Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Schrikbarende cijfers

depressiefEen studie van het Nationaal Agentschap Drug Veiligheid Frankrijk (ANSM Agence Nationale de Sécurité du Médicament) heeft uitgewezen dat één derde van de Franse bevolking antidepressiva, stemmingsstabilisatoren en andere psychotrope drugs gebruiken. Dit is een schrikbarend groot aantal Fransen en de gezondheidsautoriteiten hebben hierover de noodklok geluid. 

Het rapport dat dinsdag werd uitgebracht door “Le Parisien” onthult dat 32 procent van de Franse burgers psychotrope medicatie, zoals antipsychotica, antidepressiva, ADHD-medicijnen, antiangst medicijnen en stemmingsstabilisatoren gebruiken.

Bijwerkingen

Veel van deze in Frankrijk voorgeschreven medicijnen hebben ernstige bijwerkingen. Bijvoorbeeld veel antidepressiva leiden tot een verhoogde bloeddruk, een verhoogd risico op diabetes en suïcidale gedachten.

Volksgezondheid

Professor Bernard Begaud vertelde Le Parisien dat het onbegrijpelijk is dat er niets wordt gedaan om de snelheid waarmee deze drugs worden gebruikt in Frankrijk te verminderen. “Het is zéér dringend, want het is een reëel probleem voor de volksgezondheid”, zei hij.

Ook de manier waarop de medicijnen worden ingenomen door patiënten is een bron van zorg omdat veel patiënten ze combineren met andere medicijnen. Uit een studie door “Cetipharm”, die ook in Le Parisien werd geciteerd, blijkt dat 230.000 mensen in Frankrijk psychofarmaca vermengen met andere niet compatibele medicatie en zo hun gezondheid ernstig in gevaar brengen.

Misbruik

Het zijn in Frankrijk de psychotrope drugs die het meest worden gebruikt, maar ook het meest worden misbruikt. Het Franse publiek moet dringend geïnformeerd worden dat geen van deze medicijnen triviaal zijn. De Fransen lijden blijkbaar in grote aantallen aan een meer of mindere vorm van depressie, alhoewel het volgens professor Begaud ook te wijten is aan onvoldoende training van de artsen en het overijverig voorschrijven van medicatie.

Farmaceutische industrie

Een onderzoek dat in opdracht van de Franse Ziekenhuis Federatie is uitgevoerd wees uit dat 84 procent van de artsen onnodig geoctrooieerde medicijnen voorschreef. Wat hierin de rol is van de farmaceutische industrie, laat zich raden.

Bron: RT.com


 • lucie

  Nou,dat raden wij heel makkelijk……GELD !

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • ANTIDEPRESSIVA IN NEDERLAND
  Een depressie is een stemmingsstoornis die zich kenmerkt door een verlies van levenslust of zware neerslachtigheid die zelf kan leiden tot zelfmoord. Antidepressiva wordt ook wel een ‘stemmingsverbeteraar’ genoemd. Het is een serieus gezondheidsprobleem. Naar verwachting zal in 2030 depressie wereldwijd tot de top drie van aandoeningen met de grootste ziektelast behoren. In Nederland stond depressie in 2010 op nummer 4 van de lijst met ziektelastveroorzakers (Hoeymans et al., 2010). Volgens het Trimbos-instituut leed in de periode 2007–2009 ruim 6 procent van de Nederlandse bevolking tussen 18 en 64 jaar aan een stemmingsstoornis. Een op de tien Nederlanders kampte in 2012 met depressieve gevoelens. De helft hiervan liet zich er voor behandelen. Verder kreeg bijna 6 procent van de Nederlanders in 2011 een antidepressivum. Vrouwen voelen zich vaker depressief en krijgen vaker antidepressiva verstrekt dan mannen. Nederlanders van Turkse herkomst krijgen relatief vaak een antidepressivum, Nederlanders van Surinaamse/Antilliaanse/Arubaanse herkomst juist weinig.Bijwerkingen zijn ongewenste of onbedoelde effecten die optreden bij bijvoorbeeld het gebruiken van medicijnen. Bijwerkingen die op de lange termijn bij antidepressiva voor problemen kunnen zorgen zijn oa gewichtstoename en seksuele stoornissen. De seksuele stoornissen kenmerken zich door vertraging of uitblijven van het orgasme, verminderde libido en erectieproblemen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Femke

  Dat zal ik ook worden als ik de hele dag Frans moet aanhoren.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl