mol?” of een serieus programma waar je iets van kunt leren dan gaat de overgrote meerderheid toch altijd nog voor het domst mogelijke programma. Kennis en inzicht komt niet aanwaaien, daar moet je wel iets voor willen doen om het te verwerven.

  Dat zijn mijns inziens jouw kardinale denkfouten. In de voormalige oostbloklanden werd veel aan kennis en politieke vorming onder het volk gedaan, maar wij hebben dat steeds afgedaan als het verspreiden van communistische propaganda, Hier is het meer een ouderwetse kwestie van “brood en spelen” om ze dom te houden. Maar er is genoeg informatie voorhanden, ook objectieve informatie, maar hersenloos roddelen en mobben op facebook en twitter is voor de grote massa toch veel leuker?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Doorsnee Nederlander

  “ik zie om me heen helaas overwegend mensen die het koningschap niet afgeschaft willen zien. Er zijn allerlei enquêtes geweest waarin dit ook steeds weer naar voren kwam”

  Misschien heb je het verkeerde volk om je heen (oud NSB-ers?) en ja die ‘enquêtes’ zijn natuurlijk 100% betrouwbaar? Leest u wel de commentaren of bent u hier ook alleen maar “hersenloos aan het roddelen en mobben”? (Mobben lijkt mij trouwens geen goed Nederlands, maar dat terzijde.)

  “Kennis en inzicht komt niet aanwaaien, daar moet je wel iets voor willen doen om het te verwerven.”
  En deze zin vind ik dan toch wel hilarisch, na dat dom gezwets over enquêtes!

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl