Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Naoorlogse toepassingen voor koolzaad in de voedingsmiddelenindustrie

canola margarineNa de Tweede Wereldoorlog is de vraag naar koolzaad sterk gedaald en de agrarische sector begon te zoeken naar andere toepassingen voor de plant en haar producten. Extracten van koolzaadolie werden voor het eerst als levensmiddel op de markt gebracht in 1956-1957. Alleen bezaten deze een aantal onaanvaardbare kenmerken. Koolzaadolie heeft een onaangename karakteristieke smaak en een afstotende groenachtige kleur door de aanwezigheid van chlorofyl. Het bevat ook een hoge concentratie aan erucazuur dat, wanneer dit in aanzienlijke hoeveelheden wordt geconsumeerd, schade aan het hart veroorzaakt. Het was ook niet bijzonder geschikt als veevoer vanwege hoge niveaus van scherp smakende verbindingen, genaamd ‘glucosinolaten’.

Koolzaad werd altijd gezien als een plant die niet geschikt was voor de voedingsmiddelenindustrie. Dit veranderde toen een aantal inhalige wetenschappers hun oog op het relatief goedkope koolzaad lieten vallen.

Inmiddels wordt koolzaadolie (welke 1 molecuul verwijderd is van plastic) wereldwijd verwerkt in talloze margarinesoorten en andere voedingssupplementen. Vanwege marketing doeleinden werd de naam ‘koolzaad olie’ ofwel ‘rape oil’ veranderd in Canola. .

Canola is als natriumbenzoaat. Het verstikt cellen, ruïneert immuniteit en vraagt extra verwerking door het lichaam om de giftige synthetische olie te filteren die afkomstig is uit koolzaad, dat ‘moeder natuur’ nooit als levensmiddel heeft bedoeld. Daarom stinkt het zo. Bedrijven die koolzaad verwerken moeten deze eerst allemaal door een ontgeuringsproces laten gaan om de enorme stank te verwijderen. Overigens wordt canola geproduceerd met gebruikmaking van het toxische hexaandamp, een benzine bestanddeel. Ook kan canola margarine de oorzaak zijn van de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson omdat dit plastic vet de aderen van de hersenen verstopt.

Bronnen: NaturalNews.com, Wikipedia.org


 • Mevrouw Bos- Scheffer

  Waar komt deze theorie vandaan?
  Ik weet niet beter dan dat koolzaadolie heel goed voor onze gezondheid is.
  Het is bekend dat het kankerverwekkend is bij verhitting.
  Verder bevat het omega 3 en 6, verder vitamine K en E dus ik snap deze theorie niet.
  Graag antwoord op mijn vraag!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • John Diks

  “Koolzaadolie is giftig voor levende wezens en een goede
  insectenverdrijver. Ik heb het de laatste twee jaar gebruikt (in vele
  verschillende vormen, volgens de handleiding) om bladluis op mijn rozen
  te doden. Het werkt heel goed; het verstikt ze. Vraag maar bij je
  plantenkwekerij. Koolzaadolie wordt gebruikt als smeermiddel, brandstof,
  zeep, grondstof voor synthetisch rubber en als glansmiddel voor
  kleurenpagina’s in tijdschriften. Het is een industriële olie. Het is
  geen voedsel!” (http://www.medi-anders.nl/ortho/voeding/koolzaadolie-oftewel-canola-olie/)

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl