Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Nieuwe militaire rol Berlijn

wolfgang-schaeuble-540x304

Wolfgang Schaeuble

Rusland heeft het pro-westerse regiem in Kiev gewaarschuwd voor het monteren van militaire operaties tegen anti regeringsprotesten in het oosten van Oekraïne, hiermee een nieuwe golf van anti Russische oorlogszucht ontketenend in Berlijn.

Nog vóórdat de door Rusland opgeroepen speciale zitting van de VN veiligheidsraad plaatsvond, beschuldigde de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble, Moskou ervan onrust te stoken in Oekraïne en dreigde met de woorden : “Rusland moet weten dat het Westen zich niet zal laten chanteren”.

Eerste Wereldoorlog

De voorzitter van de Sociaal Democratische Partij (SPD) en vice-kanselier Sigmar Gabriel ging zelfs een stap verder door een herdenking van de Eerste Wereldoorlog te gebruiken om anti gevoelens tegen Rusland aan te wakkeren. Samen met de Franse premier Manuel Valls beschuldigde hij Moskou van het  in twijfel trekken van fundamentele politieke waarden. “Rusland is duidelijk bereid om tanks over de Europese grenzen te laten rollen”, zei hij, eraan toevoegend dat “Rusland is teruggekeerd naar de geest van nationalistische machtspolitiek die een eeuw geleden heeft geleid tot de Eerste Wereldoorlog.

Absurd

Dit is een absurde vertekening van de werkelijkheid. De realiteit is dat 100 jaar na het begin van de Eerste Wereldoorlog en 75 jaar sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, het Duitsland is dat is teruggekeerd naar een agressief buitenlands beleid, door op volkomen onjuiste gronden te dreigen met een militaire confrontatie met Rusland, een nucleaire macht, hiermee een Derde Wereldoorlog riskerend. Het is Berlijn die in nauwe samenwerking met de Verenigde Staten een staatsgreep in de Oekraïne organiseerde onder leiding van fascistische krachten, hiermee een burgeroorlog uitlokkend en een confrontatie met Rusland. En nu zijn de Duitse media op zoek naar argumenten om Rusland als de agressor aan te wijzen net gebruikmaking van de meest schaamteloze leugens en verdraaiingen.

De media beschuldigen Moskou van het doen wat het Westen zelf een paar weken geleden deed in Kiev, namelijk het aanzetten tot protesten tegen de regering. Terwijl de westerse pers de fascistische putsch tegen de gekozen regering van Janoekovitsj verheerlijkt als een ‘democratische revolutie’ eist het zonder blikken of blozen een bloedige onderdrukking van de protesten in Oost Oekraïne en een agressieve koers tegen Rusland.

Herbewapening

Het wordt steeds duidelijker dat de Oekraïne crisis opzettelijk werd veroorzaakt door de westerse mogendheden om te worden gebruikt als een voorwendsel om Duitsland en zijn bondgenoten te herbewapenen en terug te keren naar een agressief buitenlands beleid. Het Duitse ministerie van Defensie ondersteunt de militaire NAVO opbouw tegen Rusland, de inzet van schepen en vliegtuigen in de buurt van de Russische grens en het houden van militaire oefeningen in het gebied. Tegelijkertijd eist het Duitse leger, politici en vooraanstaande journalisten de herinvoering van de dienstplicht, de aanschaf van tanks en ander wapentuig.

Het mag duidelijk zijn wie hier als agressor kan worden aangewezen.

Bron: wsws.org

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl