Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Kipburgers en McNuggets

mcdonald2De Europese kippen waar McDonald’s kipburgers en McNuggets van maakt, mogen weer gevoederd worden met genetisch veranderd voedsel. Het hamburgerbedrijf heeft een einde gemaakt aan de vrijwillige beperking van gentechvoedsel die het dertien jaar geleden heeft opgelegd aan haar leveranciers.

 

 

Heel Europa

Volgens de afspraak uit 2001 mochten de Europese kippenboeren van McDonalds hun dieren niet voederen met genetisch veranderde soja. Tegenwoordig valt aan die eis nauwelijks meer te voldoen, stelt McDonald’s. Vrijwel alle soja die beschikbaar is voor veevoer, is afkomstig uit Zuid-Amerika en wordt geproduceerd met genetisch veranderde planten.

mcnuggetsHet nieuwe beleid sijpelde afgelopen weekend naar buiten via het Duitse hoofdkantoor van McDonald’s. Het geldt voor heel Europa, bevestigt de Duitse woordvoerder.

Volgens het Voedingscentrum zijn melk, vlees, eieren en andere producten van dieren die gevoerd zijn met genetisch gemodificeerd voedsel, zelf gentech-vrij. Genetisch gemodificeerd voer wordt in de darmen van de dieren afgebroken. Biologisch gehouden dieren krijgen geen genetisch gemodificeerd veevoer.

Lees verder op: DeMorgen.be


 • AbigailOK

  “Volgens het Voedingscentrum zijn melk, vlees, eieren en andere producten
  van dieren die gevoerd zijn met genetisch gemodificeerd voedsel, zelf
  gentech-vrij.”

  Humbug. Wie betaalt deze lui? OK, IQ testen zijn achterhaald, maar deze onzin is echt echt zo vreselijk stompzinnig. Lees de zin nog eens als u het niet snapt. Dieren die met gmo’s zijn gevoerd hebben dat niet in hun vlees, melk en eieren. Yes, they do! And you eat it too! Maar of het Voedingscentrum denkt dat u te dom bent om dat te weten of te snappen of ze zijn zelf niet echt intelligent. Wellicht a.g.v. het eten van te veel genetisch gemanipuleerd voedsel?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Ik heb er geen bal verstand van maar wat je zegt klinkt volstrekt logisch. De Amerikanen gebruikten een halve eeuw geleden al de zin “You are what you eat”. Het zou wel eigenaardig zijn als ze dat nu ineens zouden ontkennen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • AbigailOK

  Maar dit zijn niet de Amerikanen alhoewel Monsanto hier ook een kantoor heeft en geneeskrachtige kruiden als onkruid aanduidt….terwijl hun Roundup Ready zwaar kankerverwekkend is en al in moedermelk en in de lucht is aangetroffen ook in Nederland.
  Dit is het Nederlandse Voedingscentrum. Overigens zag ik een paar jaar geleden een item (Zembla? Vergeten wie het bracht) over een inspecteur van ‘s Rijks overheid die over de genplantjes zijn wakend oog zou moeten houden. Bleek hijzelf directeur van een biotechbedrijf te zijn die volop genplantjes teelden/zaden verkocht. Miljardenbedrijf. En u zou er zich wel in kunnen verdiepen want: weet wat u eet. GMO’s zijn volstrekt ongezond en dat is in ettelijke peer-reviewed wetenschappelijke studies al lang aangetoond. Maar ja, de VS pusht Monsanto via het State Department….MarchAgainstMonsanto is er niet voor niets al wordt uiteraard hier te lande e.e.a. gemitigeerd of anders belachelijk gemaakt of als een stel fringe figuren neergezet, erop speculerend dat men hier niet verder gaat dan nu.nl.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl