Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Schrikbarende cijfers

depressiefEen studie van het Nationaal Agentschap Drug Veiligheid Frankrijk (ANSM Agence Nationale de Sécurité du Médicament) heeft uitgewezen dat één derde van de Franse bevolking antidepressiva, stemmingsstabilisatoren en andere psychotrope drugs gebruiken. Dit is een schrikbarend groot aantal Fransen en de gezondheidsautoriteiten hebben hierover de noodklok geluid. 

Het rapport dat dinsdag werd uitgebracht door “Le Parisien” onthult dat 32 procent van de Franse burgers psychotrope medicatie, zoals antipsychotica, antidepressiva, ADHD-medicijnen, antiangst medicijnen en stemmingsstabilisatoren gebruiken.

Bijwerkingen

Veel van deze in Frankrijk voorgeschreven medicijnen hebben ernstige bijwerkingen. Bijvoorbeeld veel antidepressiva leiden tot een verhoogde bloeddruk, een verhoogd risico op diabetes en suïcidale gedachten.

Volksgezondheid

Professor Bernard Begaud vertelde Le Parisien dat het onbegrijpelijk is dat er niets wordt gedaan om de snelheid waarmee deze drugs worden gebruikt in Frankrijk te verminderen. “Het is zéér dringend, want het is een reëel probleem voor de volksgezondheid”, zei hij.

Ook de manier waarop de medicijnen worden ingenomen door patiënten is een bron van zorg omdat veel patiënten ze combineren met andere medicijnen. Uit een studie door “Cetipharm”, die ook in Le Parisien werd geciteerd, blijkt dat 230.000 mensen in Frankrijk psychofarmaca vermengen met andere niet compatibele medicatie en zo hun gezondheid ernstig in gevaar brengen.

Misbruik

Het zijn in Frankrijk de psychotrope drugs die het meest worden gebruikt, maar ook het meest worden misbruikt. Het Franse publiek moet dringend geïnformeerd worden dat geen van deze medicijnen triviaal zijn. De Fransen lijden blijkbaar in grote aantallen aan een meer of mindere vorm van depressie, alhoewel het volgens professor Begaud ook te wijten is aan onvoldoende training van de artsen en het overijverig voorschrijven van medicatie.

Farmaceutische industrie

Een onderzoek dat in opdracht van de Franse Ziekenhuis Federatie is uitgevoerd wees uit dat 84 procent van de artsen onnodig geoctrooieerde medicijnen voorschreef. Wat hierin de rol is van de farmaceutische industrie, laat zich raden.

Bron: RT.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl