Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Saoedi-Arabië en Egypte

mers-cov-deadly-virus

M.E.R.S. virus

De uitbraak van de dodelijke ziekte MERS die momenteel rondwaart door Saoedi-Arabië en Egypte heeft zich versneld met 26 bevestigde nieuwe gevallen op 28 april. De infectiegevallen zijn met 73%  explosief gestegen in slechts één maand, zo meldt Reuters.

Wat virologen echt heeft gealarmeerd is het waargenomen sterftecijfer, die een schrikbarende 30% bedraagt van alle gevallen.

Saoedi-Arabië, waar twee jaar geleden MERS werd ontdekt, is nog steeds het land dat het meest is getroffen en heeft nu 339 bevestigde gevallen van MERS gehad waarvan 102 met dodelijke afloop.

Geen medicijnen of behandeling beschikbaar

MERS-virusMERS staat voor “Middle East Respiratory Syndrome” en kan met de huidige westerse geneeskunde niet behandeld worden. Er zijn geen vaccins of antibiotica, geen medicijnen en geen medische ingrepen voorhanden die een MERS besmetting ongedaan maken. Een 30% sterftecijfer wordt in de wereld van besmettelijke ziektes als zéér alarmerend beschouwd. Griep is meestal verantwoordelijk voor 1 sterfgeval op 1.000 mensen, een MERS besmetting is dodelijk voor 3 van de 10 mensen.

Zéér besmettelijke ziekte

MERS blijkt zéér besmettelijk en kan zich gemakkelijk verspreiden onder de bevolking. Het virus verspreidt zich van mens tot mens zonder dat er direct contact heeft plaats gevonden. Dit wil zeggen, een infectie via de lucht moet als uiterst gevaarlijk beschouwd worden vanwege zijn vermogen om zich zeer snel te vermenigvuldigen. Door deze eigenschap, in combinatie met een lange incubatieperiode worden individuen dragers van deze dodelijke ziekte met alle verspreidingsgevaren vandien.

“Worst case” scenario voor een pandemie

Deze ziet er als volgt uit:

  • Zéér besmettelijk (gemakkelijk op te vangen door anderen)
  • Lange duur (asymptomatische  incubatieperiode)
  • Bestand tegen alle medische behandelingen (immuun)
  • Symptomen verspreiden de ziekte (niezen, kuchen, hoesten)
  • Sterftecijfer hoog genoeg om veel mensen te doden, maar te laag om vliegtuigen aan de grond te houden, waardoor verspreidingsgebied uitgebreid wordt.

Bron: NaturalNews.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl