Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Grote hoeveelheden radioactief water in voedselketen

Hoe kom je van honderden tonnen hoogradioactief besmet water af? Gewoon dumpen in de Stille Oceaan natuurlijk!

besmet waterDe Japanse “Tokyo Electric Power Company” (TEPCO) heeft de ‘pijnlijke’ beslissing genomen om te beginnen met het lozen van grote hoeveelheden hoogradioactief water direct in de Stille Oceaan, dat momenteel ligt opgeslagen bij de verwoeste kerncentrale in Fukushima,

Dit gaat gebeuren ook al heeft het stralingsniveau van het water slechts een paar dagen geleden een ‘all time high’ record gebroken. Het radioactieve materiaal dat in de oceaan gedumpt wordt zal in onze voedselketen terechtkomen en voor de komende decennia bij ons blijven met alle desastreuze gevolgen vandien. De Fukushima ramp is een ecologische nachtmerrie waaraan geen einde schijnt te komen, maar de westerse mainstream media hebben al een poos geleden besloten om te stoppen met berichtgeving over deze grootste nucleaire ramp uit de geschiedenis. Verwacht dus niet dat de grote nieuwsnetwerken een punt gaan maken van het feit dat Japan de Stille Oceaan als toilet gaat gebruiken  voor hun nucleaire afval.

Struisvogel politiek

Ook al zijn de mainstream media niet bereid om erover te berichten, het wil niet zeggen dat het voor de gezondheid van miljoenen mensen van deze planeet geen ernstige gevolgen zal hebben. Integendeel zelfs! Omdat er geen berichtgeving over deze ramp is, is er ook geen berichtgeving over de wijze waarop de mens zich zou kunnen beschermen tegen de gevolgen ervan.

Gecoördineerde Silte

Als de mainstream media zich werkelijk zorgen zou maken over het milieu, dan zouden ze er wel over praten. Maar in plaats daarvan lijkt er een samenzwering van stilte zijn. Kijk maar naar de reacties van Martin Fackler van de “New York Times” tijdens een recent interview;

“Tja, het is zo moeilijk in Japan om te praten over de stralingskwestie, zoals hoe erg het nou eigenlijk is… Er heerst een gevoel dat, als je praat over deze kwestie, je de arme mensen van Fukushima aan het kwetsen bent. Daarom moeten we er niet over praten, dat is gewoon niet goed. De mensen die niet willen dat wij erover praten zijn de lieden van de overheid, omdat ze geen zin hebben om schadevergoedingen te betalen. Ik heb het gevoel alsof er veel gaande is in Fukushima waarover in de lokale media niet gesproken wordt, niet noodzakelijkerwijs om dingen te verbergen, maar eerder als  een zelf terughoudendheid of zelfcensuur. Zelfs kranten die vrij heftig zijn in hun rapportage over TEPCO zoals de “Tokyo Shimbun” praten niet over deze zaken omdat ze bang zijn niet patriottisch te zijn als het wel over stralingsgevaar te hebben.

Bron: EndOfTheAmericanDream.com


 • HB

  Anders gezegd: als de lezers zich meer zorgen zouden maken over het milieu, zou er ook in de mainstream meer over worden gepubliceerd.
  In een wisselwerking van vraag & aanbod, is een krant nu eenmaal een product dat moet worden verkocht om te kunnen blijven voortbestaan. Waarbij een grappig niemendalletje er beter in gaat dan altijd wat zure waarheidsvinding.

  Dank aan John Diks voor zijn bijdrage. Maar waarom die ‘samenzwerings-benadering’?
  Lees een recent artikel hierover in de gortdroge ‘The Guardian’:
  http://www.theguardian.com/environment/2014/may/21/fukushima-groundwater-pacific-nuclear-power-plant

  en de vaak oppervlakkige, zelfs aanmatigende/arrogante of ‘grappig’ bedoelde reacties van lezers, in de geest van ‘Tsjernobyl was veel erger en is na 30 jaar opgeruimd en volkomen vergeten’. Odes aan onze superieure, technische maakbaarheid, waarbij zoiets nu immers niet meer kan gebeuren, enz.

  Japanners zijn een zwijgzaam volk, vooral als het om eigen tekortkomingen gaat, dat is bekend, maar waar blijft het boegeroep van de internationale (welvaarts-)gemeenschap? De klokkenluiders, de VN, de WHO, het Atoomagentschap enz.?

  Geen mainstream-complot. In onze alles-mag-niks-moet maatschappij is het thema milieu gewoon exit.

  Links en rechts ingehaald door het eigen huishoudboekje. ‘Na ons de zondvloed’.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Femke

  Deden ze maar een media stilte houden over het klimaat, daar wordt ik nou dood ziek van, een probleem creëren die er niet is.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • robert de grote

  Het lijkt wel wraak op de hele wereld van Hiroshima en Nagasak in 1945.Waarom doen de wereld machten niets?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • henk jan klaasen

  Net als de ijstijd die er zogenaamd weer aan komt.Die zogenaamde geleerde gasten hebben niet door dat de aarde kantelt dat gaat heel geleidelijk.De zuidpool word noordpool maar dat duurt xxx aantal eeuwen.De domkoppen.Er is nooit een ijstijd geweest.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Femke

  Eindelijk iemand die het begrijp.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • HB

  Ja, hebben we ook gehoord. En de zogenaamde vervuiling van de afgelopen honderd jaar die zogenaamd in het niets is opgelost.
  Inderdaad, waariover zouden we ons druk maken? Binnenkort draait de WK Oranje-koorts zogenaamd weer op volle toeren. Da’s andere koffie Daarna plonzen we weer met z’n allen in de grachten, omdat we het zogenaamd wéér niet hebben gered!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • Petro

  Lijkt me simpel waarom de machten niets doen. Grote invloed van de nucleaire lobie natuurlijk. En heel de politiek die als msrionettepopjes naar hun wensen dansen. Democratie heeft nooit bestaan goedgelovig mensen. Na de 2e Wereldoorlog is geen eerlijke politiek meer gevoerd en zijn het enkele families die alle grote industrieën in handen hebben gekregen. Er er dus maar een paar die echt groot geld verdien met nucliear power… Rarara wie zal dat zijn?

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl