Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Propagandistische leugens

obama7Het zich in overmoed en arrogantie wentelende regime van president Obama laat de Oekraïense crisis escaleren in een heuse crisis met Rusland. Opzettelijk of dom? De propagandistische leugens van Washington sturen de crisis regelrecht in de richting van oorlog. Moe van het aanhoren van zinloze bedreigingen door Washington, accepteert Moskou geen telefoontjes meer van Obama en Amerikaanse topambtenaren.

De crisis in Oekraïne is ontstaan met de omverwerping van de Oekraïense democratisch gekozen regering door Washington en Brussel en de vervanging ervan door aangewezen stromannen. Deze westers georiënteerde lakeien zijn in woord en daad overgegaan tot handelingen die indruisen tegen de wensen van de voornamelijk Russisch sprekende bevolking van deze voormalige Sovjetrepubliek, waarvan de overgrote meerderheid aansluiting wil bij Rusland. De Krim is inmiddels weer Russisch grondgebied en andere delen van het Zuiden en Oosten van Oekraïne zullen waarschijnlijk volgen.

Inschattingsfouten

putin vs obama2In plaats van te erkennen foute inschattingen te hebben gemaakt heeft het regime van Obama met het westen collaborerende assistenten geïnstalleerd in Kiev met het doel om geweld te gebruiken tegen de mensen in de Russisch sprekende gebieden die een terugkeer naar Rusland voorstaan. Ondanks dat president Poetin duidelijk heeft verklaard dat het Russische leger Oekraïne niet zal bezetten, tenzij door de in Kiev geïnstalleerde marionetten regering geweld wordt gebruikt tegen de demonstranten.

Opvoeren militaire uitgaven

Omdat Washington en de NAVO niet in de positie verkeren om grote groepen militairen te verhuizen naar Oekraïne om een confrontatie met het Russische leger aan te gaan, kun je je afvragen waarom de Obama regering  dan toch bezig is met het uitlokken van een optreden van het Russische leger? Een mogelijk antwoord hierop is dat Washingtons oorspronkelijke plan om Rusland te verdrijven uit de marinebasis van de Zwarte Zee volkomen fout is gegaan. Het Amerikaanse plan om Oekraïne op te offeren teneinde een Russische invasie in Oekraïne uit te lokken, is dankzij de zelfbeheersing van president Poetin een volkomen fiasco geworden. Washington had Rusland dan kunnen demoniseren en de NAVO had zijn militaire uitgaven ongebreideld kunnen doen opvoeren, waarmee een nieuwe koude oorlog een feit zou zijn geworden, die biljoenen dollars meer winst voor de westerse militaire industrie zouden hebben opgeleverd.

Slaafs volgende Europese regeringsleiders

euFlagDe Amerikaanse arrogantie is ongekend en wel degelijk in staat om de wereld te vernietigen. Waar is het gevoel van lijfsbehoud gebleven van de slaafs volgende Europese regeringsleiders? Waarom verzuimt de Europese Unie arrestatiebevelen uit te vaardigen voor ieder lid van de oorlogszuchtige regering Obama? Zonder de steun van Europa zou Washington niet in staat zijn om de wereld richting een allesvernietigende oorlog te sturen.

 

Bron: InfoWars.com


 • Leendert Callender

  Ik ben het van harte eens met deze analyse. Op mijn Facebook pagina en op Twitter heb ik niet anders beweerd. Bij iedere overwinning van Poetin en/of de demonstraten tegen de bandieten kliek in Kiev krijg ik gevoelens van blijdschap. The sooner the USA is a third world country the better. Russia is the new super power.Maybe not militarily just yet but diplomatically yes. Dat hebben ze bewezen in Syrië en zijn bezig het te bewijzen in de Ukraine. De BRICS maken de nieuwe wereldorde en steunen Rusland in deze Ukraine kwestie. In dit verband is het goed kennis te nemen van de analyse van een Canadese ceo van een van de grootste zilver multynationals en tevens miljairdair die het einde van de dollar voorspelt. En deze val is niet ver weg meer. Check deze link. http://youtu.be/nX7J8-VTG08 Een oorlog om Ukraine uitlokken met Rusland zal verstrekkende gevolgen voor VS&EU hebben want ze kunnen die niet winnen en hun dollar wordt dan ook ten grave gedragen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Leendert Lettink

  Dit lijkt mij wel een aardig accurate omschrijving inderdaad.

  De conclusie die ik moet trekken aangaande totale wereldpolitiek is dat ik Amerika veel lange-afstand oorlogen zie voeren als agressor, en dat Rusland zichzelf en haar belangen verdedigd. Ik zet mijn geld op rusland.

  Dat de media een “programmeer”functie heeft wordt ook duidelijker zichtbaar. Zoals Joseph Goebels, nazi minister van propaganda ooit zei:”Think of the press as a keyboard, on which the government can play”

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • HB

  Misschien wordt ook hier teveel in twee verschillende kampen gedacht, geheel conform de waarschijnlijk vooropgezette bedoeling.
  De grootste democratie ter wereld met de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede (Obama) aan het hoofd, tegen een oude vijand, geleid door een despotische spion van de beruchte KGB (Poetin).

  Buiten in wezen ondergeschikte geopolitieke tegenstellingen rond een vergeten, armoedige voormalige deelrepubliek van de vroegere Sovjet-Unie zijn er nauwelijks fundamentele tegenstellingen tussen de beide machten om een nieuwe Koude Oorlog te ‘rechtvaardigen’.
  Ideologische verschillen, zoals vroeger het communisme versus het kapitalisme, ontbreken nu volledig.
  Waarom dan dit opgeblazen gehannes met breed uitgemeten oorlogspropaganda van BEIDE zijden? Alleen om de oorlogsindustrie te spekken?
  Het laatste is zeer onwaarschijnlijk; daarvoor zit de wereld, vooral de Westerse wereld, nu veel te diep in het economische en monetaire moeras.

  Na jaren van achtereenvolgende crises en een volkomen onhoudbare schuldencumulatie zit de politiek in de zak van de financiële elite, door wie het beleid wordt bepaald dat door de politiek dient te worden uitgevoerd.

  Onder het mom van ‘humanitaire interventie’ werden en worden activiteiten ontplooid, als Irak, Afghanistan, Afrika, ‘War on Terror’, Arabische Lente, Syrië enz., met slechts één hoofddoel: het verkrijgen van de absoltue controle over bodemschatten en energievoorraden.

  Macht en continuïteit op de lange termijn kunnen niet volledig zijn zonder dat ‘the
  haves’ beschikken over het monopolie.
  Teveel rijke gebieden, zoals Rusland, Iran en China, onttrekken zich daaraan nog goeddeels en zullen er hoe dan ook aan moeten geloven.
  Goedschiks of kwaadschiks.

  Terwijl intussen toch eigenlijk algemeen

  bekend zou moeten zijn dat de politiek –

  zowel Oost als West – vast in de zak zit bij

  de financiële elite.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • HB

  Correctie: de laatste, onvolledige zin van mijn post is onbedoeld meegenomen en behoort niet tot mijn reactie. Excuses hiervoor.

  HB

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jan

  Goed artikel, zo is het de reageerders begrijpen het. Het wordt tijd dat politici eens verstand krijgen en zich zelf een mening vormen, dan komen ze ook tot deze conclusies. Maar ik geloof, dat ze geen verstand hebben en hun inkomen is lekker hoog, door niet te denken en te handelen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Earth&Beyond

  Ach ja, en dan heb je als Obama (alias Barry Soetoro) ook nog mot met je man Michelle…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Tsja het is allemaal zo logisch als je maar krom genoeg denken wilt. Wij staan een meute op het Majdan plein op te hitsen een legitiem gekozen regering omver te werpen terwijl we heel goed weten of kunnen weten dat ze maar een klein deel van het Oekraïense volk vertegenwoordigen, dan wordt de gekozen regering verjaagd en we doen alsof dat de coupe plegers tot een wettige regering maakt. Dan protesteren de mensen die de verdreven regering aanhingen maar die vertegenwoordigen natuurlijk niet zichzelf maar ene meneer Poetin in het buurland.

  Vervolgens hebben we een conferentie in Genève waarbij we per sé niet willen dat de mensen die in Oost Oekraïne in opstand kwamen aanwezig zijn maar dan gaan we er blindelings vanuit dat diezelfde mensen die op geen enkele manier mochten meepraten zich dan plotseling wel aan onze daar buiten hen om maar wel over hen gemaakte beslissingen houden.

  Tenslotte sturen we OVSE vertegenwoordigers uit juist de landen die dag in dag uit bezig zijn om de mensen in oost Oekraïne te criminaliseren zoals Duitsland en Zweden naar de Oost Oekraïne toe om te controleren dat ze zich aan afspraken houden waar ze niets over te vertellen hadden en zijn dan hoogst verontwaardigd dat die mensen dan niet welkom worden geheten maar als spionnen worden beschouwd die net als de meeste westerse journalisten alleen maar slechts over de mensen die in opstand kwamen zeggen en liefst doen alsof ze geen van allen een eigen wil hebben maar alleen maar via een afstandsbediening door president Poetin worden bestuurd.

  Ik voel me meer dan een beetje verontrust door zulk een ongelofelijk dom leiderschap. Geloven in je eigen verzinsels en leugens en dan verontwaardigd zijn dat de wereld niet zo blijkt te zijn als jij pretendeert. En dan uiteraard niet jezelf de schuld geven na zoveel geklungel maar altijd de ander.

  Zou Obama, Verhofstadt of sukkeltje Van Baalen nu echt niet eens ‘s nachts in bed denken van “gôh, als we die mensen op dat Majdan plein gewoon hadden aangeraden om de volgende verkiezingen af te wachten dan was de Krim nog Oekraïns geweest, dan was het Oosten van de Oekraïne niet in opstand gekomen, dan waren er geen mensen dood gegaan, dan was de oekraïnse economie niet helemaal in elkaar gedonderd en dan was er nu misschien gewoon op democratische weg dus via de stembus iemand geweest die misschien wel meneer Janunkowitz had afgelost?

  Of kicken die mensen gewoon op het creéren van spanning in de wereld, ongeacht de kosten die anderen daarvoor moeten betalen? Begrijpen zal ik het nooit, zoveel gewetenloze domheid! Yes we can! (destroy the world…???)

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Conan van Brussel

  Tja …W.O. II werd al gepland door de topbankiers en groot-indsutriëlen (zie het boek “De big-business en Nazi-Duitsland”). W.O. III komt er vroeg of laat aan. Megawinsten voor de bankiers. Nadien komt er een NWO, die van de machthebbers waarbij iedereen een nanochip krijgt in de rechterhand/voorhoofd …(openbaring Hfst. 13 ev.). Weigering = opstandigheid en zal door wet verboden worden. Weigering = concentratiekamp en wie weet, doodstraf ?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jules van Rooyen

  Ja, zo gaat het nu ; we zitten al gevangen in de NWO ; de enige opposant is Rusland dus die moest nog worden aangepakt ; ook de rol van de RK Kerk is uitgespeeld als tegenwicht tegen het talmud-systeem, door toedoen van de ramp-concilie pausen ; maar er is een troost ; niets lukt nog ; Syrie is een blamage geworden, de KRIM was een waterloo voor de VS en nu oost-Ukraine komt ook niet van de grond ; laten we hopen dat Putin niet in de door de VS en de EU lakeien, uitgezette val trapt !! in Berlijn en Parijs zal het idee doorwerken dat het zo niet langer kan en dat er een FR/DUI Rusland politiek moet komen, los van Washington. De VS hegemonie loopt ten einde.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Peter Schuurs

  Zowat 12 jaar geleden heeft België via het Het Internationaal Gerechtshof dat gevestigd is in Den Haag, Bush beschuldigd van genocide. Een paar uur later stelde Bush een embargo in en gaf opdracht om alle vrachtschepen naar Antwerpen door te laten varen naar Nederland. België panikeerde en trok de aanklacht in. Dat gebeurt er als je dat land van iets beschuldigd.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • AbigailOK
 • AbigailOK

  Lees pnac.org. Het plan de campagne van de neo-cons (cheney, feith, etc.). Eerst Irak, dan Libie, Syrie, Iran. Obama en Putin hebben een verdere escalatie in Syrie tegengehouden en dus moet er nu regime change in Moskou komen. Obama is een marionet. Deze lui zijn uit op chaos en WOIII. Dezelfde mentaliteit waarbij na het (de wereld stond aan de rand van een kernoorlog en iedere kerk,moskee en synagoge,etc. was zo een beetje gevuld met mensen al schijnt iedereen dat nu vergeten te zijn) oplossen door Kennedy en Chroestsov inzake de Cuba Crisis, de toenmalige Joint Chiefs of Staff gezellig alsnog Cuba wilden bombarderen. Ervan uit gaand dat de toenmalige USSR toch niet zou reageren. Deze lui zijn zo stom en destructief als je niet wenst en denkt.

  De werkelijke schaduwregeringen zijn aan het werk. Brennan, hoofd CIA was afgelopen weekend in Kiev onder een valse naam. Wat deed hij daar?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Guest

  De mensen op het plein stonden daar opgehitst en wel. En Amerikaanse diplomaten waarvan een telefoongesprek is te beluisteren op YouTube (doelbewust uitgelekt om Moskou en Teheran te intimideren? Ik weet het niet maar het is wel erg toevallig dat je Victoria Nuland en de amerikaanse ambassaseur hoort keuvelen over wie er op de stoel in Kiev moet komen) die bepalen wie er in de plaats van de afgezette democratisch gekozen Yanukovitsch komt. En wie kwam er in Kiev op de stoel? Dat lees je/hoor je/zie je niet in de MSM ook niet in Nederland. Censuur? Ja. Manipalutie? Ja. Mensen geloven het wat ze op het journaal en zo zien? Ja. Helaas. Lees dit eens.

  http://www.globalpost.com/dispatch/news/regions/europe/120329/ukraine-svoboda-nationalist-party-nazi-echoes-hitler-pt-2

  http://scgnews.com/desperation-kiev-enacts-forced-military-draft-for-all-males-18-to-25

  http://scgnews.com/russia-and-china-announce-joint-naval-drills-as-nato-declares-russia-an-enemy

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • AbigailOK

  De mensen op het plein stonden daar opgehitst en wel. En Amerikaanse diplomaten waarvan een telefoongesprek is te beluisteren op YouTube (doelbewust uitgelekt om Moskou en Teheran te intimideren? Ik weet het niet maar het is wel erg toevallig dat je Victoria Nuland en de amerikaanse ambassaseur hoort keuvelen over wie er op de stoel in Kiev moet komen) die bepalen wie er in de plaats van de afgezette democratisch gekozen Yanukovitsch komt. En wie kwam er in Kiev op de stoel? Dat lees je/hoor je/zie je niet in de MSM ook niet in Nederland. Censuur? Ja. Manipalutie? Ja. Mensen geloven het wat ze op het journaal en zo zien? Ja. Helaas. Lees dit eens.

  http://www.globalpost.com/dispatch/news/regions/europe/120329/ukraine-svoboda-nationalist-party-nazi-echoes-hitler-pt-2

  http://scgnews.com/desperation-kiev-enacts-forced-military-draft-for-all-males-18-to-25

  http://scgnews.com/russia-and-china-announce-joint-naval-drills-as-nato-declares-russia-an-enemy

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • AbigailOK

  Nadat ik een foutief (grammaticaal) stukje had bewerkt en de foutieve had verwijderd (e.e.a. was een reactie op het zinnige commentaar van “bij nader inzien”0 zie ik nu dat het door mij verwijderde commentaar onder de door mij verbeterde versie staat (?).
  Op de bijdrage van de heer Lettink had ik een kleine reactie gegeven waarvan ik alleen de link me nog herinner die ik erin heb gezet, de rest was een instemming met hetgeen hij schreef. En nu zie ik dat dat is verwijderd. Hoezo censuur? Of is Disqus opeens zo van slag in de Nederlandse versie? In de Amerikaanse independent media (Common Dreams b.v.) kom ik dit soort flauwekul door Disqus nooit tegen. En ik weet zeker dat ik mijn reactie heb zien staan onder die van de heer Lettink.

  Andere links. (Beste Gewoon-Nieuws-lui of AIVD of anderen: gewoon laten staan. Neem een kop koffie anders.)

  http://grahamwphillips.com/2012/12/20/oleh-tyahnybok-and-the-rise-of-svoboda/

  https://socioecohistory.wordpress.com/2014/04/28/neo-nazi-march-video-lvov-remembers-ukrainian-waffen-ss-division-neo-nazi-svoboda-party-supported-by-usa/

  http://www.ibtimes.com/euromaidan-dark-shadows-far-right-ukraine-protests-1556654

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • AbigailOK

  E.e.a. door Guest hierboven is de door mij verwijderde versie die niet
  liep grammaticaal. Het was in eerste instantie ook weg. Plotseling word
  ik als Guest opgediend. In het Koeterwaals. Overslaan!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Abigail, je hebt zonder meer gelijk waar het gaat om het feit dat die meute al opgehitst was voordat de politici kwamen. Probleem is natuurlijk wel dat ik en naar ik aanneem ook jij geen inzicht hebben in de vraag in hoeverre de Majdan acties spontaan vanuit alleen de verschillende gewone en niet zo gewone (ultrarechtse en fascistische) ontstonden en in hoeverre door Noord Amerikanen en west Europeanen via Facebook, Twitter enzovoorts.
  Een antwoord daarop is nauwelijks te geven maar de gebeurtenissen in Cairo (Tahir plein) en Syrië doen vermoeden dat er het een en ander aan beínvloeding aanwezig is. Maar dat is op zich onvermijdbaar, de mensen die stemming tegen de EU maken worden ook vaak zonder dat ze het zelf weten door Amerikanen aangemoedigd, gestuurd en zelfs gefinancierd (denk aan de sloten geld die vanuit de VS naar Wilders gaan). Maar beínvloeding vindt overal plaats, aan de andere kant van het scala zullen aanhangers van greenpeace en occupy elkaar ook best aangemoedigd hebben.

  Heet wordt pas echt een probleem als onze politici naar een land gaan om daar mensen aan te moedigen een legitiem gekozen regering omver te werpen omdat wij liever een regering met een andere politieke visie aan het bewind zien. Dat is zo ongelofelijk immoreel dat ik er geen woorden voor heb. En dat is wat feitelijk het hele land Oekraïne met een rotgang naar de afgrond heeft gesleept. En omdat we geen moment overwegen om dat land binnen de Eu te gaan halen omdat dat veel te veel zou kosten is het ook nog eens immoreel omdat de gewone burger die gewoon thuis zit en alleen elke vier jaar gaat stemmen in een ongelofelijk armoede-gat aan het vallen is. Volgens onze politici willen/kunnen wij niet helpen en mogen de Russen niet helpen. Maar propaganda is sterker dan realiteit dus zullen er veel Oekraïners zijn die pas nadat ze over een jaartje of zo de balans opmaken begrijpen hoe ongelofelijk ze door ons gedupeerd zijn.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Uit nieuwsgierigheid, ik spreek zelf geen Russisch: als je spreekt over oorlogspropaganda van BEIDE zijden, is dat uit eigen waarneming of zeg je dat omdat onze media dat voortdurend beweren? Zelf kan ik alleen het Engelstalige Russia Today volgen en daarvan heb ik om heel eerlijk te zijn niet zoveel gemerkt van oorlogspropaganda. De dingen die daar bericht worden zijn volgens mij niet zo anders als wat je op andere redelijk onpartijdige media hoort. Het enige wat uiteraard ontbreekt zijn de anti-Putin insinuaties maar zelf vind ik insinuaties geen nieuws. Westerse politici hebben wel degenen die uiteindelijk de macht hebben overgenomen op het Majdan plein aan staan moedigen maar ik heb geen enkele Russische politicus mensen in Charkov en andere steden van Oost-Oekraïne zoiets zien doen. En voor zover ik kan zien heb ik ze zelfs niet via de Russische media hen aan zien moedigen zoals Van Baalen en consorten dat in Kiev deden.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • AbigailOK

  En wanneer snapt het westerse publiek inclusief wij Nederlanders dat we bedot worden/zijn door de media? We zijn immers zelf ook een vazalstaatje van de VS en ik denk dat we er ook aan verdienen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • amerika bewonderaarster

  weet niet welke bron dit nieuws heeft verspreid maar het is tegenwoordig erg populair om tegen amerika aan te schoppen en dit artikel bevesticht dit weer en baal hier zo ontzettend van !!!!!! Hoera leve rusland en alles wat in de oekraine gebeurt is de schuld van amerika en wat poetin van plan is en openlijk doet (het inpikken van de landen in rusland ) is ook amerikaas schuld !!!!!! baal hier zo ontzettend van waarom vraag ik me dan ook af !!!!!!!!!!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • crone

  Het gedrag van Amerika en de EU is in deze kwestie afkeurenswaardig. Beide hebben de instabiele verhoudingen in Oekraïne willens en wetens versterkt met alle gevolgen van dien. Door de eeuwen heen is vrede in Europa een fragiele aangelegenheid en daar zouden de machthebbers voorzichtig mee om moeten gaan. De afgelopen 10 jaar heeft Amerika ( via de nato) en de EU (via geld) vaste voet gekregen in midden Europa en staan ze nu aan de grens van Rusland en nog is het niet genoeg. Om redenen die ik ook niet ken, wil Amerika en de EU een oorlog forceren en dat is het laatste wat we zouden moeten toejuichen. Als een vriend van jou zich misdraagt mag je daar toch iets van zeggen, niet? Het betekent dan niet dat je zonder meer vóór zijn tegenstander bent..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • loedertje

  WAT vraag je je dan af meisje ?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jean

  Bla

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jean

  De val van de dollar wordt al 100 jaar voorspeld, de komende 100 jaar zal dat ook wel voorspeld worden, uiteindelijk is er iemand die gelijk heeft. Het gebeurt dus gewoon niet. Check je facten, China is de nieuwe wereldmacht, daarna India.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Op zijn nederlands zou je dan zeggen “Ga de feiten na”. Misschien is dat wel het allereerste, dat je weer controle over je eigen taal weet te verwerven.

  Verder kun je pas feiten nagaan op het moment dat ze gebeurd zijn. Prognoses over een toekomst zijn geen feiten maar speculaties, die vallen dus niet te “checken”.

  Feit is dat China het land is met de allermeeste inwoners, met de snelst groeiende economie en geldt als belangrijkste afzetmarkt. Alles groter den de VS. Feit is ook dat Rusland het land is met de grootste hoeveelheid natuurlijke hulpbronnen, gas en olie voorop.

  Maar die twee feiten hebben tot dusver niet geleid tot een verdringing van de dollar als belangrijkste internationale munteenheid. Overigens zou dat ruim tien jaar het geval zijn geweest als de medewerkers van goldman Sachs niet zo slim waren geweest om met name Griekenland zover te krijgen dat ze door zich tot aan hun nek in de schulden te steken de Euro aan het wankelen wisten te brengen. Voor dat moment leek het erop alsof de dollar door de Euro als belangrijkste munt zou worden vervangen. Of de slimme en o zo malafide Amerikaanse bankiers datzelfde in de toekomst ook zullen kunnen doen ten aanzien van een groeiende Russische of Chinese munt is koffiedik kijken. Vandaar dat de opmerking “check je facten” niet alleen taalkundig totaal onzinnig is maar ook qua bedoeling kant noch wal raakt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jean

  Met de term ‘check je facten’ steek ik de draak met de persoon waarop ik reageerde. Persoonlijk ben ik tegen het ‘vernederlandsen’ van buitenlandse woorden of het in mijn ogen onjuist gebruiken van allerlei, voornamelijk, Engelse (Amerikaanse) termen. De verloedering van de Nederlandse taal is volgens mij ook een verloedering in of van de maatschappij.
  Enfin, met jouw betoog over China als grootste producent en tevens grootste afzetmarkt in de wereld bevestig je feitelijk mijn punt dat China de ‘leider van de wereld’ is, althans op enkele vlakken.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Mijn excuses Jean, dat had ik inderdaad niet begrepen. Maar goed, we hadden het over de vervanging van de dollar als wereldvaluta en daar kan (of beter gezegd wil) China (nog) niet tegenop boksen. Overigens uit eigenbelang, zolang de Chinese munteenheid kunstmatig laag gehouden wordt bevordert dat de verkoop van de door hen geproduceerde spullen. Naast de kracht van China is er namelijk ook één zeer grote zwakte: men is volledig afhankelijk van de buitenlandse afzetmarkt zonder welke hun hele explosief groeiende economie ook weer zou kunnen imploderen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Marion

  Welke arrogante en overmoedige journalist heeft dit idiote stuk geschreven! Dom, dom. Poetin maakt misbruik van zijn veto-recht daar begint alles mee, hij had sowieso niets te zoeken in een souvereine staat.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ozcan Erdonmez

  Amerika zit absoluut achter de meeste oorlogen en conflicten in de wereld. Ieder persoon die Amerika “bewondert’ steunt oorlog, het Zionisme en Westerse imperialisme.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • xxxxx

  Ozcan jij bent echt blind met je opmerking over Zionisme. De demonische islam is op alle geweld uit en op ieders hoofd.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl