Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Financiële meltdown

meltdown2In de financiële wereld wordt al jaren hardop beweerd dat, als bankiers massaal vervolgd zullen gaan worden voor hun criminele activiteiten  dit onherroepelijk tot een financiële meltdown zal leiden

Economische winter

Een Amerikaanse officier van justitie van het zuidelijke district van New York bespotte onlangs deze domme beweringen van kommer en kwel die de financiële topmensen over ons uitstrooien.

“Bedrijven, met name financiële instellingen zullen er alles aan doen om harde handhavingsacties tegen te gaan en profileren dus een natuurlijke en krachtige stimulans die ervoor moet zorgen dat openbare aanklagers zullen geloven dat hen de dood of andere ernstige gevolgen te wachten staat”, zei hij. “Ik heb regelmatig met grote passie en kracht horen beweren dat, als we overgaan tot strafvervolging van de top van criminele banken. de lucht donker zal worden, de oceanen zullen stijgen, een financiële winter over ons heen zal komen en de wereld zoals we die kennen op zal houden te bestaan”.

Hel en verdoemenis

Natuurlijk is dit grote onzin. Inderdaad zal het vervolgen van de Wall Street CEO’s en directieleden die welbewust frauderen de economie schaden. Immers, de belangrijkste motor van economische groei is een sterke rechtsstaat. Talrijke Nobelprijs winnende economen hebben gezegd dat het voor een welvarende economie absoluut noodzakelijk is dat de witte boorden criminelen  van Wall Street (en niet alleen Wall Street) strafrechtelijk moeten worden vervolgd.

In reactie op deze hel en verdoemenis uitsprekende, bankierende apologeten legt hoogleraar recht en economie, tevens hoofdaanklager William Black uit:

  1. Geen bankier is “too big to jail”, CEO’s, CFO’ en de onderliggende executive officers zijn eenvoudig te vervangen. Door hen de macht te ontnemen is dit de meest productieve daad die toezichthouders en officieren van justitie kunnen bereiken.
  2. Het strafrechtelijk vervolgen van de totale top van de frauderende banken leidt niet tot het faillissement ervan, maar zal juist een reinigende en positieve stimulerende uitwerking hebben op de resultaten van de banken.
  3. Er zal betrekkelijk weinig schade toegebracht worden wanneer een bank onder curatele wordt geplaatst en de volledige top wordt ontslagen en strafrechtelijk vervolgd. Bekwame en integere kopers kunnen worden gezocht en de nieuwe bank zal sterk verbeterd zijn omdat deze bevrijd is van van de controle door de frauderende en plunderende leiders.
  4. Er is zelden een noodzaak om een bank als instituut te vervolgen. Het zijn de directieleden en de onderliggende topmedewerkers  die fraude hebben gepleegd en daarvan hebben geprofiteerd. Door deze individuen strafrechtelijk te vervolgen en hun door fraude vergaarde fortuinen in beslag te nemen zal dit een afschrikkend effect hebben op de nieuwe bankiers.
  5. Controlerende officieren van de bank komen in een immens belangenconflict wanneer hun fraude wordt opgespoord. Zij controleren immers de bank en haar middelen. Hun eerste prioriteit is om hun eigen vervolging te voorkomen. Hun tweede prioriteit is om te voorkomen dat hun vorstelijke beloning wordt afgenomen. Hun derde en vierde prioriteiten zijn, om hetzelfde te doen voor minder hoge officieren. Dit is geen altruïsme omdat frauderende CEO’s zich maar al te goed realiseren dat, wanneer minder hoge officieren voor de fraude moeten gaan opdraaien, deze maar al te bereid zullen zijn om bezwaarlijke getuigenissen af te leggen tegen hun leidinggevenden. Daarom accepteren de CEO’s van frauderende banken schijnbaar graag de enorme miljarden boetes die zij opgelegd krijgen in ruil voor het verkrijgen van de eerste vier prioriteiten.

Bron: WashingtonsBlog.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl