Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

BOOS

Duurt niet lang meer voor de bom barst!

Banken, bonussen, bezuinigingen en een toenemende ongelijkheid in de samenleving zorgen voor een groeiend gevoel van onbehagen onder burgers. ‘Cynisch, somber en woedend’ om met de woorden van financieel geograaf Ewald Engelen te spreken. Hij pleit voor drastische hervorming van de financiële sector. Maar er verandert weinig. Banken lobbyen uiterst succesvol tegen nieuwe regelgeving, politici zijn vooral bezig met dagkoersen en het verschil tussen rijk en arm neemt verder toe. Burgers voelen zich machteloos tussen dit lobbygeweld en dat leidt tot afnemende interesse in politiek, lage opkomst bij verkiezingen en een lethargische houding van niets-doen.


 • Bij nader inzien

  Toch richt je je tegen de verkeerde groep mensen. Het zijn niet de politici maar de media, met name radio, televisie en kranten die ons stelselmatig indoctrineren. Indoctrineren dat het vreselijk slecht is om dingen gemeenschappelijk te doen en dat er niets fantastischer is dan een bedrijf te beginnen. Dat het vragen van een eerlijke prijs aan je medemensen dom is en dat mensen zo leeg mogelijk te trekken voor wat ze nodig hebben alleen maar een kwestie van “goed zakendoen” zou zijn. Er zijn maar weinig mensen die het niet spuugbeu zijn om dag in dag uit met allerlei leugenachtige reclame te worden bestookt, met ondoorzichtige beloftes over je energieleverancier, over je kabelabonnement, over je mobiele telefoon abonnement, over je internet provider, over je ziektekostenverzekering en over een hele reeks andere diensten.

  De politici zijn de ingehuurde handlangers, de daders zijn de je dagelijks “voorlichtende” journalisten die nagenoeg iedereen ervan overtuigd hebben dat er niets slechters op de wereld bedenkbaar is dan socialisme waarbinnen iedereen een eerlijk deel van de welvaart krijgt en niets beters dan een wereld van multimiljonairs en biljonairs die hun land totaal leegzuigen. De absurde verslaggeving van de straathoeligans in Kiew die uiteindelijk met steun van Amerika en West Europa op volstrekt illegale wijze de macht grepen is een van zeer vele voorbeelden. Nauwelijks of geen eerlijke verslaggeving van het feit dat de meerderheid van het volk daar absoluut tegen was, alles richt zich op het feit dat het land zo snel; mogelijk in handen van de westerse grootindustrieëlen dient te komen. Dat daarna de bevolking zo mogelijk nog meer zal gaan lijden dan de Grieken is iets wat ons vervolgens worst zal wezen, het doel, het land onder controle van Wall street te brengen, is dan bereikt.
  Jourmalisten die beter weten of beter zouden kunnen weten zouden zich rot moeten schamen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Adrianus Bakels

  De tijd van praten en alles maar over me heen laten komen is voorbij, ik ben in staat van oorlog met de regering.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • HB

  Zijn wij niet ALLEMAAL handlangers van Wall St?
  Kunnen wij ons – bijvoorbeeld – nog een dag voorstellen zonder de vals romantiek van commercials? Die de schijn tot werkelijkheid maken en de werkelijkheid degraderen tot een illusie?
  Slechts een handjevol prikt er door heen.

  De (mainstream) media zijn over het algemeen producten die moeten worden VERKOCHT of door middel van gemeenschapsgeld in leven worden gehouden.
  Een perfect sturingsmechanisme dus in de handen van multinationals, lobby en regerende politiek, het establishment.

  Mogen we dan nog eerlijke, onafhankelijke informatie en voorlichting verwachten?
  En Jan Publiek? Laten we eerlijk zijn: hij geniet meer van een smeuïg/frivool boulevardverhaaltje dan van het overspannen (en ‘onbewezen’) gedoe rond een zure, alternatieve waarheidsvinding.

  Waarom zou de journalist zich moeten schamen als hij – zoals elke werknemer – werkt aan een gevraagd product en niet de opgewonden alternatieve klokkenluider of moralist probeert uit te hangen?

  De ‘bevrijding’ van voormalige Oostbloklanden is “HOEI!”. De bezetting van de Krim door Poetin is “FOEI!”. Zo hoort dat toch in ons beschaafd Westers wensdenken?
  Maar niemand ligt er wakker van; onze aandacht gaat vandaag uit naar het overgewaaide Saharazand.

  En de politici, die we ‘zo zat’ zijn? Barst binnenkort de bom? Welnee. Meneer Engelen snapt het nog steeds niet. De geschiedenis herhaalt zich. We kiezen ze telkens weer. “Laat ze het maar oplossen, ze worden er immers dik voor betaald”.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Er is één groot verschil: journatisten pretenderen steeds om bezig te zijn met “onderzoeksjournalisme” en als je kritiek uit op hun handelen dan brullen ze over “vrijheid van de pers” en “ja, geef de media de schuld maar!” Terwijl de schuld daar wel degelijk ligt. Een gewone werknemer komt er eerlijk voor uit dat hij de opdrachten van zijn baas uitvoert terwijl een journalist ons voorliegt dat hij onafhankelijk, onpartijdig en eerlijk zijn werk doet terwijl hij in =werkelijkheid precies het omgekeerde doet, namelijk keurig uitkraamt wat er van hem verwacht wordt. En daarbij verdomd goed weet dat het net zoveel brainwashing betreft als dat hij de pers in totalitaire staten verwijt.

  Het verneukeratieve van ons systeem is dat de doorsnee burger echt gelooft wat hij te horen krijgt dus niet zoals in de voormalige Sowjet Unie gaat zoeken naar ondergrondse alternatieve nieuwsbronnen. Hetzelfde overigens als reclame: zelf heb ik het altijd verbijsterend gevonden dat de meerderheid van mensen hoewel er publiekrechtelijke netten zijn met in sommige landen zoals Duitsland programma’s van goede kwaliteit ze bij voorkeur afstemmen op reclamerotzooi. Ook in mijn eigen gezien bespeur ik een voorkeur voor RTL en Net 5 voor de Nederlandse publieke zenders. Snappen doe ik het niet maar commercie schijnt een groot aantal mensen te beheersen, aan te trekken, denk maar aan de absolute waanzin om “de beste Loeki reclame” aan te wijzen, het is alsof men de mooiste drol wil uitzoeken, maar helaas, het werkt zo. Maar je voelt je soms alsof je in een gekkenhuis opgesloten zit, vooral als je zoals ik oud genoeg bent om een wereld zonder reclame op radio en tv te hebben meegemaakt. Wat zou ik daar graag naar terug willen. Het enige wat me rest is naar wat buitenlandse zenders zonder reclame te luisteren of kijken en dat doe ik volop.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Femke

  Ik vraag me af waarom wij nog steeds de salarissen moeten betalen van die lui uit de politiek, ze staan daar allemaal alleen maar voor de multinationals en de bankiers te lobbyen!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Peter van der Meijde
 • legendary-paulus
 • bar

  Dikke plus voor uw reactie, want ik had het niet beter kunnen verwoorden.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Joop

  Ik snap nu waarom Pim Fortuyn vermoord is door hoger hand

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Martin007

  Eens in de zoveel jaren kunnen wij met z’n allen kiezen. Tussen A een maatschappij waarin we elkaar helpen en met zijn allen op een hoger niveau terechtkomen, of B een maatschappij waarin vooral ikke, ikke, ikke en de rest kan stikke de norm is en iedereen die het niet redt aanzijn lot wordt overgelaten.

  Je kunt wel boos worden op de politici, maar je hebt het helemaal zelf in de hand. Stem je SP, dan krijg je maatschappij A, stem je op de rest, tja, dan moet je het zelf maar weten.

  Wij hebben net de verkiezingen voor de EU achter de rug. 400 miljoen mensen hadden de mogelijkheid om het tij te keren. Maar helaas. En we zitten weer 5 jaar vast aan een asociale Europese Unie.

  http://www.politiek9.webnode.nl/blog

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Day Tona

  Man hou op met je Sp. Die werken net zou goed voor de bankiers als alle andere partijen en dat komt vanwege het fractioneel bankieren met fiat geld waardoor al ons geld verdwijnt in de richting van de rijken en we allemaal in de schuld zitten. Als je opnieuw wilt beginnen dan moet er een volksregering komen met routeren leden die nooit te lang op hun zetel mogen blijven zitten, en de politici donderen gewoon op en mag als schoonmaker aan het werk als straf voor hun gepleegde misdaden tegen het Nederlandse volk..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Patrick Klarenbeek

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl