Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Kipburgers en McNuggets

mcdonald2De Europese kippen waar McDonald’s kipburgers en McNuggets van maakt, mogen weer gevoederd worden met genetisch veranderd voedsel. Het hamburgerbedrijf heeft een einde gemaakt aan de vrijwillige beperking van gentechvoedsel die het dertien jaar geleden heeft opgelegd aan haar leveranciers.

 

 

Heel Europa

Volgens de afspraak uit 2001 mochten de Europese kippenboeren van McDonalds hun dieren niet voederen met genetisch veranderde soja. Tegenwoordig valt aan die eis nauwelijks meer te voldoen, stelt McDonald’s. Vrijwel alle soja die beschikbaar is voor veevoer, is afkomstig uit Zuid-Amerika en wordt geproduceerd met genetisch veranderde planten.

mcnuggetsHet nieuwe beleid sijpelde afgelopen weekend naar buiten via het Duitse hoofdkantoor van McDonald’s. Het geldt voor heel Europa, bevestigt de Duitse woordvoerder.

Volgens het Voedingscentrum zijn melk, vlees, eieren en andere producten van dieren die gevoerd zijn met genetisch gemodificeerd voedsel, zelf gentech-vrij. Genetisch gemodificeerd voer wordt in de darmen van de dieren afgebroken. Biologisch gehouden dieren krijgen geen genetisch gemodificeerd veevoer.

Lees verder op: DeMorgen.be


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl