Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Ewald Engelen: “Vakbond biedt geen tegenwicht tegen werkgevers”

EwaldEngelen2

Ewald Engelen

Er zit iets gruwelijk fout in het hedendaags kapitalisme, stelt Ewald Engelen (Hoogleraar, financieel geograaf). Multinationals trekken aan de touwtjes, de burger heeft het nakijken. „De tegenkrachten zijn volledig uitgeschakeld.”

Het nieuws dat de rijken in Nederland tijdens de crisis alleen maar rijker werden, was voor Ewald Engelen, professor sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam​ geen verrassing. “Het is één van de dingen die je ziet gebeuren. Kapitaal wordt steeds minder belast, arbeid steeds meer. Daardoor wordt het rendement op kapitaal steeds hoger, en het rendement op arbeid steeds lager.”

The poor stay poor, the rich get rich. Het is weer zo’n uitwas van het hedendaags kapitalisme, dat door Engelen met vuur wordt bestreden. Volgens Engelen leven we in een wereld die beheerst wordt door tegenstellingen. Tussen de economische factoren kapitaal en arbeid. Tussen rijk en arm, elite en volk, groot- en kleinbedrijf. En wij – de arbeiders, het volk, het kleinbedrijf – zijn aan de verliezende hand.

Lees verder op: DeStentor.nl

 


 • Vakbonden zyn ook maar tools van eliten,
  Wie zijn de eigenaren van vakbonden?
  Om het klootjesvolk idee te geven dat ze nog (valse)hoop hebben

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • gogologo

  dag proffie mooi gelulhannest en om de hete brij heen gezwetst de schuldvraag
  wie en wat bvb wim kok de koning van het fnv naar de schell

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Zie

  je weet niet waar je het over hebt, vakbonden zijn de laatste bolwerken van democratie die arbeid en arbeider vertegenwoordigen en verdedigen tegen uitbuiting van grote ondernemingen. Ze worden nu van alle hoeken afgezwakt en aangevallen en hoewel ze nu door manager- figuren worden geleid ipv zoals vroeger afkomstig als een vd arbeiders, kan dit elk moment veranderen door inzet binnen in een vakbond. Check deze Documentaire van de belangrijkste denker vh linkse spectrum op dit moment Noam Chomsky: http://www.youtube.com/watch?v=lhgaARgTdAk

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • will

  We kunnen de vijanden van de mensheid enkel effectief bestrijden met liefde in onze harten en moed. Dat is ook de reden waarom ze, de satanisten, zo hun best doen om ons in een staat van boosheid, haat of angst te houden. Liefde is de sterkste kracht in het universum! Alles gebeurt om een reden, de mensheid mag nu bewijzen dat zij voor zichzelf kan opkomen. Dus, begin bij jezelf, samen zijn we EEN en sterk!

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl