Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Verkiezingen?

Aapmens ziet rood potlood aan voor banaan!’

Rood_potlood

Politieke marskramers komen eens in vier jaar langs

Gaat het u lukken vandaag? Kunt u voor uzelf nog langer volhouden dat we vandaag heel ‘verlicht’ democratisch bezig zijn? Zelfs als minder dan de helft van de mensen gaat stemmen en politici toch bepalen voor iedereen ‘wie of wat het wordt’! Is dat nou democratie? Is hier sprake van “volksheerschappij”? Het antwoord laat zich raden, wij hebben hier te maken met een dictatuur van de minderheid aangedreven door politieke marskramers die zich eens in de vier jaar melden aan uw voordeur.

 

wim vd kamoWim van de Camp: (2012)”Directe democratie is einde westerse samenleving”
http://youtu.be/-IiQHFH8_t0

Wim van de Camp, de man die ons al 36 jaar politiek ‘vertegenwoordigt’ waarvan 5 jaar in het Europarlement kan het ons niet vaak genoeg vertellen. Directe Democratie zal ons terugbrengen tot niveau ‘aapmens’, wij kunnen dat als samenleving niet aan! Zelf wetsvoorstellen indienen en over bestaande wetten stemmen, het is ondenkbaar. Wij zijn er niet op gebouwd, het is beter als we dat over laten aan politici, mensen als Wim.
Wim van de Camp is slechts 1 van de Europarasieten die We Are Change Rotterdam voor de camera haalde maar laten we eerst beginnen met een kort geschiedenislesje over de EU. Mensen met ‘grote belangen’ kwamen begin jaren vijftig bij elkaar om die ‘grote belangen’ veilig te stellen voor de toekomst. De Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal of de EGKS was een 6 Europese landen tellende organisatie die bedoeld was om een ononderbroken voorziening van staal en kolen te garanderen voor de heropbouw van Europa na de Tweede Wereldoorlog. Uiteraard deed niemand mee die daar niet 100% voor was, we hebben het hier immers over ‘Big Business’. Wat miste was echter maatschappelijk draagvlak, dat probleem werd opgelost door het in stand brengen van een democratisch lijkend orgaan dat de belangen van banken, multinationals en de overheid doet versmelten.

Rinnooy Kan2Alexander Rinnooy Kan: (2013) “Niet veel keuze” dan offeren aan ‘EU- religie’.
http://youtu.be/z9pmtlQlYfo

Het hoogst haalbare in de democratie wordt verpakt in een simpel kleurrijk ritueel dat belangrijk wordt gemaakt door de media. De gang/ eeuwig herhalende processie naar een klein hokje waar u een rondje met rood mag inkleuren. De banaan blijft helaas al jaren uit waarschijnlijk omdat de Europarlementariërs dat een te grote investering vinden.

 

Neelie-Kroes-European-Com-007Neelie Kroes: (2013)”privacy onder druk door Cybersecurity Strategy Europe?” (EN Subs)
http://youtu.be/hOP60Av1P6c

Tot zover de oorsprong en waar zijn we nu beland? Wanneer Neelie Kroes als EG-commissaris (een benoemde functie, niks democratisch aan) naar de Bilderberg Conferentie gaat op ‘persoonlijke titel'( niks democratisch aan), dan gaat de rekening toch echt naar Brussel, en wordt dus door u betaalt. Een imposante financieel-politieke constructie! U hoeft er ook amper iets voor te doen, alleen een enkele keer een vakje rood kleuren op een bepaalde dag. Oh ja en natuurlijk de rekeningen betalen die voortkomen van de ‘deal makers’ maar daar hoeft u geen moeite voor te doen, dat regelt de overheid wel voor u.

De EU rekeningen, we spreken er schande van maar tegelijk halen we de schouders op en zeggen: “Zo werkt het, je kan er toch niks aan doen!” Ondertussen hangen de houten borden vol met posters van politici die voor u daar wel willen gaan zitten in Brussel. Graaiers, democratische parasieten die ook nog eens wetten voorbrengen die u nog meer zullen beperken. Hierna ziet u ongetwijfeld weer berichtjes op Facebook opduiken met daarin de ondertussen wanhopig aandoende vraag: “Wanneer komen wij in opstand?”
Ook hier is het antwoord snel gegeven; Die opstand,die komt er niet, want de overheid zal alles doen om ons daar vooral van te weerhouden. De media wordt in stelling gebracht en toont trots de ‘Matroesjka verzameling van politieke macht’ die steeds groter wordt en steeds verder van u af gaat staat. Nu nog Den Haag en Brussel maar in de toekomst de VN of de opvolger daarvan. Ook in de toekomst zullen alle grote belangen worden behartigd van de banken en multinationals en zullen politici hun baangarantie voor de eeuwigheid zeker willen stellen. Gelukkig blijven er ook nog dingen zoals ze waren.. U betaalt nog steeds de rekening en u mag in de toekomst nog een keertje extra de gang naar een stemhokje maken om een rondje rood te kleuren, helaas, er volgt geen banaan.

Marije Cornelissen bevestigt: (2013) vrouwen extra getroffen door crisis
http://youtu.be/1VnnpIQdxB4

Paul Tang; (2014) ‘Wederkerigheid Wizard’ geconfronteerd!
http://youtu.be/jodgptxHJZI

Hans van Baalen‘s beste bezuinigingsmethode? (2013) “Overheid moet in eigen vlees snijden.”
http://youtu.be/Cw_-jeC33eY

Bron: Facebook.com/WeAreChangeRotterdam

 


 • Bij nader inzien

  De Amerikaanse propaganda werkt ook hier weer prachtig. Verdeel en heers. Zorg ervoor dat Europa tot in eeuwigheid verdeeld blijft en regeer Europa vanuit Wall Street en Washington! Geef clubjes als UKIP en Wilders miljoenen dollars voor hun overtuigende anti-EU verhalen en je weet zeker dat je Europa zult kunnen blijven regeren.

  Beste mensen, je klaagt over het conservatief-rechtse of neoliberale beleid van Europa. Goed, daar ben ik het mee eens. Maar klagen over een gebrek aan democratie? Ben je evrgeten dat het allergrootste deel van de Europese kiezers voor de conservatieven van Jean-Claude Juncker gekozen heeft? En dat je het daarbij nog niet eens over de meest rechtse club hebt? Dat alles van neo-liberalen tot extreem-rechtse vaak racistische partijen ook nog fors gewonnen hebben en je die daarbij zou moeten optellen? Dat bovendien de zogenaamde socilaisten als PvdA en SPD om nog maar even te zwijgen van de Franse nep-socialisten van Hollande feitelijk ook tot rechts gerekend mag worden?

  Europa zou niet democratisch zijn als de EU structuren anders dan rechts waren. Dat is nu eenmaal het directe democratische gevolg van een rechtse meerderheid van stemmen bij verkiezingen. Dat is overigens niets anders dan in ons eigen land waar de PvdA links kletst maar rechts regeert. Ze komen met allerlei smoesjes van economische noodzaak maar probeer daarmee maar eens te rechtvaardigen dat ze miljarden steken in de JSF strikefighters waar ze zogenaamd fel tegen waren toen ze nog niet regeerden. Als je klaagt over het neo-liberalisme dat ons langzaam in steeds extremere rijk-arm verhoudingen dringt kun je niet tegelijkertijd klagen over een gebrek aan democratie als verreweg de meeste mensen op rechtse partijen stemmen en zelfs de meeset voormalig linkse partijen een rechts programma uitvoeren nadat ze verkozen zijn.

  Nee, de echte oorzaak ligt in de sluip-propaganda van onze allesbehalve objectieve media. Media die niet zoals zou horen ons de feiten melden zodat we zelf ons standpunt kunnen bepalen maar ons compleet voorkauwen hoe we dienen te denken.

  Dat is overigens iets wat al een aantal decennia bezig is. Het eerste aanknopingspunt leek zo onschuldig: de steun voor “de vrije jongens” op de piratenschepen waar we allemaal zo graag naar luisterden, ikzelf ook. Dat leidde tot het opstuwen van steeds meer haat en verachting jegens dat “achterhaalde zuilensysteem” in Hilversum. Het moest kapot. Slechts weinigen realiseerden zich dat we daarmee het meest democratische en veelkleurige omroepsysteem ter wereld hadden aan het slopen waren, een systeem waarbinnen zowel de rechtse meningen van G.B.J. Hiltermann (AVRO) en extreem-rechtse standpunten van Sal Tas (TROS) een plaats kregen als de vele programma’s van VARA (De Vara is links, U toch ook?) en VPRO die o.a.als eersten de ware aard van de misdaden die het Amerikaanse leger in Vietnam begingen aan het licht brachten.

  Wel, het is gelukt, onze media zijn grotendeels gestroomlijnd, in elk geval het nieuws en de daarbij behorende politieke meningvorming. Zelfs de christelijke omroepen KRO en NCRV hebben hun focus verschoven naar het begluren van de verstandelijk vaak wat minder begaafde medemens in allerlei privacy-schendende programma’s. In het NOS journaal worden subjectieve meningen als feiten gepresenteerd. Heel veel binnenlandse en buitenlandse onderwerpen waarover de meningen voorheen ver uiteenliepen worden nu zo gepresenteerd dat de doorsnee burger niet eens meer op het idee komt dat je er ook anders over zou kunnen denken.

  Je ziet als direct gevolg dat mensen bij verkiezingen op partijen stemmen waar ze, als ze echt enig inzicht hadden in oorzaak en gevolg, nooit op zouden hebben gestemd als ze zich bewust waren van de wijze waarop ze door hun standpunten benadeeld worden. Dat we belangrijk vinden wat de media ons als belangrijk voorkauwen. Dat je geen bezwaar moet maken als koningin Maxima naar Tanzania gaat waar de overheid homo’s actief opspoort en 15 jaar gevangenisstraf geeft om er projecten te bezoeken zonder dat we dat erg vinden maar we het vreselijk moeten vinden dat ze met haar man naar Sotsji ging omdat je in Rusland een geldboete kunt krijgen als je minderjarigen over het thema homoseksualiteit benadert. Dat mensen die op het Majdan plein demonstreren en de macht grijpen dat zouden doen uit eigen overtuiging maar dat mensen die datzelfde niet accepteren in Charkov dat niet uit eigen overtuiging zouden doen maar als poppetjes van Moskou. En we geloven het (bijna) allemaal! De propaganda is zo ongelofelijk sterk.

  Maar goed, ga maar door met het defameren van het enige instrument dat ons nog enige hoop op zelfstandigheid zou kunnen bieden. Laten we alsjeblieft allemaal betekenisloze kleine landjes blijven die dan doen alsof we baas in eigen land zijn terwijl het internationale bedrijfsleven bepaalt dat we ons of doodwerken of werkloos blijven, dat we ons geld wel aan al dan niet zinvolle spulletjes moeten uitgeven maar vooral niet meer voor elkaar mogen zorgen, en dat we uiteindelijk voor Zuidoost-Aziatische lonen moeten gaan werken omdat we anders niet meer voldoende competitief zijn op de wereldmarkt. Zodat we net als in China een minuscuul groepje miljardairs zullen hebben en een steeds verder verpauperende rest van de bevolking die tegen steeds beroerdere lonen steeds langer moeten werken. Blijf toch vooral de EU als grote boosdoener afschilderen!

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2016 gewoon-nieuws.nl