Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Victorie na 2 jaar strijd

borstvoedingVeel nieuwsberichten die betrekking hebben op de theatrale veiligheidscapriolen van de Amerikaanse TSA (Transport Security Agency) zijn  vaak sombere verhalen en ontmoedigend wat betreft de ontbinding van de mensenrechten en de sluipende tirannie in de Verenigde Staten. Wanneer zich dan plotsklaps een overwinning voordoet is het dus belangrijk om deze te benadrukken,

Daarom is het dus goed nieuws dat een moeder die letterlijk werd opgesloten in een glazen kooi van TSA agenten omdat ze weigerde de moedermelk voor haar baby te laten doorlichten, na een jarenlange juridische strijd met de overheid uiteindelijk in het gelijk is gesteld.

Luchthaven Phoenix

Stacey Armato werd vier jaar geleden op de luchthaven van Phoenix door beambten van de TSA lastig gevallen en onderworpen aan een intensieve en betastende fouillering om vervolgens meer dan een uur lang opgesloten te worden in een glazen kooi, omdat ze weigerde haar moedermelk bloot te stellen aan röntgenstraling. Het incident werd vastgelegd op beveiligingscamera’s, waarvan de beelden pas werden vrijgegeven na maanden van campagne voeren. Deze video’s bleken zwaar bewerkt te zijn door het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Nadat Stacey werd verteld dat haar moedermelk door een röntgenscanner moest worden gehaald, probeerde zij een document van de eigen TSA richtlijnen onder de aandacht van de beambten te brengen, waarin staat vermeld dat moedermelk niet valt onder vloeistoffen die door röntgenapparatuur gecheckt moet worden. Deze richtlijnen waren van kracht sinds 20 juli 2007. Het onder de aandacht brengen van deze richtlijn werd door de TSA medewerkers gezien als een  daad van ernstige ongehoorzaamheid die ertoe leidde dat Stacey Armato in een glazen kooi werd geduwd, onderwijl roepend dat ze beter maar stil kon zijn als ze wist wat goed voor haar was.

stacey-armato

Stacey Armato

Stacey vertelt: “15 meter verderop stond een manager en een begeleider die mij een week eerder op soortgelijke wijze hebben behandeld”. Stacey Armato, zelf een advocate beschreef de gebeurtenissen, verwijzend naar een eerdere vertraging van 30 minuten bij de poort van de beveiliging voor exact dezelfde reden.

Nadat zij in volle openbaarheid van andere reizigers al meer dan 20 minuten in de glazen kooi werd vastgehouden begon zij huilend te protesteren tegen de TSA agenten. Zij werd benaderd door een politieagent die haar vertelde dat de TSA agenten haar hadden uitgekozen omdat zij werd herkend vanwege een klacht die zij had ingediend over de behandeling van haar de vorige week.

In december 2011 spande mevrouw Armato een rechtszaak aan tegen het ministerie van Binnenlandse Zaken voor het onterecht gevangen houden, valse voorwendsels, het opzettelijk toebrengen van emotionele nood en een federale onrechtmatige daad.

Nu in 2014 heeft ze een voorlopige schikking met de TSA bereikt, die zij een overwinning noemt voor alle borstvoedende moeders. Ook ontvangt zij $ 75.000, die ze zegt te gebruiken om haar juridische kosten te dekken.

Bron: InfoWars.com

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl