Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Nieuwe militaire rol Berlijn

wolfgang-schaeuble-540x304

Wolfgang Schaeuble

Rusland heeft het pro-westerse regiem in Kiev gewaarschuwd voor het monteren van militaire operaties tegen anti regeringsprotesten in het oosten van Oekraïne, hiermee een nieuwe golf van anti Russische oorlogszucht ontketenend in Berlijn.

Nog vóórdat de door Rusland opgeroepen speciale zitting van de VN veiligheidsraad plaatsvond, beschuldigde de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble, Moskou ervan onrust te stoken in Oekraïne en dreigde met de woorden : “Rusland moet weten dat het Westen zich niet zal laten chanteren”.

Eerste Wereldoorlog

De voorzitter van de Sociaal Democratische Partij (SPD) en vice-kanselier Sigmar Gabriel ging zelfs een stap verder door een herdenking van de Eerste Wereldoorlog te gebruiken om anti gevoelens tegen Rusland aan te wakkeren. Samen met de Franse premier Manuel Valls beschuldigde hij Moskou van het  in twijfel trekken van fundamentele politieke waarden. “Rusland is duidelijk bereid om tanks over de Europese grenzen te laten rollen”, zei hij, eraan toevoegend dat “Rusland is teruggekeerd naar de geest van nationalistische machtspolitiek die een eeuw geleden heeft geleid tot de Eerste Wereldoorlog.

Absurd

Dit is een absurde vertekening van de werkelijkheid. De realiteit is dat 100 jaar na het begin van de Eerste Wereldoorlog en 75 jaar sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, het Duitsland is dat is teruggekeerd naar een agressief buitenlands beleid, door op volkomen onjuiste gronden te dreigen met een militaire confrontatie met Rusland, een nucleaire macht, hiermee een Derde Wereldoorlog riskerend. Het is Berlijn die in nauwe samenwerking met de Verenigde Staten een staatsgreep in de Oekraïne organiseerde onder leiding van fascistische krachten, hiermee een burgeroorlog uitlokkend en een confrontatie met Rusland. En nu zijn de Duitse media op zoek naar argumenten om Rusland als de agressor aan te wijzen net gebruikmaking van de meest schaamteloze leugens en verdraaiingen.

De media beschuldigen Moskou van het doen wat het Westen zelf een paar weken geleden deed in Kiev, namelijk het aanzetten tot protesten tegen de regering. Terwijl de westerse pers de fascistische putsch tegen de gekozen regering van Janoekovitsj verheerlijkt als een ‘democratische revolutie’ eist het zonder blikken of blozen een bloedige onderdrukking van de protesten in Oost Oekraïne en een agressieve koers tegen Rusland.

Herbewapening

Het wordt steeds duidelijker dat de Oekraïne crisis opzettelijk werd veroorzaakt door de westerse mogendheden om te worden gebruikt als een voorwendsel om Duitsland en zijn bondgenoten te herbewapenen en terug te keren naar een agressief buitenlands beleid. Het Duitse ministerie van Defensie ondersteunt de militaire NAVO opbouw tegen Rusland, de inzet van schepen en vliegtuigen in de buurt van de Russische grens en het houden van militaire oefeningen in het gebied. Tegelijkertijd eist het Duitse leger, politici en vooraanstaande journalisten de herinvoering van de dienstplicht, de aanschaf van tanks en ander wapentuig.

Het mag duidelijk zijn wie hier als agressor kan worden aangewezen.

Bron: wsws.org

 


 • Bij nader inzien

  Een tamelijk onzinnig verhaal. Duitsland stelt zich zelfs in verhouding tot Nederland (in de figuren van Timmermans en Van Baalen) veel minder extreem op. Ook in met name Duitse radioprogramma’s hoor je best vaak dat de doorsnee Duitse burger zich niet zo laat inpakken door de huidige politieke propaganda zoals de gemiddelde Nederlander.

  Het is opmerkelijk: eerst steunen we als EU tezamen met de VS een groep demonstranten op straat die niet bereid zijn om het normale democratische proces af te wachten (de volgende volstrekt vrije en eerlijke verkiezingen stonden voor 11 maanden later op het programma). De wettig gekozen premier wordt zonder enige onderbouwing “dictator” genoemd omdat hij zijn verkiezingsbelofte, hechtere banden met Rusland nakomt. Die meerderheid kreeg hij doordat zijn voorgangster niet alleen volstrekt corrupt was en het land aan het westerse zakenleven uitleverde maar ook en vooral omdat het land door en na die “oranje revolutie” economisch en sociaal aan de rand van de afgrond geraakte. En juist om die reden was de Majdan mob er allesbehalve zeker van dat ze de verkiezingen die voor dit jaar waren gepland zouden kunnen winnen. Ze vertegenwoordigden absoluut geen meerderheid, dat denkbeeld bestond alleen in onze propaganda. Als je als Oekraïner ziet dat buurland Wit Rusland dat volgens ons ook absoluut niet deugt een welvaart heeft waar ze sinds de Oranje revolutie niet eens aan kunnen tippen ga je niet zomaar om een herhaling van dat wanbeleid vragen.

  Als ik naar het apentheater van Van Baalen, Verhofstad en vele andere EU politici kijk hoe ze de majdan meute ophitsten om de macht maar te grijpen in plaats van zich aan de democratische orde te houden dan zie ik daar ten aanzien van Duitse politici niet dat ze een afwijkende rol spelen. Ze huilden met de wolven mee zoals van hen verwacht werd. Maar gek genoeg is het in de ogen van de VS nog steeds niet goed genoeg (“fuck the EU”, weet U nog wel?). Waarbij ik tot de overtuiging kom dat niet Duitsland maar de VS hier de agressor uithangt.

  De illegale mob-regering (als het in een ander land was gebeurd zouden onze media van poetschisten of zelfs dictators hebben gesproken want ze hebben niet de geringste democratische legitimiteit) stelde zich vijandig op jegens de Russische minderheid in hun land. Ontnamen hen zelfs de status van hun taal als tweede taal van het land. Dat doet denken aan Estland of Letland waar de Russische minderheid zelfs niet eens mee mocht stemmen bij de nationale verkiezingen. En als die mensen dan voor hun democratische rechten opkomen dan doen wij alsof hun mening er niet toe doet en alleen maar door de Russiche president Poetin zou zijn bepaald.

  En nu doen we alsof Rusland voor iedereen een bedreiging vormt. Eerst discrimineren we Russen in diverse landen buiten Rusland en kennelijk vinden we dat het hen slechts past om dat lijdzaam te ondergaan. Iedereen heeft mensenrechten maar zij natuurlijk niet. Overigens kan dit alles nog wel eens behoorlijk tegen ons keren. Als de Oekraïners tot het besef komen dat ze door ons opjuinen niet hebben willen wachten tot een democratische verandering van regering en juist daardoor de Krim en wellicht ook enkele oostelijke provincies kwijtraakten door onze onbezonnen aanmoedigingen serieus te nemen zou ik me kunnen voorstellen dat het hele land ons na een tijdje behoorlijk zal haten. Want iets wezenlijks te bieden hebben we niet. Niet als EU lid en evenmin economisch omdat daar veel teveel geld voor nodig is. Wie of wat er ook regeert, ze zullen als gevolg van het Majdan hooliganisme door een nog veel dieper armoede dal moeten gaan dan ze vanwege de oranje revolutie al gingen. En het eigenaardige is dat juist het afscheiden van die oostelijke provincies ervoor zou kunnen zorgen dat de pro-EU partijen een grotere kans hebben de verkiezingen te winnen. Dus in zekere zin strijden ze nog tegen hun eigen wensen en belangen. Tenzij ze net als in de Baltisceh staten gebeurde besluit dat mensen met een Russische achtergrond bij verkiezingen niet meer mee mogen stemmen.

  Natuurlijk, zonder enig weerwoord staan onze media bol van onzinnige dreigscenario verhalen, zo zou Polen enorm bedreigd zijn. Hoe, waarom? Er wonen voor zover ik weet geen grote groepen Russen in Polen en als dat al het geval zou zijn is me niets van discriminatie bekend. Bovendien vergeten we gemakshalve nog even dat er afgezien van het geïsoleerd liggende Kaliningrad (dat is voormalige Duitse stad Königsberg) geen enkele grens tussen Rusland en Polen ligt omdat daar Wit Rusland nog tussen ligt.

  Hoe dan ook, om uitgerekend Duitsland dat in deze crisis nog een van de meest bemiddelende rollen speelt (let wel, ik spreek niet van een goede rol want ze laten zich net zo meeslepen door de NATO oorlogsmanie als de politici in ons land) te beschuldigen van militarisme is volslagen van de pot gerukt. In tegendeel, Duitsland heeft steeds opnieuw geprobeerd onder NATO taken uit te komen gezien hun pikzwarte verleden in de nazi tijd. En kanselier Schröder was een van de weinige Europese staatshoofden die de moed hadden om Amerika’s aanval op Irak af te keuren en er anders dan Nederland geen troepen heen te willen sturen om aan dat onrecht mee te doen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Passant

  Natuurlijk moet de massa (weer) geloven in ‘cowboys’ en ‘indianen’, de good guys en de bad guys.

  Maidan opstandelingenleider Klitschko, de voormalige bokskampioen, was/is een uitgesproken beschermeling van Mutti Merkel.
  Dat weet iedereen in Duitsland, zoals het ook geen geheim is dat Merkels CDU-partij (jarenlang flink gestoffeerd door de grote auto-industrie in haar land) – via het Konrad Adenauerfonds het nationalistische Swoboda-
  verzet tegen de gekozen president in Oekraïne heeft gefinancierd.

  Militair houdt Duitsland zich bewust (en begrijpelijk) gedeisd. Afghanistan droeg dan ook het etiketje ‘humanitair’.
  Maar achter de schermen is Duitsland (meer nog dan Nederland) een grote speler op de internationale wapenmarkt.
  De internationale geopolitiek namens het Westen wordt echter niet geïnitieerd door Berlijn, maar door Washington. Het lag voor de hand dat Duitsland met zijn relaties (en belangen) in Oekraïne de helpende hand zou bieden. Maar
  de regie ligt bij Obama. Of niet?

  Sommigen gaan nog een stapje verder en stellen dat ook Obama, door de schulden van de VS en de grote afhankelijkheid van de geldmarkten, de regie al lang kwijt is aan Wall Street (NYC).
  Het laatste opent nieuwe vergezichten: als Obama en Poetin feitelijk voor dezelfde opdrachtgever werken, dan is het toch niet logisch dat zij fundamenteel verschillende doeleinden nastreven?

  Maar de massa en de media smullen van een nieuwe Oost/West-confrontatie. En dat was de bedoeling. Het doel (een algehele ‘reiniging’, heroriëntatie en herverdeling van inkomstenbronnen) heiligt immers alle middelen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  In grote lijnen heb ik sympathie voor wat je hier stelt. Maar om het over “Mutti Merkel” te hebben in een context van de Duitse wapenindustrie is ook wel ergens wat problematisch. Immers, het geeft een indruk alsof Merkel zo’n beetje de leiding heeft en op bewapening koers zet terwijl ik eerder denk dat de grote industrie in zowel Duitsland als ook ons land en de meeste westerse landen feitelijk bepalen wat er gebeurt. Merkel dus niiet als “Mutti” maar als gehoorzame dienstbode. en dat is toch wel een heel andere blik op eenzelfde zaak.

  Overigens, ik wilde met mijn bijdrage niet zomaar alles goedpraten waar het over de rol van Duitsland gaat. Zo ben ik ervan overtuigd dat het door het aanmoedigen van de VS en Duitsland is dat Kroatië en Slowenië zich afscheidden van JoegoSlavië en dat dus de enorme moordpartijen die daar plaatsvonden voor een groot deel door die twee landen veroorzaakt zijn. Landen die in andere situaties (Katanga, Biafra en op vele andere plaatsen) een fel tegenstander waren van het idee dat een rijker deel van een land zich afscheidde van de armere rest. Al ten tijde van Tito hoorde ik in 1971 in een rondreis door Kroatië dat ze de Serven maar gore uitvreters vonden en dat ze net zo rijk als Duitsland konden zijn als ze niet aan hen vastzaten. En hoeveel heimwee velen hadden naar de tijd van de nazi’s toen Hitler hen onafhankelijkheid gaf en ze in dank daarvoor geweldige moordpartijen in Servië uitvoerden. Ik zag de herinneringsfoto’s met Kroatische militairen met hakenkruisen in menig woning daar toen hangen.

  Nee, Duitsland heeft (net als Nederland) vaak een zeer onfrisse politieke rol gespeeld. Maar van militarisme kun je hen niet met droge ogen beschuldigen, dat is gewoon lariekoek.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Passant

  ‘Mutti’ in mijn reactie heeft betrekking op protégé Klitschko.
  Zo wordt zij ook gezien door de Duitsers, die wel degelijk net zo hard achter het Euro-establishment aan rennen als Nederlanders. Ondanks de vaak forse kritiek ‘am Stammtisch’.
  Dat werd vorig jaar weer duidelijk bij de verkiezingen voor de Bondsdag. Onze oer-conservatieve oosterburen kozen massaal het ‘zekere’ van Merkel boven het ‘onzekere’ van een progressief alternatief. Zoals een jaar eerder ook hier gebeurde.
  Maar u hebt gelijk: ook het Duitse beleid wordt niet door de politiek in Berlijn gemaakt.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Jules van Rooyen

  De dubbele bodems zijn kennelijk velen niet ontgaan. Hoef aan het onderstaande niets toe te voegen. Laten we hopen ; 1. dat Frankrijk en Duitsland een gezamenlijke Rusland politiek opzetten, los van het perfide VS-VK koppel, vervolgens 2. dat Rusland/Poetin niet in de Washingtonse val van agressor trapt, zoals dat indertijd gebeurde met de Japanse aanval op Pearl Harbour. Laten we niet vergeten dat in de VS en het VK, de talmud bankiers van Wallstreet en de City het beleid bepalen, al 150 jr lang. Beide landen hebben regeringen van marionetten. Zij zijn kolonies van het zionisme en Israël. Helaas is Merkel (ex-communist), om maar niet van Hollande te spreken, geen patriot, ze is niks. Tegen Poetin legt ze het af. De Oekraiense crisis zou haar ondergang kunnen worden.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Merkel is absoluut geen ex-communist, verre van dat. Ze komt uit een domineesgezin, woonde in de DDR maar is pas politiek actief geworden na de val van het communisme. Hollande, en Frankrijk als geheel, is zeker vanaf de aanval op Khadafi ook niet meer als vredesstichter te zien, das war einmal… de laatste keer is al heel wat jaren geleden toen Duitsland, België en Frankrijk weigerden de Amerikaanse aanval op irak te steunen.

  Verdrietig genoeg zie ik in de huidige constellatie helemaal niemand onder de politici die nog zelfstandig denkt. Het absurdste vind ik nog het gelieg rond dat Russische gas. Ondanks het feit dat Rusland voor een veel lager vriendenprijsje dan aan ons aan de Oekraïne gas levert hebben ze al tijden hun rekening niet betaald zodat er een miljardenbedrag aan onbetaalde rekeningen ligt. Voor de hand ligt dat als je niet meer betaalt de leveringen een keer ophouden, dat gebeurt in ons land ook als je je gasrekening niet betaalt. Al eerder vond mevrouw Timosjenko dat ze toen Rusland wegens wanbetaling de leveringen aan de Oekraïne stopte dat ze het volste recht had om dan maar het gas dat naar de EU ging uit de leidingen te stelen.

  Gek genoeg hebben we sinds die tijd gedaan alsof Rusland zo onbetrouwbaar jegens ons was. Toen de Russen op 100% zeker wilden gaan en enorm dure pijpleidingen door de Oostzee naar Duitsland en door de Zwarte Zee naar Bulgarije aanlegden zijn we hen gaan beledigen door te beweren dat Rusland zo de macht in Bulgarije en Hongarije aan het grijpen was in plaats van dat we blij waren dat ze ervoor wilden zorgen dat hun gasleveringen aan ons niet door anderen afgesneden zouden kunnen worden.

  En nu zijn ze in de doldrieste situatie dat wij het een daad van oorlog vinden als zij niet grwoon doorgaan met in feite gratis gas leveren aan de Oekraïne, een land dat al ten tijde van de Majdan mob de Russen voor alles wat slecht en lelijk is uitmaakte. Kennelijk heeft Rusland in onze ogen niet het recht om de normale gasprijzen aan de oekraïne te rekenen die ze ook aan andere landen rekenen en evenmin het recht op betaling van de miljarden die de Oekraïners hebben gekocht maar niet betaald,

  Nee, het feit dat geen enkele Europese politicus nog tot normaal en evenwichtig nadenken in staat is, en liever oneerlijke propaganda staat uit te slaken dan eerlijk nadenkt over wat redelijk en wat onredelijk is geeft me weinig hoop. Ik vrees dat zowel NL als F als D bij de onheilige alliantie van de VS met Groot-Brittannië behoort. Objectief oordelen staan niet in hun woordenboek, oorlogspropaganda maken wel.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Met welk recht spreek je van onze “oer-conservatieve buren”? Als je de politiek van de laatste pakweg 20 jaar hebt gevolgd dan zul je vaststellen dat in heel wat situaties Nederland veel conservatiever is dan Duitsland, of het nu gaat om het niet steunen van de inval op Irak of om de beslissing van het helemaal willen afschaffen van kernenergie, de tijd dat Duitsland conservatief en wij progressief waren ligt intussen alweer een jaar of 40 terug. Tot mijn onuitsprekelijk verdriet overigens.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Ik zocht wat info over de elders of Zion gevestigd te Brussel. Kwam daar toevallig achter dat Angela Merkel een fanatiek aanhangster van het zionisme is …Gewoon googelen…Drie met kernwapens geladen onderzeeers
  in kiel gebouwd richting Israel..Gewoon googelen. Angela Merkel is een Rothschild agente..De schuld die Duitsland heeft door euro overeind te houden
  is meer dan drie keer zo groot als Angela beweerd..De werkloosheid in Duitsland is niet 5.000.000 werklozen maar eerder 20.000.000..Angela Merkel heeft het verdrag van Lissabon er door heen gedrukt..Een Europees
  internet zogenaamd om de NSA buiten de deur te houden..Nee weer een stap tot inperking vrijheid..Angela Merkel =Angela kasner…Kijk bij afbeeldingen
  google en toets Angela Hitler in .Leerzaam..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Merkel is een glasharde Zionist. Zelfs haar titels zijn vervalst. Jullie hebben
  geen idee wie Angela Merkel werkelijk is.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Val niet de doorsnee duitser aan , duik eens wat dieper in de echte geschiedenis. De duitsers willen geen oorlog, de Zionisten willen oorlog
  net als in de tweede wereldoorlog. Groot verschil we worden tegen Rusland opgezet ik begrijp nu wat de Duitse wakkere burgers hebben gevoeldt . Veel mensen denken dat mein kampf door Hitler is geschreven wakker worden. .

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl