Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

“Armed for War”

MRAP

MRAP

Terreurdreiging

In een interview met “Fox 59” geeft een politiesergeant van Morgan County, Indiana toe dat de toenemende militarisering van de binnenlandse politiekorpsen deels te maken heeft met terugkerende veteranen die nu worden gezien als een terreurdreiging van eigen bodem.

In een huiveringwekkend verhaal, getiteld “Armed for War” laat het Pentagon aan de lokale politie en bevolking zien hoe een “Mine Restant Vehicle” (MRAP) dat ooit werd gebruikt tijdens de bezetting van Afghanistan, nu zal worden ingezet om te “patrouilleren in de straten van het centrum van Indiana”, aldus het verslag.

Sergeant Dan Downing van het “Morgan County Sherrif’s Department” zegt: “Toen ik pas begon werden we lang niet met zoveel  geweld geconfronteerd zoals we dat vandaag zien”, en voegde eraan toe, “het wapentuig van nu is totaal anders dan dat het was in het begin van mijn carrière. Ook is het zo dat er een heleboel militairen uit de militaire dienst terugkomen die het het vermogen en de kennis hebben om IED’s (Inprovised Explosive Devices -geïmproviseerde bommen) te bouwen, en die tevens getraind zijn en over technieken beschikken om de rechtshandhaving te kunnen verslaan”.

Bezorgde burgers

Downing gaat verder met te vertellen dat burgers hun bezorgdheid hebben geuit over de militarisering van het politieapparaat omdat ze in de veronderstelling verkeren dat deze voertuigen gebruikt zullen worden voor het wapenconfiscatieprogramma.

“Toen we stopten om brandstof te tanken kwamen mensen op ons af die wilden weten waarom we deze voertuigen nodig hadden. “Waar gaan jullie deze voor gebruiken? Is dat om onze wapens in beslag te nemen?”, werd er gevraagd. Downing gaf de mensen als antwoord: “Alleen omdat we de laatste tijd geconfronteerd worden met een explosieve toename van geweld hebben we de beschikking gekregen over  deze voertuigen. Ik zal de laatste zijn om om iedereen zijn wapen in beslag te nemen”, aldus de politieman.

Proefballon

UH-72A-Lakota

UH-72A-Lakota

Indiana lijkt een belangrijke proefballon voor de militarisering van de rechtshandhaving, aangezien de “Indiana National Guard” onlangs ook twee militaire UH-72 Lakota helikopters heeft aangeschaft die gebruikt zullen worden door de lokale politie en binnenlandse veiligheidsmissies door DHS  (Department of Homeland Security). De bewering van Downing dat de gepantserde voertuigen nodig zijn om de gewelddadige misdaad te lijf te gaan zijn niet in overeenstemming met de statistieken want die laten zien dat gewelddadige criminaliteit juist aan het dalen is.

Het is waarschijnlijker dat de belangrijkste reden waarom politieagenten worden opgeleid, de terugkerende veteranen zijn omdat juist deze in een perfecte positie zijn om waar te kunnen nemen dat Amerika een net zo bezet land geworden is als Afghanistan.

Er is héél veel ongenoegen onder de veteranen over de houding van de Amerikaanse overheidsdiensten, die steeds vaker tot excessen leidt. Wanneer de veteranen de dingen die ze in het leger geleerd hebben om landen militair, economisch en maatschappelijk te demoraliseren en te ontregelen, in eigen land gaan toepassen dan heeft de Amerikaanse overheid echt een groot probleem.

Gezien de voorbereidingen die de overheid aan het treffen is, blijkt dat deze zich hier héél duidelijk van bewust is!!

Bron: InfoWars.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl