Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Nooit meer oorlog?

frans-timmermans10_jpgWaarom moeten we de dreiging nog tolereren van een nieuwe Wereldoorlog die in onze naam gevoerd zou moeten worden? Waarom accepteren we nog langer de leugens van onze politieke leiders die dit risico zou rechtvaardigen? Ieder jaar  op 4 mei roepen onze politici op de Dam dat de verschrikkingen die oorlog met zich meebrengt nooit meer mogen gebeuren. Dat de plechtigheden van dodenherdenkingen een huichelachtige farce zijn, blijkt uit de leugenachtige beschuldigingen die door onze eigen minister Frans Timmermans op de TV worden geuit over de oorlogszuchtige houding van de Russische president Poetin inzake Oekraïne, terwijl we allemaal weten dat niet Poetin maar de Amerikaanse en Europese leiders verantwoordelijk zijn voor de explosieve situatie die momenteel in de voormalige Sovjetrepubliek Oekraïne is ontstaan.

Buitenlandse politiek VS

napalm-strike-vietnamSinds 1945 heeft Amerika geprobeerd om méér dan 50, meestal democratisch gekozen regeringen omver te werpen. Verder hebben ze zich op ontoelaatbare wijze bemoeid met verkiezingen in 30 landen, de burgerbevolking in 30 landen gebombardeerd met chemische en biologische wapens en een groot aantal pogingen gedaan om buitenlandse leiders te vermoorden. In veel gevallen werden ze hierbij terzijde gestaan door Groot-Brittannië. De mate van menselijk lijden, laat staan de erkenning van van crimineel gedrag, wordt door het westen niet erkend, ondanks de aanwezigheid van ‘s werelds meest geavanceerde communicatiesystemen en meest vrije journalistiek. Het grootste aantal slachtoffers van ‘ons terrorisme’ zijn ontegenzeggelijk de moslims. Het extreme jihadisme wat leidde tot 9/11 werd gekoesterd als wapen van het Anglo-Amerikaanse beleid voor onderdrukking elders in de wereld. In april noteerde het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dat Libië, na de campagne in 2011, is geklassificeerd als ‘terroristisch veilige haven’.

Van communisme naar islamisme

De naam van ‘onze’ vijand is door de jaren heen veranderd van communisme naar islamisme, en over het algemeen zijn die samenlevingen onafhankelijk van de westerse macht en beschikken over strategisch belangrijke gebieden of zijn ze in het bezit van belangrijke grondstoffen. De leiders van deze, voor het westen, hinderlijke naties worden meestal met geweld opzijgeschoven zoals de democraten Mohammed Mossedeq in Iran en Salvador Allende in Chili. Of ze worden gewoon vermoord als Patrice Lumumba in Congo. Ze worden door lastercampagnes in de   westerse media allemaal neergezet als kwaadaardige en niet goed bij hun hoofd zijnde karikaturen, denk aan Fidel Castro, Hugo Chávez en nu, Vladimir Poetin.

ukraineneonazi2_303290bDe rol van Washington in Oekraïne verschilt slechts van hun eerdere bemoeienissen als we kijken naar de gevolgen. Voor het eerst sinds de Reagan jaren, dreigt de VS de wereld nu een heuse wereldoorlog in te sleuren. Met Oost-Europa en de Balkan nu als militaire buitenposten van de NAVO wordt de laatste ‘bufferstaat’ aan de grenzen van Rusland verscheurd. Wij in het Westen zijn neonazi’s aan het steunen in een land waar de Oekraïense nazi’s indertijd Adolf Hitler steunden. Na de organisatie van de staatsgreep in februari tegen de democratisch gekozen regering in Kiev, mislukte de door Washington geplande ‘verovering’ van de warm water marinebasis in de Krim, doordat de Russische bevolking van de Krim zich in een referendum ijlings uitsprak voor aansluiting bij de Russische Federatie. De Russen verdedigden zich, zoals ze zich tegen elke dreiging en invasie van het westen hebben verdedigd de afgelopen eeuw.

De militaire omsingeling van de NAVO, samen met de door de VS en EU georganiseerde neonazi aanvallen op etnische Russen in Oost-Oekraïne heeft de ontwikkelingen in het gebied versneld. Als Poetin zou worden uitgelokt om de Russische bevolking te hulp te snellen, zou zijn voorbestemde rol als ‘paria’ hebben geresulteerd, dat de NAVO een soort van guerrilla oorlog had kunnen uitlokken  die zelfs een uitbreiding naar Rusland zelf gerechtvaardigd zou hebben.

In plaats van in deze val te trappen heeft Poetin de oorlogvoerende partijen in hun hemd gezet door te streven naar een compromis met de VS en de EU, door terugtrekking van de Russische troepen uit de grensgebieden en het aansporen van de Russische bevolking om af te zien van een referendum in Oost-Oekraïne over aansluiting bij Rusland, komend weekend.

odessa fireNet als de ruïnes van Irak en Afghanistan is Oekraïne veranderd in een CIA-themapark, gerund door CIA-directeur John Brennan in Kiev, met speciale eenheden van de FBI en CIA die een ‘veiligheidsstructuur’ hebben opgebouwd die met wrede aanvallen toezicht houdt op degenen die oppositie voeren tegen de coup van februari. Bekijk de video’s, lees de verslagen van ooggetuigen van het bloedbad in Odessa deze maand. Met bussen aangevoerde fascisten brandden het hoofdkwartier van de vakbond plat en doodden 41 opgesloten mensen, terwijl de politie zonder ook maar iets te ondernemen toekeek.

Het is intussen niet meer iets om trots te zijn dat je tot het ‘vrije’ en ‘democratische’ westen behoort.

Bron: JohnPilger.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl