Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

VN bezorgd

VN-MI-24De Verenigde Naties hebben hun bezorgdheid geuit over het schijnbare gebruik van VN-helikopters door Kiev troepen tijdens militaire operaties tegen de Russisch georiënteerde Donetsk regionale militie. Er is een video opgedoken waarin een witgeschilderde Mil Mi-24 strike helikopter te zien is.

Bij navraag over informatie over de houding van de Verenigde Naties voor het gebruik van, als vredeshandhavende gemarkeerde apparatuur in niet vredeshandhavende operaties, zei een  woordvoerder van secretaris-generaal van de VN, Ban Ki -moon, dat een dergelijk gebruik in strijd zou zijn met de VN-regels.

“Het is de verantwoordelijkheid van van troepenleverende landen (TCC) “Contingent Owned” dat apparatuur dat bestemd was voor vredesmissies, ontdaan wordt van alle logo’s en borden met de naam van de VN, zodra deze apparatuur is gerepatrieerd naar het land van herkomst of niet langer wordt gebruikt voor officiële VN-doeleinden”, zei een woordvoerder van het VN-kantoor tegen RT. Zij voegde eraan toe dat de VN-gemarkeerde toestellen gebruikt kunnen worden voor missies in opdracht van de VN en dat de VN- afdelingen Vredesoperaties en Field Support in contact is met de Oekraïense autoriteiten om hier duidelijkheid over te verkrijgen.

Dinsdag is door “LifeNews” televisie een video gepubliceerd van een VN-gemarkeerde Mil Mi- 24 strike helikopter. Correspondenten namen de video op tijdens een militaire operatie van de regering van Kiev in de regio Donetsk in de buurt van Kramatorsk. LifeNews noemde ten minste drie combat Mi- 24 en een transport Mi- 8 helikopter die voorzien waren van de VN kleuren.

Rusland zei dat ze zeker geïnteresseerd zijn in het vinden van meer informatie over de situatie. “We willen zeker weten hoe het kon gebeuren dat een wit gespoten helikopter met het VN-logo werd gebruikt tegen demonstranten in het Oosten en het Zuiden. De Verenigde Naties hebben al aangegeven zeer bezorgd te zijn”, zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken in een een interview met Bloomberg. Het Oekraïense ministerie van Defensie heeft de beweringen ontkend en zei dat er geen VN-gemarkeerde helikopters hebben deelgenomen aan de militaire operatie in het zuidoosten van Oekraïne. Het is wel zo dat het Oekraïense leger beschikt over VN-gemarkeerde helikopters die gebruikt werden tijdens een missie in de republiek Congo.

Bron: InfoWars.com


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl