Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Tanks voor Oekraïne

bob-dole

Bob Dole

Voormalig Senaatsvoorzitter en republikeins presidentskandidaat Bob Dole heeft zich uitgesproken voor het versturen van zware wapens, waaronder tanks, naar de fascistische junta in Oekraïne.

Dole sprak in Kansas ongeveer 75 mensen toe en zei: “Er zijn een heleboel dingen die we kunnen doen. In de eerste plaats zouden we de arme Oekraïners kunnen helpen met het sturen van tanks en andere wapens. Dit zal Poetin doen begrijpen dat we serieus zijn. Zonder dat we troepen sturen naar Oekraïne tonen we aan dat we serieus bereid zijn het Oekraïense volk te helpen hun vrijheid te behouden.

Gevolgen

raketsysteemTot nu toe hebben we niet meer gedaan dan speeches te houden waarin we zeggen dat er ‘gevolgen’ voor het Rusland van Poetin zullen zijn”. Hij zei ook dat de Verenigde Staten in Polen een raketsysteem bij de Russische grens zou moeten zetten. Ondertussen pronkt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken met ‘het fotografisch bewijs’ dat Rusland het oosten van Oekraïne saboteert. Ondanks dat de authenticiteit van de foto’s onafhankelijk niet kon worden geverifieerd, zei een woordvoerster van het Amerikaanse ministerie, Jen Psaki, dat de beelden bewijzen dat Rusland niet veel goeds in de zin heeft. “Deze foto’s zijn slechts een verder bewijs van het verband tussen Rusland en de gewapende militanten”, zei ze.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de staatsgreep in februari toen de democratisch gekozen Janoekovitsj het veld moest ruimen voor de installatie van een regering bestaande uit twee ultranationalistische en neofascistische partijen, “Svoboda” en “Right Sector”.

Bron: InfoWars.com


 • Marg00tje

  Hoe durven ze? Zouden ze zelf steke blind zijn dat de meeste oorlogen na de tweede wereldoorlog door de Amerikanen begonnen zijn? Mijn broek begint een beetje af te zakken van die Amerikanen en ook van de EU. Amerikanen en de leden van de EU zijn niet alleen chauvinistisch het zijn vuile Fascisten die zijn weergave niet kent. En alles beliegen en bedriegen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • VN onderleiding van VS is het eerste 2e beest uit openbaring.het oorlogszuchtige wezen uit de openbaring
  (Onder)zoek en gij zult vinden..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Ja, net zoals ze die arme Vietnamezen hebben geholpen tegen dat “goddeloos communisme”. 3 miljoen Vietnamezen werden o.a. met agent orange en napalm uitgemoord en tot op de huidige dag komen er dagelijks mensen om, baby’s zonder gezicht of zonder ledematen, kinderen en volwassenen door onontplofte bommen van gruwelijke aard. Datlaatste geldt net zo erg voor de bewoners van Cambodja, de Amerikanen zetten daar een rechtse dioctator Lom Nol neer die zo gehaat was dat de massamoordenaar Pol Pot het land in handen kreeg, en Laos is tot op de dag van vandaag nog nauwelijks in staat voldoende voedsel te verbouwen omdat al hun akkers met ononplofte Amerikaanse bommen en landmijnen vergeven zijn.

  Waar zou de wereld aan toe zijn zonder Amerika? (deze vraag graag maar beter niet beantwoorden)… Nu is dus volgens de Republikeinen de OekraIne aan de beurt voor het volgende bloedbad. Stoppen die lieden dan echt nooit met het baas over de hele wereld willen spelen?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • CharleyW

  Ik denk als het de VS niet was geweest dat het dan wel een ander was. Sinds dat de mens beschaafd is lijkt het wel of de grootste steeds meer macht wil en dit met oogkleppen op uitvoert totdat alles instort.

  Ik zie echt niet de oplossing in tanks naar Oekraine sturen, Rusland heeft problemen met dat die in hun ogen, onrechtmatige regering geweld gebruikt tegen burgers. Als de NAVO en Rusland nu eens samen de orde bewaken in Oekraine tot die verkiezingen. Rusland heeft dan zijn eerlijke verkiezingen en geen geweld tegen Russen en de VS hoeft niet bang te zijn dat Rusland land pikt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Hoewel ik je op zich geen ongelijk kan geven denk ik dat er historisch toch wel beduidende verschillen aan te wijzen zijn. Allereerst: geld speelt een andere rol dan voorheen. Waar we in de Gouden Eeuw en in allerlei andere tijdsbestekken weliswaar ten strijde trokken om onze handelsbelangen te “verdedigen” ging het doorgaans om het kunnen handeldrijven, het kunnen ophalen van dingen als specerijen uit Indië of van mijn part goud in Zuid Amerika, maar het ging nooit zoals nu om het letterlijk elk mens en elk land in de wereld willen beheersen, binnen elk land de controle over het monetaire systeem te willen hebben. De VS vinden het al een bedreiging als een land zich voor hun exploiterende kapitalisme af wil schermen en een eigen interne economie wil opbouwen. Dat, net als het wereldwijd iedereen willen bespioneren, gaat ontzettend veel verder dan enig land in het verleden ooit ging.

  Verder, je ziet het aan de Oekraïne, de Baltische staten maar ook het aanbieden van NAVO lidmaatschap aan landen in het voormalig Oostblok, een liegen en bedriegen omtrent landen die vroeger in de invloedssfeer van de Sowjet Unie lagen. Meneer Werner die ten tijde van de beslissing tot hereniging van oost en West Duitsland secretaris-generaal van de NAVO was gaf Gorbatchov heel concrete en duidelijke beloften dat de NAVO onder geen enkele voorwaarde zich oostwaards zou gaan uitbreiden en dat Rusland zich dus geen enkele zorgen zou hoeven maken over de hereniging van Duitsland. Een hereniging die Duitsland overigens al in 1956 door de Russen is aangeboden met als enige voorwaarde dat ze net als Oostenrijk een neutraal land zouden worden, niet aangesloten bij NAVO of Warschau Pact. Wij hebben altijd toneel gespeeld en gedaan alsof dat een soort oneerbaar voorstel was en de Russen steeds verantwoordelijk gehouden voor de deling van Duitsland.

  Kijk je naar de situatie nu dan kan ik alleen maar concluderen dat we ze op een ontzettende manier besodemieterd hebben en daar nog steeds mee bezing zijn. We moedigen straat terreur in Kiew aan om maar de macht te grijpen van een eerlijk verkozen regering, doen dan doodleuk alsof die makkers de bevolking van het hele land vertegenwoordigen en dan ook nog dat iedereen die tegen die niet gekozen regering is een poppetje is die door meneer Poetin wordt bestuurd. Tegen zoveel leugens, bedrog en manipulatie is toch niemand meer opgewassen? Ik vind het verbijsterend.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • CharleyW

  Ja daar heeft Amerika een probleem met het internet, iedereen kan nu meerdere bronnen aanspreken voor informatie. Was het eerst nog makkelijk om andere van propaganda te beschuldigen, nu zien wij dat het er hier niet veel beter voor heeft gestaan staat. Uiteindelijk komt het beter over om het altijd toe te geven in plaats van er decennia later zelf achter te komen. Je komt er toch niet mee weg om klokkenluider Snowden slecht te noemen om wat hij heeft gezegd voor het algeheel belang, terwijl je iets slechts tegen heel je bevolking doet. Dat soort acties kon in de 20e eeuw, nu niet meer. Die kloppen echt niet daar, de politie loopt daar in Star Wars pak rond en schieten voor ze praten, gaan ze een actie op twitter houden voor een foto me de politie, natuurlijk krijg je dat terug in slechte zin voor je. Ze hebben even rust nodig daar in Amerika en een nieuw plan bedenken want als straks bijna iedereen denk dat de wereld macht niet goed bij is helpt dat ook niet mee aan hun groot denken.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Ik denk wel dat het belang van de mogelijkheid van “eigen onderzoek” enorm wordt overschat. De meeste mensen zijn er of te gemakzuchtig voor, of ze hebben alleen vertrouwen in het vertrouwde. Als je ziet hoe volslagen onrealistisch de hele Oekraïne situatie wordt gepresenteerd: eerst is het de gewoonste zaak van de wereld om via door ons aangemoedigd straatoproer een eerlijk en democratisch gekozen regering te verjagen, laat de man zich verjagen dan heet het dat hij zonder reden het land in de steek heeft gelaten. Accepteren de mensen in het oosten van het land de mensen die een staatsgreep uitvoerden niet dan deugen ze niet en hoewel de Russische regering nooit de demonstranten in het oosten hebben staan ophitsen of zelfs maar bezocht zoals onze politici dat op het Majdan plein deden worden ze toch verantwoordelijk gehouden voor alles wat die mensen daar doen.

  Je zou toch denken dat er voldoende mensen met normale hersencapaciteit in ons land zouden moeten zijn om daar iets heel vreemds in te zien maar we lopen er allemaal als hondjes achteraan. Dat geldt voor bijna alle onderwerpen die aan bod kwamen of het nu gaat om iemand die de mensen ophitst met woorden als “geitenneukers” die dan alleen maar gebruik maakt van zijn recht op vrije meningsuiting of om een verdeelde minderheid in Syrië die door ons eenzijdig worden opgehitst om maar te proberen een regering die door de meerderheid van het Syrische volk werd gesteund omver te werpen, onze steeds wisselende standpunten over Egypte, onze illegale en niet te rechtvaardigen bezetting van Irak en Afghanistan. Informatie genoeg maar de propaganda blijkt toch de meeste mensen ervan te weerhouden om zelfstandig logisch na te denken. Triest maar waar, en nu krijgen we oorlogsgekken als Zijlstra en de “christelijke” partijen die doet alsof we maar weer heel erg moeten gaan bewapenen zonder dat ze erbij vertellen dat de NAVO landen tussen de 10 en 13 keer zoveel aan bewapening uitgeven als Rusland.

  Informatie zat maar wie kan het echt wat schelen? Met een beetje pech rollen we zonder het te beseffen weer een miljoenen mensenlevens kostende oorlog in, gewoon omdat we leiders hebben die niet in staat zijn dingen op hun objectieve waarde in te schatten en gewoon maar wat meehuilen met de wolven in het bos. Of moet ik zeggen “de wolven in het Pentagon?”

  Ik wil erg graag dat niet alleen ik maar ook mijn kinderen en kleinkinderen in vrede zullen kunnen blijven leven. Maar onze politici krijgen steeds meer de smaak te pakken van het je bemoeien met anderman’s invloedssferen, het kan haast niet anders of dat het een keer rampzalig mis gaat. Alles maar op “terrrorisme” en “terrorismebestrijding” focusseren en dan zelf met drones die geen enkel door ons als vijandelijk bestempeld land gebruikt duizenden doden veroorzaken, over mensenrechten spreken en Guantanamo Bay accepteren, die mensen hebben wel een geweldig bord voor hun koppen! Ik zou het graag op zwakbegaafdheid gooien maar ik vrees dat er meer opzet in zit dan ik wil weten.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • CharleyW

  Ik vraag mij af of we met ons monster budget wel ergens komen als het erop aankomt. Wat er allemaal wel niet van in JSF putten hebben gegooid?
  Ja dat is ze gaan zich pas druk maken als het kwaad is geschied. Bij de WAO leeftijd, oh het zit goed mij hebben ze er niet mee, tot dat als ze de wet aan nemen hem net iets veranderen. Groeiende werkeloosheid, ik heb nog een baan, een paar maanden later niet meer. Oorlog staat op uitbreken, verrek nu vliegen de bommen om mijn oren.
  Daarbij valt het Putin toch aan te prijzen dat hij er tegen in gaat, het is niet ideaal maar als iedereen steeds mee gaat met een regering waarvan je het goed moet vinden wat ze doen of anders krijg je sancties, dat is ook geen doen. Als iemand naar mij komt doe dit anders bevries ik je bankrekening dan denk ik zoek het maar uit ik doe het wel alleen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Van jongsaf aan heb ik me geen deel van dat “we” gevoeld. Ik ben ook nooit in dienst geweest, was van plan dienst te weigeren maar door mijn verblijf in Amerika en aansluitend kostwinnerschap van gezin met 2 kinderen nooit gevraagd. Maar anders had ik op de vraag “wat doet u als de vijand komt?” geantwoord dat ik dan met vrouw en kinderen zo maken dat ik wegkwam. Ik zou niet verantwoordelijk zijn geweest voor het uitbreken van een oorlog dus voel me ook niet verantwoordelijk mijn leven in de waagschaal te leggen om hem uit te voeren. je hebt maar één leven, lever het in en je hebt niets meer. Bovendien volgt na elke oorlog vrede en na de meeste oorlogen een vriendschap met hen die je kort ervoor nog wilde vermoorden. Je zou krankzinnig zijn als je voor zoiets futiels je leven zou willen inleveren.

  Bovendien verdwijnt dom nationalisme al heel gauw als je ook in andere landen hebt gewoond, geleefd, gewerkt. Oorlogen worden niet door gewone mensen gemaakt of gewenst maar door idioot geworden politici die in hun macho-denken steeds weer vinden dat ze de collega’s uit een ander land als gevaarlijk monster moeten afschilderen. De enige uitzondering was Hitler, dat was inderdaad een krankzinnig monster waartegen je weinig anders kon doen dan je verzetten. Maar alle oorlogen sinds die tijd zijn op geen enkele morele wijze als zinvol te rechtvaardigen. En ook nu de absurditeit van het Poetin overal op aan willen vallen en de schuld willen geven is het werk van gestoorden. Als je de propaganda weglaat en gewoon nuchter nadenkt weet je dat alles wat in de Oekraïne gebeurde het gevolg is van ons niet willen respecteren van de democratisch gekozen orde in dat land. Iets om je diep voor te schamen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl