Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Dressed to kill

bhDe antropologen Sydney en Ross Singer en Soma Grismaijer hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar het verband tussen bh’s en borstkanker. Zij zijn tot de conclusie gekomen dat de lymfatische vernauwing, veroorzaakt door het dragen van bh’s, voorkomt dat dat toxines en andere afvalstoffen in het lichaam van vrouwen effectief worden opgeruimd. Dit leidt tot een opeenhoping van deze kankerverwekkende stoffen. Bh’s kunnen de circulatiestroom in het lichaam afsnijden waardoor ook andere gezondheidsproblemen kunnen ontstaan,

Omdat lymfevaten erg dun zijn, zijn ze gevoelig voor druk en kunnen ze gemakkelijk worden gecomprimeerd. De beide Singers merken op dat  het continu dragen van bh’s in de loop van enkele decennia uiteindelijk kan leiden tot het ontwikkelen van borstkanker. Minder zuurstof en minder voedingstoffen worden geleverd aan de cellen terwijl de afvalstoffen niet worden weggespoeld.

xrayDit zijn krachtige argumenten en de wetenschap lijkt hen hierin te steunen. Op basis van een onderzoek waarbij vrouwen die een bh dragen worden vergeleken met vrouwen die dat niet doen, is het risico op het ontwikkelen van borstkanker bij de eerste groep vrouwen significant hoger dan bij de tweede groep. Tegelijkertijd zien we dat vrouwen die geen bh dragen ongeveer hetzelfde risico op ontwikkeling van borstkanker hebben als de gemiddelde mens, wat heel laag is.

Vrouwen die ook ‘s nachts hun bh aanhouden lopen zelfs drie keer meer risico op het ontwikkelen van borstkanker. Vrouwen die de ontwikkeling van borstkanker willen voorkomen doen er het best aan om hun bh zo weinig mogelijk te dragen, zeker minder dan 12 uur per dag. De afgelopen 20 jaar zijn alléén al in de Verenigde Staten 2 miljoen vrouwen geconfronteerd met borstkanker, wat eenvoudig voorkomen had kunnen worden als ze simpelweg hun bh regelmatig hadden losgemaakt of per dag minder tijd hadden gedragen.

Bron: NaturalNews-com


 • uworoju

  Ik geloof niet dar er ooit één reden is dat iemand (borst-) kanker krijgt maar dat het een samenloop van meerdere factoren is die bij iedereen anders is. Een aantal jaren werd er zelfs beweerd dat je van tomaten kanker kreeg. Verder word ik een beetje ziek van alle samenzweringspraktijken, het is altijd omdat iemand geld aan zieke mensen wil verdienen. Ondertussen word er in het alternatieve circuit (waar ik opzich een groot voorstander van ben) inmiddels ook goud geld verdiend. Ik vraag me verder ook nog af of ze een oplossing hebben voor de hevige rugklachten die sommige vrouwen ervaren wanneer ze geen BH dragen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • astrid

  copy paste Victoria Secret. Er zit wel een kern van waarheid in. Natuurlijk kan men niet alles op één hoop vegen maar toch eens tegen de loep houden. Van Deo is al langer bekend dat het rommel is!!!! dus pas op en neem natuurlijke produkten!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • pretywomen

  Of het nu waar is of niet, waarom zou je een bh dragen? Niet doen, onzin!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Annemiek

  Er zijn landen waar borstkanker nauwelijks voorkomt.
  Is er ook bekend of deze vrouwen geen bh dragen ?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Mary

  Is hierbij ook onderzocht of deze vrouwen een goed passende bh dragen. Iedereen zou bij een goede lingeriewinkel is moeten laten meten en kijken of de maat goed is. In de praktijk blijkt dat heel veel vrouwen te kleine bh’s dragen,waarbij de beugels niet om maar op de borst zit.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ellie Verreijt

  Het is een mooi verhaal maar of het klopt , ik weet het niet. Toen ik 47 jaar was ontdekte ik zelf een knobbeltje in mijn borst, ik stond in de paskamer van een lingeriezaak en was beha’s aan het passen, deze had ik nooit gedragen omdat ik vond dat ze door mannen waren uitgevonden om vrouwen mooier te maken, zoals wel met meerdere kledingstukken het geval is, maar oké! lingerie werd steeds mooier en ook ik wilde meedoen en dat is eigenlijk mijn redding geweest, want ook zonder het dragen van een beha had ik toch borstkanker, waarschijnlijk was er een innerlijke stem die mij gepusht heeft om lingerie te gaan kopen anders had ik dit
  hier nu niet kunnen schrijven.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Elin

  Eerst is het een deoderant, nu je bh. What’s next? Het kan me toch niks meer schelen, zo kun je van alles wel kanker krijgen. Iedereen gaat wel een keer dood dus ik blijf gewoon een bh dragen 🙂

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Gea Caro

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Antropologie HUH?!!! dus er is niets echt medisch onderzocht? of weerlegt?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Angie

  En als je broek te strak zit? Dan veroorzaakt dat buikkanker? En je sokken te strak zitten? Of je stropdas? Zou dat ook allemaal kanker veroorzaken? Dacht het toch niet. Of wel?? Nou… apart….

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Natasha Gerson

  Sinds wanneer zijn antropologen medici? En hoe kwam het dat uit de werkelijk overstelpende hoeveelheid onderzoek die er al geweest is naar borstkanker inclusief dit als mogelijkheid nooit zoiets gebleken is? Zeker een complot van de bhfabrikanten? Hou toch es op met al die baarlijke dwaallichterij waarmee jullie mensen schuld aanpraten en bang maken. Borstkanker is vooral een genetische roulette. Tip voor diegenen die dit weer voor zoete koek gaan slikken: Bh vervangen door twee aluhoedjes!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Natasha Gerson

  natuurlijk niet, er staat alleen complete onzin op deze site.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Bij nader inzien

  Nou dan mag ik hopen dat mijn klasgenootjes van destijds (eind jaren ’60, begin ’70) nu nog profijt hebben van het gegeven dat ze BH’s toen iets vonden van de generatie van hun achterlijke ouders. “Ban the bra” betogingen uit de VS werden door Dolle Mina dunnetjes overgedaan. Ik geef ruiterlijk toe dat ik als hitsige tiener niets tegen dat feonomeen had. Zelfs BRT 2 radio had een programma met de licht opwindende titel “Losjes in de blues”. Hoewel ze daar toch wel iets anders mee bedoelden dan ik in mijn puberfantasieën graag waar wilde hebben.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ulla

  Waar je ziek van kunt worden zijn stoffen die niet bestemd zijn om in je lichaam te krijgen. En wat het dragen van kleding betreft. Ook daar zitten vaak stoffen in die niet bevorderlijk zijn voor je gezondheid. En knellende kleding is nooit goed. Bijvoorbeeld ook niet voor je ademhaling waardoor belangrijke lichamelijke processen belemmerd kunnen worden.. Het zou dus zomaar kunnen dat dit klopt. Maar iets wat losjes en lekker zit en goed past en ook nog van natuurlijke gezonde materialen is lijkt me sterk. Het gaat dus niet om de BH zelf vermoed ik zo. Daarom klinkt het ook zo raar als je roept dat je van iets kanker kunt krijgen en gaat iedereen steigeren. En haalt er ook weer dingen bij die er niets mee te maken hebben. En dan krijg dit soort heen en weer discussies. Je moet het wel allemaal in de goede context kunnen plaatsen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Wilco

  Die gedachte neemt wel af of zet je aan het denken als je gediagnosticeerd bent met een nare uitslag. Of interesseert je dat ook niet.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Wat doe je hier dan?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Natasha Gerson

  Wat doe jij op deze planeet, met je KKK muts.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Vind jij dat interessant dan?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • pietje

  hallo hoe zit het met Sanex volgens mij zit daar niet veel narigheid in ! Heb overigens ook niets met bh’s waarom ?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • lalina

  ALLEEN een Bh veroorzaakt geen borstkanker. De BH + Toxische stoffen die blijven zitten dragen bij aan kanker. Verder moet iemand ook redelijk verzuurd zijn om kanker te krijgen. Helaas heeft iedereen die een westers dieet al tosiche stoffen in zijn lichaam en is al verzuurd. Ik zal het maar niet eens over de vervuiling in de lucht hebben.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • lali

  In het alternatieve circuit wordt veel –minder– verdient. In het reguliere circuit hebben de meeste medicijnen PATENTEN. Geneesmiddelen die natuurgeneeskundigen gebruiken hebben zelden een patent omdat de meeste honderden jaren oud (patent verlopen) zijn of gewoon in de natuur voorkomen (niet te patenteren).
  De meeste winst wordt gemaakt op patenten. (een patent is ongeveer zoiets als een copyright) En dat is ook precies de reden dat big pharma zon hekel heeft aan natuurgeneeskundige medicijnen, daar kunnen geen patenten op, en daar zit dus weinig winst in.
  De grote geldvangers zijn de regulieren.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Lali

  het is de BH-beugel die de boel afklemt. dit artikel is onvolledig, het origineel staat ergens anders op internet

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • lila

  slimme mensen verzinnen alternatieven voor dit soort problemen. zo moeilijk is dat niet

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • uworoju

  Ik weet wat een patent is en ik ben het eens wat de grote pharma betreft. Maar ik heb er ook moeite mee dat iedere halve zool die een kruidencursusje heeft gevolgd zich tegenwoordig healer noemt en daar veel geld voor vraagt. Ik was waarschijnlijk allang dood geweest als ik hun adviezen had opgevolgt. Ook wordt je doodgegooid met ozo ‘gezonde’maar peperdure ‘natuurlijke’ producten die je waarschijnlijk ook bij de groenteboer kunt kopen. Ik heb nogal te maken gehad met borstkanker in de familie en andere ziekten en ben ook voorstander van alternatieve methoden. Je moet per persoon bekijken wat voor die persoon het beste is. Regulier en alternatief kan heel goed samen.Vind persoonlijk dat verhaal van die bh’s een beetje overdreven.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Uschi

  Als de heren een te strakke broek/onderbroek dragen kan het ook zijn dat ze onvruchtbaar worden, dus waarom dan niet met een BH als het de lymfevaten afsluit! En de afvalstoffen niet goed kan verwijderen!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Beegee

  Ik denk niet dat dit 100% onzin is, en wat is het probleem om lekker thuis zonder bh te lopen, kost niets, dus dit is de makkelijkste manier om mogelijk borstkanker te voorkomen of vertragen, borstkanker is niet 100% erfelijk

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Wouter Saat

  Toch vind ik dat het makkelijk gezegd is om te zeggen: ‘De borstkanker van 2 miljoen vrouwen in Amerika had eenvoudig voorkomen kunnen worden.’ Daar zie je dan toch weer de ophitsende media aan het werk.. Jammer hoor.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • jojo

  Ik denk dat borstkanker vooral ontstaat door een optelsom van factoren. Veel vrouwen hebben een te hoog oestrogeenniveau en een te laag progesteronniveau door de moderne manier van leven. Een jodiumtekort schijnt ook een risicofactor te zijn omdat jodium belangrijk is voor de hormoonhuishouding.
  Ook emotionele factoren spelen een grote rol. En in onze mannenmaatschappij kan je vrouwelijkheid in het geding komen.
  En een bh. Misschien is het niet helemaal gezond maar zonder krijg ik zere tieten. Ik denk dat het ook wel uitmaakt wat voor bh. Zeker van die synthetische met beugel lijken me uiterst ongezond. Vind dat toch al van die ondingen, een soort harnas.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl